Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

"Онези старите" са толкова ниско ефективни, че са останали само за атракция, 100% си прав. По-скоро визирах ветро парковете, които в онзи район, са изключително ефективни/постоянни. 

• Одобрявам 1
  • Отговори 626
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• PRR

157

• igeorgiev82

84

• joro-120L

62

• The Best Forman

41

Публикувано

Има и нещо друго. Факт е, че Българинът мрази Топлофикация и се снижава до плащане на сградна инсталация и може би топла вода (примерно това съм аз). Отоплението обаче е на климатици (Пепи, питай брат ми. Ще ти разкаже, докато изпада в нервна криза). Масовите панелки (като мойта) са сметнати за не много голяма консумация на ток, нещо от типа 9 до 10 kW. Масово в апартаментите до таблото с бушоните влиза рекордоман или мостов 6 кв.мм, а в самия апартамент контактите са захранени с 2.5 кв.мм и с 1.5 кв.мм лампите. До колкото си спомням единствено бушонът "Бойлер" или на други места "Кухня", след него е 4 кв.мм за готварската печка. Дори не навсякъде е така. Това го казвам от, както някои знаят, 20 годишен опит в продажбата на бяла техника.

Зареждачката, с която се продават повечето BEV (тая дето се включва в контакта) е до 3.5А, което при 220V ти дава до 2,5 kW зареждане, което всички знаем е изключително бавно. Примерно 76 kW батерия на ID.4 ще се зарежда повече от денонощие. НО! Това добавя допълнителна консумация към вече увеличената такава. И сега, като имаш вече по-висока от определената консумация вкъщи и включиш и ID.4ката, ENYAQа или за IONICа, консумацията се увеличава с още 2,5 kW. И като има трима, четирима от входа, които си зареждат Теслите с разклонител през балкона, докато климатиците бичат на макс. (не ми казвайте, че са малко), едни кабели в таблото преди или след електромера започват да топят изолация, а освен това и напрежението пада.

Като обобщение, както казаха някои колеги по-горе, нямаме инфраструктура за зареждане на електрички по домовете. В Англия масово слагат зареждачки пред къщите си, но кога ли и тоя балон ще се спука......никой не мисли.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.