Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

проблем с парктроник


Niko76

Recommended Posts

Колеги имам странен проблем с парктроника. Понякога, обикновено при стартиране на двигателя и поставяне на задна  изписква продължително/ което става когато не работи/ буквално след пет минути каране и вече си работи. Може сто пъти да вклщча задна и няма проблем. И така до следващия път, без никаква закономерност, топло ,студено , влажно сухо. Единствено хващам връзка, с това , че е след палене веднага. На диагностика нищо не излиза.  Колата е Октавия 1.9 ASV ,2000г комби.Моля за мнения.

Редактирано от Niko76
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен е обратното- при включена задна и пускане на двигателя проработва за кратко.

От това което проучих по въпроса, май е 1 не работещ датчик.

Т при теб може да е симптом на отиващ си датчик :/

За съжаление не мога да ти кажа как да го намериш (ако въобще е това), мен ме посъветваха да взема такъв който работи и да търся като ги сменям един по един.

Октавия 2003 г. 4х4 комби

Редактирано от vladkant
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На диагностика ясно си пише кой точно датчик не работи.

При мен не пише :)

Скоро един колега от форума я разгледа на лаптоп и не показа грешки или нещо подобно в парктроника. А може и да не е гледал точно там.

Надявам се при колегата който е пуснал темата да покаже какъв е проблема с неговия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С програма на Делфи не показа грешка в парктроника. Остава с нещо друго да се чете. Както съм описал когато откаже да работи, минути след това всичко е ок. Може би затова не отчита грешка, ама мога ли да стоя така когато откаже , за да може на място  да се закачи. Затова питам тук, ако има някой с подобни симптоми и решение. Усъмних се в датчика за задна скорост, но когато изписка, че не работи, светлините за заден ход си бачкат!!

Редактирано от Niko76
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

И ВАГА не показа проблем с парктроника. Излиза само грешка 18062, която и преди я имаше и не може да се изтрие. Казаха вероятно е от датчика за масло на картера, обаче след смяната пак си стои и няма триене. Някой да помага!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.