Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
Преди 1 час, Izolini написа:

Преди 1 час, Izolini написа:

Едит:

За мен плащането на километър е най-справедливо. Много по-справедливо от винетката. Защото аз и тъст ми плащаме една и съща цена за годишна винетка, но той минава 2 пъти в месеца по 30 километра по пътища с винетки, тоест аз в ненатоварен месец минавам повече, от колкото той за година. 

Би било ако държавата не прибираше по 60% от стойността на горивото в джоба си т.е. ако цената на колонката е цената на производството плюс печалба би било уместно , но държавата прибира по евро и кусур на литър плюс винетка или цена на километър плюс данък притежание на МПС .. ами малко много идват данъците за да си мобилен.

• Отговори 1.8k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• PRR

323

• The Best Forman

215

• Izolini

201

• tuningmania

190

Публикувано
На 17.12.2024 г. at 11:10, Mishelle написа:

Долното си е точно простотия българска или с други думи безхаберието и простотията на родители. Сутринта карам малкия на училище. Почти стигаме. На тротоара върви около 10 годишно лапе, и то за училище тръгнало. Гледа си телефона и върви. На 10 метра пред колата реши да слезе от тротоара и да пресече, продължавайки да си гледа телефона. Сети се да се огледа чак по средата на улицата... В този участък всички карат с не повече от 15-тина км/ч, съответно и аз бях с толкова. Но ако го бях подпрял (да пази Господ), родители щяха да гръмнат с "поредния убиец на пътя", журналята щяха да го обърнат на поредната търсена сензация "шофьор с мощен автомобил...". И никой няма да повярва на шофьора за реалната ситуация и за реалната вина на родителите на малчугана. Затова (и не само), планирам да си взема видеорегистратор. Наясно съм, че не важи в съда, но за да не се стига до съд или ако се стигне, да е справедливо, ще си монтирам. Таман и архив от простотии по пътищата ще мога да си правя.

За съжаление нямах време, а и бях с детето, да го хвана този юнак за ушите и право при директорката. От там тя да викне някое от двете безотговорни родителски тела... Със сигурност не съм перфектен родител, но се старая да науча децата на колкото се може повече неща. И едно от първите е как се пресича. Но явно някои родители са над тези неща. Щото шофера винаги ще е виновен...

В петък имах подобен случай. Спускам се по една уличка в Гърдова глава. Тя е двупосочна, естествено, но също така естествено е широка точно колкото да се промуши максимум бус 3,5 тона, тротоари нъц.

Та спускам се аз и гледам срещу мен на 30тина метра по средата на улицата драпа едно "глухарче" (тоест 14-18 годишен рошльо), забил нос в телефона и цвъка. Оставаха 20 метра помежду ни, не съм свирил, просто спрях на място. Ама той не и се размаза на предния капак като най-големия и тъп бръмбар който бях виждал. Коментара на колежката до мен беше изключително язвителен към нивото на мозъчна дейност на днешните младежи.

Еми пак започвам да се оглеждам за регистратор.

Публикувано

Пускам BTV и виждам интервю с министъра на образУванието ... Казвам си "Абе дай да заслушам". И ... преди да завърши първата минута чувам "променимЕ" .... Хм... Сигурно не съм дочул. Е, да, ама не, както казваше Петко Бочаров. Не би. До края на интервюто го чух още 5-6 пъти. Няма случайност.

Казвам си, карай, ще го преживеемЕ. Да видимЕ, какво са намислили. Може пък там да е по-добре. И ... връщаме оценката на поведението. Оооопс .... ЧЕкай, чЕкай малко! Критерии? Как се оценява това? Няма ли да се ползва, като "бухалка"? Защото младите може и да не помнят, ама моето поколение "закачи" тая "екстра" и лично съм бил с намалено поведение "за назидание" ;) Т.е. поредната простотия. Е, ами решили го. По генералски. А на въпроса "защо?", отговора беше - "Защото изисква най-малко законови промени" ...

Ама, уви, не се спира до тук. Министърчето обясни, как за да се намалили разходите ще ограничат избора на учебници до ЕДИН по предмет. Т.е., училищата и преподавателите НЯМАТ право НА ИЗБОР по какво да преподават! Каквото каже партията, другари, това е! Не може вие да си избирате как ще тълкувате историята или друг по-пиперлив (разбирай дискусионен) предмет! Не може! Партията не дава! Аргумента - намаляване на разходите за учебници. Ама, другари, лесно е. Нека министерството да отпуска Х пари за учебник, училищата да имат правото на избор и хем има конкуренция, хем разходите са фиксирани. Не да налагате отгоре. Ама ... от де толкова акъл?!?!?

И те така ми завърши и този опит да разбера, какво "аджеба" ще прави правителството. Аз бих обобщил с една дума за образУванието - глупости!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.