Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте! Имам шкода октавия 2005г.4 по 4 бензин 150 коня комби. Сложих си теглич. Може ли някой да помогне с съвет как да си свържа буксата на теглича. Или да ми кажете къде могат да ми го свържат и да нямам проблеми.

Редактирано от marinovkrasi

Пишеш в гугъла "стандартна схема на букса за теглич" пускаш си кабели към 2 та стопа поне по 1квадрат и си ги връзваш за съответните проводници на стопа без да ги прекъсваш. Има по магазините примерно в Щайнбергер или Елимекс, едни синички пластмасови с който става още по - културно само ги щракваш на кабела, те прокъсват изолацията и дават контакт. Ако искаш да стане още по културно, може да stack неш снопа с кабели с изолирбанд.

Ето ти ги синичките бързи връзки  http://www.tashev-galving.com/028+VMT1030/%D0%91%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B0+%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%B0+%D1%81+%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

Редактирано от maxrpm
Публикувано

Модул за теглича имаш ли?Днес бях в Еутатек на тест драйф и придрожаващият ме служител бе механник от сервиза и аз ще слагам и се заговорихме и по негови думи след монтажа на теглич при тях,се актевирал и някаква система за подпомагане на спирането при закачено ремарке,но имам съмнение,че става въпрос за по новите коли,които са с ел ръчна.Нашите коли  не знам да имат  такава система.Иначе можеш да питаш по фирмите за тегличи как да се справиш или всеки електричар би трябвало да може.Знам само,че се пуска директен + за захранване на модула,а сигнала от светлините командва някакви релета в този модул за по малка консумация.В  нета има доста писано и имаше и схеми потърси.

Публикувано

Преди имах опелче и сам си връзвах кабелите. С това ще се справя. После приятел ми сложи 1 или 2 релета нещо да не се връщал тока не съм явно на ясно. Нямам модул и аз чух че при свързване компютъра правел корекция в абееса. Ще ровя да чета още. Притеснявам се да не насветкат лампи нещо. Мислех първо да пробвам с пробни крушки . Благодаря за отговорите.

Дядо ми откакто е шофьор се оправя с ремаркето, без модул за АБС. Пък релета няма за какво да се слагат, не виждам кое от къде ще върне ток. Хващаш общ минус, едни габарити и стопове примерно от левия стоп, от дясно кабел ти трябва само за мигача , десния.  Единствено че габаритите в новите коли ляв и десен са на отделни предпазители, но ако хванеш ток само от левия или само от десния, всичко е точно. Тези синичките са на сечения, виж какви са кабелите в Октавията, подозирам че са 0,75мм - 1мм и си питай в магазина точно за каквото ти трябва

Редактирано от maxrpm
Публикувано

Без релета на опела ми стопяваше бушона за светлините въпреки отделния плюс който бях пуснал. Ще тегля каравана и консумацията ще е по голяма . Има ли заводска букса за светлините за ремъркето? Теглича който си взех пасна супер а 13 пиновата букса влиза до резервна гума и на другия край има букса за инсталацията на колата. Четох че се включва под ляв калник но няма нищо при мен. Какъв е този модул за който говори турбобийт? Чета за някакви симулатори,релета нещо да се връзват... Ще пробвам както казвате.

Ако ще теглиш каравана, аз бих пуснал отделен + през предпазител 25А директно от акумолатора , кабела под мокета на колата към свободен пин в куплунга на теглича. Друг е въпроса че в стандартния куплунг не се предвижда такова захранване и едва ли някой сервиз ще ти свали мокета на колата, за да ти пусне 10/16кв мм кабел за караваната, отделно че мразя каравани , колкото Джереми Кларксън!

Шкода е марка спортни автомобили за драг! Комби варианта е подигравка с марката, а Шкода с каравана е неуважение към собственика! Шкода е красива малка кола с която да се гордееш, че ходиш на работа, ако човек има 2 деца и куче си купува пасат комби, ако иска да тегли каравана си купува Москвич 2140Д...

Редактирано от maxrpm
Публикувано

Въпросният модул се слага да не ти свети лампата за изгорели крушки на таблото.Модула е от 80 до 120 лв.Има евро стандар при връзването на 7 или 13 пинова букса.По нета има доста схеми.Ако нямаш борд компютър мисля,че може и без този модул.

Публикувано

Нестава без модул при мен. Универсален такъв има в ем комплект и е 120 лв. Не се връща ако нестава. Ядосаха ме и Приятел ми направи модул с 6 релета. За всеки кабел по реле.Пуснах отделен плюс и всичко работи. Благодаря ви за помоща.

Публикувано

Дай схеми и снимки,обесни какво сте правели.И аз ще имам нужда след време от тия релета.

Публикувано

120лв за да не ми свети някаква лампа за изгоряла крушка няма да дам. Една лепенка от банани лепя и готово!

Публикувано

Има и по евтини,но пак са 50 до 80 лв.

Публикувано

Без модулчето проблема не е само лампата ами гори някакъв светлинен модул който лесно се виждал като разглобиш за 2 секунди ключа за пускане на светлините. Който лесно горял и бил около 200 лв втора ръка. 6 релета ras1220 като бобината на всяко едно се захранва съответно ляв.десен.габарит и стоп. Допълнителен плюс се пуска който захранва нормално отворен контакт на всички релета. И другия край на нормално отворения контакт е изведен на буксата за ремаркето. Свърза ми го Васко жицата от горубляне за 30лв.

В сервиз ми искаха 80лв

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.