Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проблем с ABS

pasator

Recommended Posts

Здравейте колеги!Обръщам се към Вас със съвет относно един проблем!Светна ми лампата на ABS-a и съответно нямам ABS.Като насока за евентуални съвети мога да кажа следното: От близо година забелязах,че при по рязко потегляне или при буксуване в сняг се чуваше едно щракане както при задействане на ABS системата при спиране.Незнам дали това е нормално,защото досега не съм имал автомобил с ABS  спирачки.Другото което забелязах,,че зимата когато карам продължително време по заснежен път или ако минавам през локви,лампата на ABS-a след известно време светваше и след определено време си изгасваше сама.Последно обаче което се случи наскоро и ми нправи впечатление беше че......когато минавах по леки неравности,а също и при ускорение,това "щракане" се появяваше все по силно,педала на спирачката ми се втвърдяваше и при съвсем леко докосване на педала се задействаше ABS системата,но лампата НЕ светваше и след това отново всичко си беше нормално за известно време и после отново се появяваше докато лампата на ABS-a не светна за постоянно и не изгасна повече-както е в момента.

Всякакви съвети биха ми били от полза!Забравих да спомена,че автомобила е Октавия 1 2000 кубика 116к.с.

Благодаря Ви предварително за съветите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това какво означава,че не разбирам.Датчиците са за смяна ли?

Означава да те закачат на VAGCOM и да ти кажат дали работят датчиците. Ако не работи някой ще ти кажат кой и ще го смениш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Означава да те закачат на VAGCOM и да ти кажат дали работят датчиците. Ако не работи някой ще ти кажат кой и ще го смениш.

Разбрах,само,че идея нямам във Варна къде може да се извърши тая услуга

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм от Варна, но предполагам че имате поне 50 сервиза за диагностика. Ще ти кажат точно кой датчик ти прави мизерии и си в джаза. Не е кой знае колко скъпо. Но иди да я проверят, защото има малка вероятност да се окаже едно друго нещо, но дано не съм прав. Диагностиката ще си каже думата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,
Сайтът има бял списък със сервизи.
Във Варна е един от най-добрите за Шкода.
Скоро някой търсеше координати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм от Варна, но предполагам че имате поне 50 сервиза за диагностика. Ще ти кажат точно кой датчик ти прави мизерии и си в джаза. Не е кой знае колко скъпо. Но иди да я проверят, защото има малка вероятност да се окаже едно друго нещо, но дано не съм прав. Диагностиката ще си каже думата.

Ами аз това "щракане" го чувах винаги и само отпред в ляво,явно някъде там е проблема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иди да прегледат колата - ще отнеме 15мин. Така само гадаем и проблемът си остава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.