Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Жоре, камерите отдавна имат режим за засичане на движение. Влаковете не нощуват на не ограняеми места. Т.е. слагаш камери за по 50 евро (аз позлвам дори такива за 35!), една система за още 150 евро, която работи с до 12 камери и щом почнат да "творят" системата информира охраната, а тя милиционерите. Да, за частна къща е по-трудно, но и там е възможно.

Шо се отнася до "първите седем години" - "Ту партс", както казва една "легенда" :D От една страна е ясно, че с добро възпитание такива неща няма да се случват. От друга - дори с идеално възпитание, ако знаеш, че си безнаказан рано или късно ще се изкушиш да "преминеш чертата". Това е повече от човешко - ние сме любопитни какво ще стане. Затова и се развиваме. Но, когато нарушим закона е редно да ни санкционират. Така следващия път ще се замислим. Всъщност така работи всяка нормална държава. Нашата, за съжаление, не влиза в категорията, защото все още мисленето е милиционерско, т.е. целта не е да се спрат нарушенията, а да се ползва милицията, като репресивен апарат ... Затова и пиша "милиция", а не "полиция". 

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
  • Отговори 1.8k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• PRR

309

• The Best Forman

210

• Izolini

193

• tuningmania

190

Публикувано
Преди 1 час, PRR написа:

Влаковете не нощуват на не охраняеми места.

За локомотивите съм абсолютно сигурен. Няма нито един нарисуван. Като започнем от старите Шкоди от 80-те години и стигнем до новите Сименс Смартрон. Явно ги държат в депо. По-лесно им намират място. Мотрисите и вагоните са с голям габарит и ги засилват на някои крайни, глухи коловози на гарите. Разбира се, не пречи и там да има камери.

Между другото, в Швейцария, може и в други страни, не съм видял и драскотина по влак. Лъщят отвсякъде. Как ги опазват, не знам. Сигурно с адекватни местодомуване, охрана и сурови наказания. Водеща страна са в Европа по развит жп транспорт. Т.е. имат много бройки подвижен състав.

Публикувано

По отношение на камерите за външно наблюдение, освен че имат 360° хоризонтален обхват и 180° вертикален такъв, снимат с 4К резолюция, засичат движение, лица, животни, капсуловани са, издържат на жега, на дъжд, на сняг и на студ и имат ясни изображения в тъмното, на открито няма пълен мрак,

Не е нужно да има допълнителна система, само камера, сд карта, ток и интернет - всичко се предава в телефона, накуп в приложението могат да се вържат 36 камери.

Известията идват в момента в който се засече движение, по избор - тихи или със звук.

Камерата има и сирена, и прожектор, може да "плаши" апапите. 😄

Цената на камерата в момента е 79.99€, съвместима сд карта 512 гб за такава камера е 82.84€.

Камерите са от познат и реномиран производител.

Ползвам подобен комплект за котките, много забавни клипчета имам.🙂

Публикувано

Жорка, пазят ги с камери и доста солени глоби, и не само, за нарушителите. Почти няма влак/метро/автобус без вътрешни камери. А драснеш, срежеш и/или причиниш друга щета - със сигурност ще си получиш честитката, да не кажа и по-сериозно наказание.

Ице, никой не разчита на карта в камерата. Всичките са онлайн и всичко се пише на централизирани сървъри, като картината се анализира в реално време, включително с AI, и веднага се пуска сигнал към охранителната фирма и/или полицията. Т.е. още докато се извършва деянието може да се реагира и да бъдат хванати нарушителите. Не да ги търсиш след това.

И, във връзка с горното, колега се "похвали", че в системата за сигурни връчвания е получил фиш за нарушение извършено в рамките на същия ден! Т.е. буквално няколко часа по-късно. Хванат е от камерите за скорост в София. Та - има надежда.

• Одобрявам 1
Публикувано
преди 58 минути, PRR написа:

И, във връзка с горното, колега се "похвали", че в системата за сигурни връчвания е получил фиш за нарушение извършено в рамките на същия ден! Т.е. буквално няколко часа по-късно. Хванат е от камерите за скорост в София. Та - има надежда.

И аз получих 2 фиша в ССЕВ на едната фирма. А тази няма нито едно МПС. Толкова за надеждата.

Публикувано

... или ти си мислиш, че няма :D 

Някой някъде е отбелязал, че това МПС се води на тази фирма. И, понеже все пак има и ръчно въвеждане, т.е. предпоставики за грешки, сега ще коригират и честитката ще стигне до адресата. Което е и идеята де ;) 

Публикувано
Преди 1 час, PRR написа:

Ице, никой не разчита на карта в камерата.

Има и възможност за облачно съхранение, разбира се, производителят го предлага, пропуснал съм да го спомена, таксата не е висока.

AI функците също са застъпени.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.