Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Датчик ъгъла на завиване

Vladimir08

Recommended Posts

Здравейте,

Имам следния проблем. От известно време започна да светва иконата за волана и тракшъна. Ту светнат, ту изгаснат...

Един "гуру" ми каза, че ще го оправи. Проблема бил в Датчик ъгъла на завиване. Питам - не трябва ли да се смени? Отговор - не! Калиброва се! Викам си "Добре!". Оставих колата да я прави. 4 дни по късно колата "готова". Взимам я и след 1 час какво се случваа. О, боже! Лампите светват пак. Та питането ми е към хората които са в час (че ми писва вече от псевдо разбирачи) - това оправя ли се или трябва да си купя друг и просто да се смени?

Преди години бях чел във форума, че калибрирането ставало само като се завие пълен ляв и пълен десен. Вярно ли е това?

Благодаря за вниманието и хубав ден желая!

IMG_1258.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акумулатора колко е годишен и в какво състояние е? Ако е стар и алтернатора не смогва да го зарежда, може да не стига тока за останалите консуматори и затова да записва грешка в хидравликата. Чел съм за подобни оплаквания. Ако има откъде вземи по-нов и зареден акумулатор и пробвай за няколко дни как ще се държи. 

За калибрирането знам, че е като така както го описваш или просто тръгваш и след ~100-200м лампата изгасва. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)
На 13.03.2023 г. at 15:21, ghost_rider написа:

Акумулатора колко е годишен и в какво състояние е? Ако е стар и алтернатора не смогва да го зарежда, може да не стига тока за останалите консуматори и затова да записва грешка в хидравликата. Чел съм за подобни оплаквания. Ако има откъде вземи по-нов и зареден акумулатор и пробвай за няколко дни как ще се държи. 

За калибрирането знам, че е като така както го описваш или просто тръгваш и след ~100-200м лампата изгасва. 

С чисто нов акумулатор пак светват лампите... Караш си и дори в движение светват. После като поседи известно време и тръгнеш пак - изгасват...

Редактирано от Vladimir08
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В такъв случай вероятно проблема си е в датчика. Добре е да премериш зареждането дали е в норми и разбира се след това диагностика, за да не се гадае на сляпо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е датчик за позицията на волана. ESPто черпи инфо от него, за това и светка.

След манипулация на ключалката ми на волана (Супърб 1), моя го убиха. Проблема се оправи временно след калибриране. Може би още година нямаше проблем. След което даде окончателно фира. За мен (Супърб 1), такъв съществуваше само оригинален. По груби спомени - около 600 лв.

Физическата смяна е бърза и за неопитен човек, стига да изгледаш един клип в youtube и да имаш точният торкс камък за сваляне на волана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 16.03.2023 г. at 10:19, ghost_rider написа:

В такъв случай вероятно проблема си е в датчика. Добре е да премериш зареждането дали е в норми и разбира се след това диагностика, за да не се гадае на сляпо. 

При работещ двигател на място показва 13,7v, a в дрижение 14v

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Vladimir08 написа:

При работещ двигател на място показва 13,7v, a в дрижение 14v

Слабо е. Ревизирай алтернатора. Може да е реле-регулатора, може да са четки (те са заедно с реле-регулатора) или колектора да е свършил, но най-добре демонтирай го и го ревизирай. Не мога да гарантирам, но може и от там да идва проблема. При всички положения няма да е излишно. Преди всичко обаче провери все пак за хлабави връзки, към купето и мотора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.