Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Подновяване на шоф.книжка при невръчен ел.фиш?

Еркаму

Recommended Posts

Здравейте,
Днес отидох да подам документи за преиздаване на шоф. книжка.
Служителката на гишето ме изненада с това, че съм имал ел. фиш от юли, 2016.
Обясних, че такъв фиш не ми е връчван. Тя ми обясни, че не може да ми приеме документите.
След кратка разправия ме накараха на задната страница на документите да се подпиша,че съм уведомен за фиша и ми приеха документите.
В сайта за проверка на глоби при въвеждане на номер на книжка и ЕГН ми излиза , че нямам глоби.
Какво да правя сега? Чета някъде пише , че ел фиш имал давност 2 год, на друго място пише 3 години. На гишето ми казаха , че имало давност 4.5 год и после отивало към НАП.
Ако нищо не направя, ще ми издадат ли книжката?
Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би трябвало да я издадат, но да задържат талона, конто ще си получиш в КАТ при (след) плащането на глобата. На мен така ми направиха “схемата”. А акта ми беше от 2009 сигурно. За неправилно паркиране и “паяк”. Аз си платих тогава, но т’ва било за “паяка” и паркинга им. А акта не ми е връчван никога. Беше 20 лева и не съм се разправял изобщо. Платих го и си взех талона. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отиди в КАТ, пусни справка, приложи я към едно заявление към началника, че фиша ти е с изтекла давност и приключи въпроса. Не си прецедент, голяма част от ел. фишовете никога не стигат до получателите им. Вероятно към 50%. Аз например в живота си не съм получавал, а съм сниман 5-6-7 пъти.

В БДС към РУП ме караха да се разписвам, че "съм запознат, че имам глоби към КАТ" като подавах за нова лична карта. С кеф го направих, щото си преместих дедовия, че съм написал изречение свободен текст и съм се рязписал под него. Сигурно тъпунгерите от КАТ го броят за "връчено".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От ЗАНН (Закон за Административните Нарушения и Наказания

Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:

а) две години, когато наложеното наказание е глоба;

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, sauber написа:

От ЗАНН (Закон за Административните Нарушения и Наказания

Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:

а) две години, когато наложеното наказание е глоба;

Цитат от нета:

"В ЗАНН липсват разпоредби относно възможностите за прекратяване на административнонаказателното преследване при издаден в срок електронен фиш, но сългасно чл. 11 от ЗАНН за обстоятелствата изключващи отговорността, при непълноти в ЗАНН се прилага Наказателният кодекс. В чл. 80 ал. 1 т. 5 от НК е предвидено, че този срок е три години. Той започва да тече от момента на издаване на електронният фиш и се прекъсва, ако се предпреимат действия за преследване, например действия за връчване на електронния фиш. Ако такива не са предприети и ви бъде връчен 3 години след издаването му, то последният следва да бъде отменен от съда.

В производството по издаване на електронен фиш по аналогия намира приложение и  така наречената абсолютната давност по чл.81, ал.3 от НК. От приложението на тази норма следва, че ако електронният фиш не е връчен в срока на абсолютната погасителна давност от 4 години и половина от издаването му, то административнонаказателното преследване следва да се прекрати."

... Мазало е...кое е вярното?

В Хюндай клуба има един човек на когото са го връчили два дни, след като са изтекли 2 години от издаването на фиша. Валидно ли е, не е ли? Какво се прави в такъв случай?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм съдия в ВАС за да счита мнението ми за "последна дума", но смятам, че чл. 82 си е ясен.

Това от нета, дето го цитираш не знам кой го е писал, но според мен бърка жестоко "престъпление" и "административно нарушение".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, sauber написа:

Не съм съдия в ВАС за да счита мнението ми за "последна дума", но смятам, че чл. 82 си е ясен.

Това от нета, дето го цитираш не знам кой го е писал, но според мен бърка жестоко "престъпление" и "административно нарушение".

Намерих го в някакъв адвокатски сайт, защото не знаех къде да чета... и после се зачетох и така.... Ясно, значи може би си прав. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. 5 години е срока и не отпада от само себе си, пише се молба до началника на РПУ-то.

2. Прави се врътка с пращане на писмо /има там една работа за неизвестен адрес/и да го получиш и да не го се счита за връчен и тогава има мисля 2 години да го платиш доброволно, после отива в НАП и стои 10 години. И пак не отпада от само себе си, пише се писмо до НАП да ти го махнат.

Това е за сроковете, съдейки по това дето пишеш фиша ти се води за връчен и има издадено НП.

Така че. съвета ми е да си го платиш, а ако считаш, че нещо не е много у ред си наеми адвокат.

Съвет към всички, които си плащат.Пазете си платежното средство било то платежно, банково извлечение или каквото и да, е до живот :)

ПП Ся се сетих, че може и в най-близкия клон на НАП да провериш имаш ли НП. Ако го има няма какво да направиш освен да го платиш.

Редактирано от Моджо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.