Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
преди 14 минути, ghost_rider написа:

Светлини, чистачки, климатик, всичко се пуска автоматично, а не ако ти решиш. Модерни коли, какво да ги правиш...

И Варела така прави, ама си харчи минимум 8-12/100, което е 31 до към 45 kWh/100 при цена от 45с на kWh. Ще взема да го шитна и да си купя Енияк, 52к€, какво му плащаш. Лошото е, че не съм сигурен какво ще направи ако му сложа 500+ килограма гранитогрес в багажника...

• Отговори 155
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• chaveto

23

• Stucata

20

• PRR

19

• ID A

12

Публикувано

София Бургас не знам дали е  възможен без зареждане. Чисто математически е така, но по нашите магистрали според мен трудно ще се случи. Поведението на останалите водачи е такова, че много често се налага да намаляваш рязко и да увеличаваш отново рязко. Това е нещото което убива разхода.  С по голямата батерия отново казва, че трябва едно зареждане.  А по нашето черноморие не съм ходил от няколко години и засега нямам намерение да ходя, за да мога да споделя какъв ще е разхода.

@PRR съгласен, всеки сам си решава и си знае кое е неговото. 

@ghost_riderсъс сигурност всичко харчи ток.

• Одобрявам 1
Публикувано
преди 11 минути, chaveto написа:

София Бургас не знам дали е  възможен без зареждане.

82 kWh батерия за няма и 400 километра? Ако тръгнеш зареден от гаража до 100% не виждам защо да не стане.

• Одобрявам 1
Публикувано

Разхода е по висок заради повечето килограми на батерията, това е при два еднакви ениака. Ако този с по голямата батерия е с по големи джанти от стандартните 19-ки ще има още по висок разход, има и вариант с по широки гуми отзад и това допълнително вдига. Като цяло си има по висок разход спрямо 60kw

Само магистрала на 60 и дават 348км  85 465км и 85х 435км.

60 е с 62kw батерия от които ползваме 59. тук е 16.9kw/100

85 е с 82kw от които ползваме 78. тук е 16.7kw/100

85x отново трябва да е с 78kw нето. тук е 17.9kw/100

По друг начин казано, за 19kw повече батерия получаваме 117км пробег на хартия. Но в реалност нещата не са такива. По спомен ако не се лъжа по голямата батерия се зареждаше с по малко kw. Следователно по голяма батерия с по бавно зареждане = повече време на зарядните. Разхода на хартия е едно на пътя друго.....

Но чисто математически е възможно да отиде с една батерия от София до Бургас, но според мен е мисията невъзможна. 

Публикувано

Познат с IONIQ 5 споделя абсолютно същото - на теория може да се стигне до Бургас с едно зареждане, но трябва да кара със 110, максимум, и да го мисли. Затова си спират след Стара Загора за 10мин и продължават без грижи.

Публикувано

Приятел с IONIQ 6  LongRange 77,4kWh AWD 325к.с, също не може да стигне без междинно зареждане от Божурище до Бургас. Каза че макса ще му е 360км, но едва ли ще си направи такъв експеримент, че после струва скъпо. Разход по книга 18.1 - 20.8 kWh/100km. и пробег 519-583км. Кара я с оригиналните 20-ки джанти. Иначе много му прилегна тая машина, за 10 месеца 23к км и направи. Покарах я и аз веднъж, приятна е. Само ми беше малко терсене с камерите, вместо огледала, защото гледаш едни телевизори на таблото вместо през прозорците, както сме свикнали.

Относно товара, на тази и дават 500 кила. Не вярвам на Ениака да са му проблем същите килограми, дори и да ги надвиши с магатето зад волана. Хюндая само е малко над 2 тона.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.