Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Хорология

Stucata

Recommended Posts

На 20.01.2025 г. at 16:18, Pijomir написа:

Ето го ситизенчето

Красота! Ето прекрасен пример как не е нужно да се изхвърлят хиляди левове за нещо красиво. Не харесвам датници, но не ме бърка, ако часовникът не ми е единствен. Този модел, ако беше без дата, щеше да е още по-галещ окото! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2.6k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Pijomir

795

• Stucata

695

• niki

361

• Боре

236

преди 13 минути, Stucata написа:

Красота! Ето прекрасен пример как не е нужно да се изхвърлят хиляди левове за нещо красиво. Не харесвам датници, но не ме бърка, ако часовникът не ми е единствен. Този модел, ако беше без дата, щеше да е още по-галещ окото! 

Аз харесвам датници, така че perpetual calendar ми беше една от няколкото причини да избера пред SBGX261. 

Единственият минус за мен е, че цветът на датата е бял. Не е болка за умиране, но ако беше черен, щеше да е перфектен. 

Въпреки това съм изключително очарован. Не знам какво е качеството на изработка при GS(може да мина някой път през Джулиани, за да сравня), но този часовник няма грешка. Полиран е прекрасно, няма крива линия, а профилът му е доста интересен. 

IMG_20250123_152838.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така като гледам, размерът е точно като за теб. Едно време беше почнал със Самурай ако не бъркам. Това определено е по-добре. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 23.01.2025 г. at 15:31, Pijomir написа:

Не знам какво е качеството на изработка при GS

Абе, с GS предлагам да не ги сравняваме 😆

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, Stucata написа:

Абе, с GS предлагам да не ги сравняваме 😆

Миии, специално тази серия на Citizen (по старому - Chronomaster, към настоящия момент - "The Citizen"), която е JDM, се бори успешно с GS откъм build quality. Затова ги сравнявам. Мислех да взимам SBGX261, но попаднах на добра оферта за нов Ситизен. Цената е близка с на GS-то и все пак е надолу, но не е прост кварц, а соларен HAQ с +/-5 SPY, perpetual calendar, показва power reserve, има sleep mode, стрелката за часовете е отделно, центрира си стрелките, с прилично покритие за твърдост е - доста по-добро от това на GS, макар и да не е топовото изпълнение Duratect alpha на Citizen. 

Та въпросния модел си е баш за сравнение с GS... ;)

Питай бате Ники, той знае... 🤣

И е много яко, че няма да се притеснявам от кражби, щото като го видят, ще си кажат - "Какво да се занимаваме с някакво евтино ситизенче?!". 😋

@niki

Да, аз съм на същото мнение. Самурая определено не беше за мен като размер с моите финни китки. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сравнение само с кварцови GS. Иначе съм сигурен, че като полировка е близо или сходно със Зарацу. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, niki написа:

Сравнение само с кварцови GS. Иначе съм сигурен, че като полировка е близо или сходно със Зарацу. 

Зарацу полирането не е запазена марка на GS и всъщност е превод на японски на Салас полирането... ;) Та всъщност и Ситизенчето е със Зарацу полиране. 

Да де, кварцов с карцов. Аз затова цитирам SBGX261.

А и честно казано предпочитам соларен HAQ(А060) с доста екстри пред 9F. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Stucata

Е, хубаво... ;) Няма грам фуги и сглобката е перфектна за мен, което е важното. Освен това, точно веригата да споменеш... GS са известни, че веригите им не са на ниво. :)

Иначе конкретният модел си е почти копие на SBGX261, ще ми е интересно да сравня някога двата наживо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, Stucata написа:

Добре, бе, мен, твоят е номер 1, успокой се 😆 GS са за кофата ✌️

Не ми слагай думи в устата. Обяснявам, че са сравними със SBGX261, и че няма фуги и според мен няма грешка в сглобката... Никъде не съм казал, че GS не стават, а че аз избрах този модел пред ентри левъл SBGX261. Дори не коментирам модели със Spring Drive. 

Иначе ще се видя с познат края на месеца, евентуално, той е със SBGX261 и му е интересно колкото и на мен каква е разликата между двата. 

Хубав ден. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 18 часа, Pijomir написа:

Не ми слагай думи в устата

Фостата нищо не ти слагам 😆

Преди 18 часа, Pijomir написа:

Обяснявам, че са сравними със SBGX261

Мхм, сравними са и с Патек Филип и всички останали, ама след сравнението изводите няма да са в полза на Ситизена 😉

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То това за никъде. Аз имам една кутия с 6-7 часовника, които нося и 5 соларни си ги държа върху хладилника да ги пече слънцето. Един път ги загледах и се замислих, че някой път ще ми свърши късмета и ще ме изгонят от къщи. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, niki написа:

То това за никъде. Аз имам една кутия с 6-7 часовника, които нося и 5 соларни си ги държа върху хладилника да ги пече слънцето. Един път ги загледах и се замислих, че някой път ще ми свърши късмета и ще ме изгонят от къщи. 

С 2 часовника колко място да ми трябва. Имам и кития за шест, но я махнах. 

Иначе имам още една същата, но зелена със светла вътрешност. Ако някой я иска, мога да му я дам за 110 лева. ;)

DailyWatch е марката. 

IMG_20250130_110121.jpg

IMG_20250130_110131.jpg

IMG_20250130_110405.jpg

IMG_20250122_131738.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.