Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Formula 1 - 2024

Recommended Posts

Ице, ако бЕха мерцовете или магари щяха да си ги накажат.

А дали е за VSC/SC или жълти знамена НЯМА значение. Нарушението е факт, а това, че покрай лимонадите не наказаха и други е само екстра.

Да го кажа така, може би ще е по-разбираемо. Противни са ми отбори като барЦелона и реал мадрид, които всяка година са брутално подкрепяни от съдиите. По абсолютно същата причина са ми противни и лимонадите. А наглостта във Ф1 достигна до там, че на лекето му подариха една световна титла. И продължават да ги побутват ;) И продължават да ми стават все по-противни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двамата втори се изложиха ритуално. Единия отпадна овреме, докато другия успя да спомогне за изваждането и на съотборника си, като му прецака обиколката. Естествено, как иначе, и от магари направиха нужното да няма право на втори опит ;) 

Иначе утре ще е интересно. Лекето, признава му се, че днес направи брутална обиколка, се очаква, че ще сътвори простотии в първия завой, само и само да не остави Норис да дръпне. От друга страна очаквам, отново, лош старт на Норис. С което да позволи на лекето да го атакува. Дано се окажа лош пророк де.

Като цяло нищо изненадващо в квалификацията, като изключим простотиите на магари. Утре, след първите 2-3 завоя май се очертава прилична скука :( 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, PRR написа:

Лекето, признава му се, че днес направи брутална обиколка

А беше по-слаба от тази, която му изтриха заради опита на Сайнц да се качи на трибуните (където му е мястото, гушнат с Перес и Строл)

преди 10 минути, PRR написа:

...се очаква, че ще сътвори простотии в първия завой, само и само да не остави Норис да дръпне. От друга страна очаквам, отново, лош старт на Норис. С което да позволи на лекето да го атакува.

И аз си помислих, ме може да се занитят, даже още преди първия завой. Виж, за второто ти очакване не се сетих...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така. Най-големият победител е Зак Браун. Норис, страхотен старт, ама на два пъти за малко да приключи, но му се размина. Дори трябваше да му кажат в един момент да върне газта за да успее да прибере колата в бокса. Верстапен не беше много в кадър но стартира втори и завърши втори. Не може да се отрече доброто му каране. Страхотно каране от Пиастри, Джордж Ръсел и Колапинто. Жалко за малкия че остана 11ти. Щеше да им натрие носовете на ветераните. Също така Хулкенберг представи Хаас в доста прилична светлина. Жалко и за Албън. Нещо не му беше ден. Хамилтън и Перез си помръкнаха малко ама си останаха с мрънкането. Сайнц кара добре, но имаше грешки. Пък и Ферари бяха нестабилни в това състезание. Даниел Рикардо е ясен. Поне си направи труда да финишира.

Чакаме Тексас след почти месец.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло скучно състезание :( ... очаквано. Тия улични трасета изискват 2+ секунди разлика на обиколка за да изпревариш. Реално, както се случи миналата година в Монако - можеш да караш със 7 секунди под темпото и пак да си първи. Е, тук не е чак толкова брутално, но пак изпреварването е доста трудна операция.

Норис кара над ръба и за една бройка да приключи състезанието, а и с него и шампионата. Извади късмет.

Лекето кара брутално. Без грешка, без глупости и изненадващо спокойно. Противен ми е, но като кара - кара!

За съжаление Льоклер и Пиастри станаха жертва на DRS влакчето, водено от Хулкенберг. Унищожи им състезанието. От което спечели само Ръсел. Последния взе доста незаслужено четвърто мястно, но в крайна сметка това е състезанието. 

И накрая за "пилота на състезанието" - отдавна трябваше да се е пенЦионирал. Но, уви, и в това състезание го изигра резервния кон, който да спъне Норис. Доста долна постъпка. Ама - всичко е пари :(

Чакаме следващите състезание. Лимонадите вече нямат предимство и единствено лекето ги дърпа напред. А това е предпоставка шампионата тотално да се заплете :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, PRR написа:

Като цяло скучно състезание :( ... очаквано. Тия улични трасета изискват 2+ секунди разлика на обиколка за да изпревариш. Реално, както се случи миналата година в Монако - можеш да караш със 7 секунди под темпото и пак да си първи. Е, тук не е чак толкова брутално, но пак изпреварването е доста трудна операция.

Норис кара над ръба и за една бройка да приключи състезанието, а и с него и шампионата. Извади късмет.

Лекето кара брутално. Без грешка, без глупости и изненадващо спокойно. Противен ми е, но като кара - кара!

За съжаление Льоклер и Пиастри станаха жертва на DRS влакчето, водено от Хулкенберг. Унищожи им състезанието. От което спечели само Ръсел. Последния взе доста незаслужено четвърто мястно, но в крайна сметка това е състезанието. 

И накрая за "пилота на състезанието" - отдавна трябваше да се е пенЦионирал. Но, уви, и в това състезание го изигра резервния кон, който да спъне Норис. Доста долна постъпка. Ама - всичко е пари :(

Чакаме следващите състезание. Лимонадите вече нямат предимство и единствено лекето ги дърпа напред. А това е предпоставка шампионата тотално да се заплете :) 

Не съм му фен, но Макс (лекето) кара толкова прецизно, че чак избяга от полезрението на камерите, разбирай без грешка и с яснотата на факта, че няма да е първи, но поне "сЕди си втори и ОСТАНИ втори!"

А мое мнение за DRS влакчето - евала на Хулкенберг и на Ръсел.

И още веднъж, евала на Колапинто. А Ферари имат месец да се стегнат. Нека не подценяваме и Тсуньо, който също показа каране. От друга страна чакам развитието на малкия въпрос - Рикардо (все пак 14 години не са малко), по-големият въпрос наречен Магнусен и най- интересния въпрос - Астън + Нюи. Има още един интересен въпрос, наречен Уилиамс. И там се случват едни неща. Остава месец до Остин, Тексас. Ще бъде интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично мнение - Рикардо никога не е блестял. С много добра кола имаше няколко блесвания и нищо повече. Среден пилот. И, за пореден път, лимонадите използваха втория отбор за да прецакат прекия конкурент. В случая с Рикардо. Ами, съжалявам, не го харесвам. Една усмивка и средно ниво. Само като си представя, че изброените от теб младоци седят без място във F1 за сметка на него и ... ми е тъпо.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ... всъщност е начин да му спасят "реномето". Представянето му е ужасно и е редно да се пробват да намерят някой, който да им помогне за конструкторската титла. Не, че при пилотите е в кърпа вързана де ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още не се е случило. Имаше тук таме по някой коментар, нищо повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, PRR написа:

Ами ... всъщност е начин да му спасят "реномето". Представянето му е ужасно и е редно да се пробват да намерят някой, който да им помогне за конструкторската титла. Не, че при пилотите е в кърпа вързана де ...

С него в отбора конструкторската е забравена кауза. Минали години помагаше и за индивидуалната (аз поне помня как задържа Саждьо с феноменално каране), но тази е просто пълна дупка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично мнение - тази година колата не е с класи над останалите, както беше предишните години. Съответно няма как да е втори, просто няма качествата. Както и Рикардо. Както и американчето, но поне последните двама ги смениха ... макар и късно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Toyota се връщат във F1. Ще следя с интерес, но се съмнявам да има видим ефект следващите 1-2 години.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, PRR написа:

Toyota се връщат във F1. Ще следя с интерес, но се съмнявам да има видим ефект следващите 1-2 години.

Стана им скучно в ендуранса , а и много титли спечелиха , докато бяха сами в класа , що да не пробват и в Ф1 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Интересен спринт. Уви, лекето кара :( А Ландо си изпусна нервите за пореден път. Фераритата спретнаха супер шоу с печеливш Сайнц, а накрая Норис сътвори бая простотия за която може и да отнесе наказание. Мерцовете някак се издъниха, тихичко :)

Утре ще е интересно състезание, защото пазенето на гумите ще е от много по-голямо значение, т.е. мерцовете се очаква лошо да се сринат. Не е много ясно какво ще се случи между лимонадите и Макларън. Вторите уж пазят по-добре гумите, но лекето (за мое съжаление де) е супер спокойно и кара. Реално няма и какво да губи де. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

маФИА са смешници! Лекето изхвърли Ландо на първия завой - дори не го разгледаха! Лекето излезе от завоя, но наказа само Ландо. Пародия! Как го бутат мазното леке, не е истина!

Иначе браво на Льоклер и Ферари. Не объркаха стратегията и нашокаха канчетата на останалите.

Лекето - мазно леке. Абсолютно бутане. Не заслужава да се качи на подиума! маФИА му подарява втора титла! Гряс!

Браво и на Ръсел. 

Като цяло интересно състезание, което, за съжаление, пак беше режисирано от маФИА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъпо. Много тъпо! Все си мисля, че Ландо не заслужаваше това. Бори се прекрасно. А беше и изхвърлен на първия завой. АдмирациЙ за Верстапен. Какъвто и да е, 10 обиколки се защитаваше подобаващо.

Ферари....без коментар. Уникало представяне и перфектна стратегия. Отвяха конкуренцията дотолкова, че дори останаха в сянка. Т.е. не им обръщаха внимание, щот си водеха колоната.

Джордж Ръсел...също уникално каране. Изкефи ме моментът: Бокс към Ръсел - имаш 5 сек. наказание за това, че си избутал Валтери от трасето. Ръсел: What?!?!?

Най готиният двубой: Колапинто - Магнусен в 41ва - 42ра обиколки. Малкия скри топката на ветерана.

На Алекс Албън пак не му беше ден.

Russel.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, чудесно състезание, опорочено от маФИА! И съм напълно съгласен за Колапинто - има хляб в това момче!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че това дава пълно яснота ... относно бутането от маФИЯ на лекето:

image.png.a1dc8e7a08e422f1514d4a29b1024f7e.png

PS: Гледам, че лимонадите освен това и ШМЕКЕРУВАТ. Ако това се докаже, а то е в пълно противоречие с правилата, е редно да им отнемат "малко" точки. По-точно всичките :D 

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, PRR написа:

Мисля, че това дава пълно яснота ... относно бутането от маФИЯ на лекето:

image.png.a1dc8e7a08e422f1514d4a29b1024f7e.png

PS: Гледам, че лимонадите освен това и ШМЕКЕРУВАТ. Ако това се докаже, а то е в пълно противоречие с правилата, е редно да им отнемат "малко" точки. По-точно всичките :D 

Кога ашладисаш някоя върба да роди круши , може и да им сложат пет секунди (га са с 30 пред другите) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, The Best Forman написа:

Кога ашладисаш някоя върба да роди круши , може и да им сложат пет секунди (га са с 30 пред другите) :)

Що бре Гена?!? Макларън трябва да подадат контестация. Да не коментираме двете снимки, които Пепи е закачил. Начи за лимонадите може, за Мерцедес не може 🤔

"Тъпо. Много тъпо", както един потребител беше написал по-горе. Опа, тва съм бил аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, C2H5OH написа:

Що бре Гена?!? Макларън трябва да подадат контестация. Да не коментираме двете снимки, които Пепи е закачил. Начи за лимонадите може, за Мерцедес не може 🤔

"Тъпо. Много тъпо", както един потребител беше написал по-горе. Опа, тва съм бил аз.

Не знам сега как е , ама едно време , където беше Рос Браун , там бяха титлите и метаните .. ама спрях и да им се ядосвам , и да ги гледам .. открих снукъра , голфа и 24 часовите състезания .. да не говорим , че тази година и трите велосипедни обиколки и световното им бяха по-интересни от 95% от състезанията на Ф1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, The Best Forman написа:

Не знам сега как е , ама едно време , където беше Рос Браун , там бяха титлите и метаните .. ама спрях и да им се ядосвам , и да ги гледам .. открих снукъра , голфа и 24 часовите състезания .. да не говорим , че тази година и трите велосипедни обиколки и световното им бяха по-интересни от 95% от състезанията на Ф1

Абе то и аз открих ръгбито, ама Ф1 си е една друга тръпка. Пък и откакто ходих на Спа (Пепи не завиждай) съвсем друг поглед имам вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МаФИЯ се оправдават, че в епекса Норис бил зад лекето, докато при Ръсел ситуацията била обратната. Но Норис го е казал доста ясно - "Защитава се с изблъскване извън пистата, атакува с изблъскване извън пистата ... Ама това са правилата". Реално не са това, но така им изнася на маФИЯ. И, още в тази връзка:

image.png.059bdd703a1f926c5003d8421a8878e7.png

В тази ситуация Норис е отпред, но пак няма наказание за лекето. Просто правилата за него не важат. Е как да не ми е противен!??!

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.