Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Привет колеги,

Предварително се извинявам ако темата е дублирана, но не можах да открия информация за това дали е възможно да се пренастрои сервизния интервал на колата? В момента е на 30к км а искам да го направя на 15к. Кoгато ходих в Euratek изрично им казах че искам това да се направи за да ми напомня компютъра на 15к а не на 30к, от там ми казаха ОК ще го направим. Днес търсех по менютата как да си нулирам Long-term разхода на гориво и случайно попаднах на информацията за колата и там пак си пише че следващия Service е след 29к км. Обадих се на приемчика, който ми прие колата и ми каза че това не било възможно и както са кодирани от начало така си остават и не може да се промени. Някой може ли да го потвърди това, защото на мен ми се струва голяма дебилия честно казано?? Благодаря предварително.

Публикувано

На ОК 2 може и става с бутона за нулиране на дневния километраж и лично си го смених когато кипих навремето колата от променлив интервал до 30 хил.км на фиксиран до 15 хил.к. Има го точно описано в книжката, но незнам за ОК 3 дали е така. В книжката няма ли нещо по въпроса?

Публикувано

И да не може, нищо не ти пречи да си я обслужваш на 15.

Публикувано (Редактирано)

Преди по-малко от месец и аз се бях заел със същата работа, но мога само да го нулирам, не и да го променям. Гледах клипчета точно как става, но борда не ми дава тази опция.Колата е октавия1 '98

Редактирано от Алекси Георгиев
Публикувано

Може да се промени естествено на Октавия 3. Намери някой с VCDS да ти го направи.

Е тогава какви са тези глупости които ми казаха Euratek?!?!?

Редактирано от joshuah
Публикувано

И, ако компютъра не те подсети и забравяш, или? Сменям си на 15 хил.,плюс-минус хиляда, маслото и така. Иначе колата си е за 30 хил. настроена и след 5 хил. ще ми каже, че трябва да ходя на сервиз. Но той не е само за маслото, предполагам. Просто в гаранционното обслужване е заложено на 30 хил. да идеш за оглед, а па маслото си го сменяй и на 1000,ако щеш. Така за 100-те хил. гаранция имаш 3 прегледа, а не 6. Което са спестени за ЕТ и Шкода пари. Но това са си мои разсъждения, може и да греша.

Публикувано

В ЕТ ми го настроиха да подцеща на 15К. Поради пътувания малко го попреминах (18к от последната смяна) и сега си пищи "Oil service now" при всяко палене и гасене. Ама ще чака следващата седмица, че тогава ми е часа за смяна  :sorry:

Публикувано

Е, то е повече от ясно, че няма да чакаш да "светне", за да смениш маслото или ангренажа, но аз поне държа на такива дребни детайли. По-друго е, когато вече знаеш, че трябва да обслужиш консуматив и колата и тя се сети в същото време :) Това дава едно чувство на свързаност :) :)

Публикувано

И аз реших на 15к да сменям масло. В ЕТ ми промениха интервала само за маслото. И на всеки 15к ми сигнализира че е за смяна. А иначе на 30к си сигнализира за сервизно обслужване.

Така и така говорим за сервизно обслужване - предстои ми такова на 60к. Някой знае ли какво ще и се обслужва на шкодата, освен маслото и филтрите. Питам за да съм по подготвен психически като дадат после касовия бон.

Публикувано

Зависи каква ти е колата, ако си с DSG ще сменяш масло и филтър там. За моята ми казаха че това са 400лв някъде...

Публикувано

Така и така говорим за сервизно обслужване - предстои ми такова на 60к. Някой знае ли какво ще и се обслужва на шкодата, освен маслото и филтрите. Питам за да съм по подготвен психически като дадат после касовия бон.

До третата година масла и филтри. На третата имаш спирачна течност и масло на халдекса (ако си 4х4).

На супърба на 45к ми излезе 433лв. Но догодина е халдекса и спирачната течност.

Публикувано

Колата е бензинка, TSI. А не е ли логично консумативите да се сменят на кирометри, а не на години. Излиза че ако съм навъртял над 100к за по валко от 3 години - нищо. Иначе трите години ги правя след месец. Едва ли тогава пак трябва да ходя - по добре всичко сега.

Публикувано

Обикновено е на пробег или време - което дойде първо.

Откакто има компютри да симулират продължителността на живота на частите е добре да се гледат годините.
Вероятно на времето е имало ремъци, които са издържали 15 години. Сега не е така.
В моят случай по книжка дават 210 000 км за ангренажа. Но на шестата година (колата е на 120 000) беше за смяна.
От ЕТ ми казаха, че водната помпа нямало смисъл да се сменя. Е, и тя беше тръгнала да си заминава.
За маслото важи просто правило - ЕДНА ЗИМА, защото се окислява.
Гледайте си периодите.

Редактирано от komitoff
Публикувано

И аз реших на 15к да сменям масло. В ЕТ ми промениха интервала само за маслото. И на всеки 15к ми сигнализира че е за смяна. А иначе на 30к си сигнализира за сервизно обслужване.

На мен на 60к ми казаха, че трябва да се сменят свещите

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.