Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

"Църкане" в таблото при пускане на подгрева на шофьорската седалка

fuse

Recommended Posts

Здравейте. От известно време забелязвам, а вече се и засили, че при пускане на подгрева на шофьорската седалка започва да се чува на моменти някакво "църкане", ако мога да го опиша като звук така да се каже, в таблото отляво на волана може би. Предполагам някаква слаба връзка или нагар се е създал в някой електрически компонент, който активно участва в този процес. При включване на подгрева на пасажерската седалка въпросният звук ("църкане") от таблото липсва. Очевидно са различни кръгове и проблемът е само в този на шофьорската седалка. Иначе погревът на шофьорската седалка си работи безупречно, просто ме притеснява този звук от таблото - да не се подпали нещо вътре. Ако някой е наясно с ел. веригата на подгревите ще се радвам да сподели какво точно мога да проверя за да го отстраня проблема или направя профилактика, съответно и къде се намира въпросния компонент? Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пропуснах да посоча, че става дума за Skoda Octavia, 2001, 1.8T, combi т.е. колата от профила ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Октавия 1, със същия двигател и аз имам същото цъкане, но и при двете седалки с пуснат подгрев и се чува от същото място. Аз по - скоро си мислех че това е реле което включва и изключва, тъй като при мен се чува и при двете седалки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не зная и аз. Надявам се някой полза познат от нас да се включи по темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е релето,и т.нар."църкане" се чува когато въртиш плъзгача за степените.

Иначе двете седалки са на два отделни кръга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно прекъснат нагревател в седалката или лош контакт в някоя букса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно прекъснат нагревател в седалката или лош контакт в някоя букса.

Вероятно е прав колегата. Понеже при движение на автомобила и при мърдане върху седалката се предизвиква въпросното "църкане". Проблемът е, че се засили осезаемо в последно време. Даже, днес докато го тествах отново подгрева, забелязох, че едно 5 мин в движение от както го бях пуснал не го чувствах да затопля. След това се усети. Предполагам за лош контакт на буксите имаш предвид тези, които са под седалката? Има ли смисъл да ровя под кората на волана и да търся въпросното реле?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следя темата, моята шофьорска не бачка в момента. Като взех колата преди 3мес бачкаше. и аз забелязах, че като пускам степените само от тези на моята седалка се чува жужене като въртя копчето. От пасажерската няма звук при въртене, ся едно цъкане има, но предполагам е от включване и изключване на релето. Щом е на два кръга , възможно ли е да е от самото копче / отзад е на една букса не на две  отделни /. в смисъл от там ли да почна да търся защо не работи подгрева на моята седалка?

Редактирано от Niko76
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново. Открих какъв е проблема. Точно буксата отдолу под седалката беше полуизвадена. Извадих я напълно, напръсках я обилно с контактен спрей, както и цокъла, в който влиза и я "щракнах" обратно. Тествах подгрева - тръгва веднага, работи перфектно. Съответно вече го няма въпросното "църкане" или "жужене" в таблото. Нека темата остане отворена за добавяне на решения за колеги с подобни проблеми. Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следя темата, моята шофьорска не бачка в момента. Като взех колата преди 3мес бачкаше. и аз забелязах, че като пускам степените само от тези на моята седалка се чува жужене като въртя копчето. От пасажерската няма звук при въртене, ся едно цъкане има, но предполагам е от включване и изключване на релето. Щом е на два кръга , възможно ли е да е от самото копче / отзад е на една букса не на две  отделни /. в смисъл от там ли да почна да търся защо не работи подгрева на моята седалка?

Колега откри ли проблема?

И моята не бачка от вчера и се чудя откъде да започна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо проверка на буксата под седалката дали дава добър контакт. Ако там всичко е ОК, се търси проблема в прекъснат реотан на седалката. Демонтаж на седалката, сваляне на тапицерията и след това прекъснатото се вижда ясно. Не го запоявай с калай, няма да издържи. Аз го снадих с метална тръбичка от стар пълнител за химикал, една жълта такава. Това е една полезна тема от братския форум http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=159734. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо проверка на буксата под седалката дали дава добър контакт. Ако там всичко е ОК, се търси проблема в прекъснат реотан на седалката. Демонтаж на седалката, сваляне на тапицерията и след това прекъснатото се вижда ясно. Не го запоявай с калай, няма да издържи. Аз го снадих с метална тръбичка от стар пълнител за химикал, една жълта такава. Това е една полезна тема от братския форум http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=159734. Успех.

Благодаря колега, хубав ден!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.