Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Октавия 1 заключена врата

berc

Recommended Posts

Привет на всички колеги , от няколко месеца съм на посочения автомобил /116 к.с. 1U5/. Изключително доволен съм от избора си , но сега към проблема - заключи се задна лява врата и няма отваряне .Моля за насоки как да си я отворя !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах същият проблем. Задна лява. Имам централно с аларма.

При отворена предна врата, опитай да махнеш гумения маншон на кабелите на задната врата и провери дали са здрави.

При мен се бяха скъсали два... Малко трудно, но успяхме да ги свържем и вратата си се отвори. После смяна със нови силиконови и те така...

Успех, дано да е такъв проблема и при теб

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама електрониката ли е отказала или механиката, защото се отваря отвътре с две последователни дърпания на "ръчката" за отваряне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моята задна дясна не искаше да се отключи по никакъв начин и срещу 80лв я оправиха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свали кората и подай ток директно на моторчето за секунда. Позиция 1 и 2 мисля, че бяха. Трудно е но става. Цветовете на кабелите ще намериш в мрежата. Ако не става, обръщаш поляритета. Ако пак не става-груба сила.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите , проблема е електрически , утре ще пробвам сам да я отворя , ако не ... като колегата axel  ще действам !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свали кората и подай ток директно на моторчето за секунда. Позиция 1 и 2 мисля, че бяха. Трудно е но става. Цветовете на кабелите ще намериш в мрежата. Ако не става, обръщаш поляритета. Ако пак не става-груба сила.

А как се сваля кора на затворена врата???

Редактирано от vmsh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А как се сваля кора на затворена врата???

Благодаря за отговорите , проблема е електрически , утре ще пробвам сам да я отворя , ако не ... като колегата axel  ще действам !

С груба сила, освен да потроши нещо. Да свали маншона и да види кабелите, щом казва, че проблема е електрически. Отнема 2 минути, а после да чупи :nea: (това е шега разбира се)...

Извинявам се за двата поредни поста, но не ми дава да променя....

Редактирано от vmsh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудно, но става. Виж на отварящата се къде са винтовете. Махат се гумените уплътнения. Взимаш от магазина от най-евтините отвертки Т20, кривиш е в гония край и СТАВА.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винтовете са по страничната част на вратата , окабеляването е ок , иначе за варианта със махане на уплътненията не се сетих ...Още не бързам да чупя , макар че не вярвам кората да е ххх лева ... Благодаря за съдействието до тук !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен е задна лява и си седи заключена от 1 година :D когато отида на канала на врата с VAGCOM ми дава че е safe което най-вероятно означава че си разпознава заключената врата :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Мммда, тъкмо мислех да пиша.?

Задна лява със същия проблем. Просто един ден отказа, но с упоритост, "нежно насилване" на ръчката отвътре и многократни отключвания и заключвания от предната врата (при запален двигател),  се получи. А защо го запалих, .... ами втълпих си, че ще има повече ток (то си е и така). Преди това 30 мин.опитвах, но не се получи.

Е, фраснах няколко пъти вратата отвътре, ако може нещо да се "размести" и да отключи. Пръснах и малко силиконова смазка покрай "палчето", просто за да не мога после да кажа какво е помогнало:unsure:

Накрая отключи. Проверих онова "заключване" за децата (дето се върти с ключа), да не се е разместило, затворих и се поупражнявах още 10 мин. да заключвам отвътре ... на запален двигател.

Беше преди 20 дена и досега няма проблем. Знам, че трябва да отварям вратата, ама ми е студено,... пък и аз да не седя отзад ?!

Определено има електрически проблем, защото когато отказа при отключване не чувах машинката или каквото там е.

Тъпо е да не можеш да си отвориш, ами ако се наложи бързо излизане в критична ситуация ??? 

Не може да няма аварийно отваряне, как мислите колеги?

Редактирано от amonov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подобен проблем само че предна дясна брава,пробвах какво ли не и чак след като презапоих всички  споики в бравата имаше ефект

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.