Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Простотията българска или тема за чесане на пръсти.

The Best Forman

Recommended Posts

На Алеко е така...

Screenshot_20241226-120853.thumb.png.2eec08c5c6a286fb26fe7afda2f122d1.png

А на Боровец - така...

FB_IMG_1735207865398.thumb.jpg.f1f383533e3860e8f71826c937f6359e.jpg

Пълен кеф за обичащите планината и ски/борд. На Боровец не бачкат лифтовете днес заради проблеми с тока. Много села около Самоков са без електричество, но вече всичко е ОК.

А "на село" в Белчин е така...

Screenshot_20241226-161140.thumb.png.7a4e36735db12e68cd6ef16f73fde78b.png

Да си знаете - ако не сте подготвени с лопата (и вериги за всекидневна случай) - стойте на топло!

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 1.7k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• PRR

286

• The Best Forman

192

• tuningmania

190

• Izolini

178

Преди 3 часа, PRR написа:

Но, уви, по улиците имаше паркирали примати, които бяха принудили снегорина да ги заобикаля, съответно по улицата имаше буци сняг, които ще създават проблеми и в следващите дни. Имаше и други примати, които си чистеха пред гаражите хвърляйки снега върху почистеното пътно платно.

Весели празници 🎅

Весели празници!

Пепи, каква ти е идеята за решаване на тези проблеми? Щото аз нямам.

Не знам точно ситуациите какви са. Може би хората живеят там или се налага да спрат по работа.

Приемам, че в случая гаражът е на границата с тротоара. Ако е в двор е друго. Почиствайки пред гаража, снегът не може да се трупа на тротоара. Освен да го пълнят в чували, защото и почистването на тротоара е задължение на живеещите там. Всеки си почиства пред къщата, магазина... Ако има желание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, zloQQ написа:

Да си знаете - ако не сте подготвени с лопата (и вериги за всекидневна случай) - стойте на топло!

Като гледам новините, трябва и бензинова дърворезачка да се носи....

И само да вметна- благодаря и евала на Софийска община и снегопочистващата фирма. Всички улици са изчистени до асФалт 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз днес врътнах едни 600 км из Родината. Смея да твърдя, че снегопочистващите фирми си бяха свършили работата както трябва. Въпреки това, имаше 4 тежки ПТП-та… Народа си е прост, на какви пируети се нагледах, не е истина. Повечето си мислят, че като са с нови гуми и кола 4х4 и законите на физиката не важат за тях. Съответно след определено време ги виждахме из банкетите, някои за съжаление се бяха забили в други коли, абе, идилия. Дано няма тежко пострадали само.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, joro-120L написа:

Пепи, каква ти е идеята за решаване на тези проблеми? Щото аз нямам.

Не знам точно ситуациите какви са. Може би хората живеят там или се налага да спрат по работа.

Приемам, че в случая гаражът е на границата с тротоара. Ако е в двор е друго. Почиствайки пред гаража, снегът не може да се трупа на тротоара. Освен да го пълнят в чували, защото и почистването на тротоара е задължение на живеещите там. Всеки си почиства пред къщата, магазина... Ако има желание.

Жоре, улицата е основна, със значителен наклон, с течаща вода (извира от новопостроената канализация), колите са паркирали с по поливин метър в платното. До преди ремонта се качваха изцяло на тротоарите, които така или иначе (за съжаление) са неизползваеми поради "затревяване". И по същата тая улица съм виждал как кола от най-торе се "спуска" неконтролируемо до долу, като по пътя събира и още 3-4 с краен резултат масова катстрофа са 5+ коли. Толкова за ситуацията.

И, да, повечето коли са на живеещите там. И същите тези живеещи там имат дворове в които да си приберат колите. Но на приматите им е по-лесно да ги зарежат на улицата. Защо? Ами по-лесно е на общото, защо да си хабя личното ;) 

Та решението - колите или в гаражите (най-добре), или на тротоарите (по-скоро бих казал единия, а другия да стане за пешеходци) или улицата става еднопосочна и се предвижда маршрут за другата посока. За мен правилното решение е първото - имаш кола, намираш къде да си я държиш. Нямаш къде да я държиш - продаваш я или, най-добре, изобщо не я купуваш. 

Ето я и въпросната улица:

https://www.google.com/maps/@42.6306322,23.3063692,3a,83y,238.12h,89.5t/data=!3m7!1e1!3m5!1sXG38v3ceafHiYleD4xSVgw!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D0.4986363594706802%26panoid%3DXG38v3ceafHiYleD4xSVgw%26yaw%3D238.11902520232238!7i16384!8i8192?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTIxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.