Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Стъклоповдигач на шофьорска врата.

RahzeL

Recommended Posts

Здравейте! Развали ми се стъклото на шофьорската врата, като то е механично (с манивелка) и трябваше да го придържам при затваряне защоо излизаше от рамката. Днес обаче при сваляне каза нещо цък и се свали почти до долу и манивелата не се движи повече. За жалост и стъклото не може да се вдигне до край , така че да се затвори, а остава място точно колкото да се бръкне и стигне до дръжката. На всякъде където проверявам по сайтове за части няма стъклоповдигач, който да не е електрически. В Микрон Доцев ми казаха цена за рециклиране ба моя на стойност 180лв. Питането ми към Вас колеги е дали имам инсталация за ел. стъкло на колата та да си взема направо една цяла врата 😀Едва ли ще струва повече от 180лв ебаси. Като цяло моля за съвет как да се справя с тази ситуация. От София съм и колата е 1.4 тди бнм мотор 2008г, като до колкото знам е купувана от Еуратек нова за фирма Хилти и освен климатика е доста постна от към екстри (имам предвид механичните стъкла и огледала) мисля , че като за служебна е поръчвана с нестандартните оборудвания. Благодаря на отзовалите се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нито инсталация, нито комфорт модул, който да им казва какво да правят. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери в Еуратек също за цена на ремонт. Имах и аз същата Фабия с постно оборудване, веднъж имах сходен проблем, оправиха ми го в Еуратек, като при мен прозореца/стъклото беше излязло от рамка/уплътнения или нещо такова. При теб може и да е по-сериозно, защото при мен манивелата реагираше, просто прозореца вървеше на криво. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега , не знам къде си търсил , но с три клика ЕТО какво намерих (това е магазина на Симеоновско шосе) може да си го поръчаш онлайн  може и на място да си го вземеш.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, The Best Forman написа:

Колега , не знам къде си търсил , но с три клика ЕТО какво намерих (това е магазина на Симеоновско шосе) може да си го поръчаш онлайн  може и на място да си го вземеш.

Успех!

Колега, с колкото и клика да пробвах все ми излизат за ел мотор, тоест не става за мен 😉Дори това което си ми дал е за ел а не с манивела. Там е и проблемът. Вероятно серийно са излизали задължително с предни ел а не механични, както са в моя случай и частите съответно за някой неща като този стъклоповдигач са кът… Гледайки по обяви наляво-надясно попаднах на механизъм от ЗАДНА врата, който по снимки е 1 към 1 с моя надробения, който днес свалих.IMG_0991.thumb.jpeg.5e271f197f11155ddd21f219b22c0ae1.jpegИначе благодаря за отзивчивостта 😀Утре като дойде и го проверя, ще пиша да кажа дали е станало, за да може евентуално в бъдеще някой друг ако се сблъска с този проблем, да знае!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На база опит с друга марка: твоята Фабия е от първите 2-ки като гледам. Виж дали няма да се окаже че механизъм от 1-ца пасва или че можеш да ползваш части с минимално преправяне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мегапартс 

Ремонтен комплект

Подозирам , че механизма е един , а само се сменя на задвижваща макара манивела или ел.мотор.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези са хората за София, супер доволен от техните услуги 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, markoni120 написа:

Тези са хората за София, супер доволен от техните услуги 

Колегата вече ги е преслушал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка, след като върнах това което на снимката беше същото а получух съвсем друго и си платих за това скромните 15лв, реших пак да позвъня на Микрон Доцев със молба да си занеса аз механизъма а те само да го рециклират, бяха така любезни да ми обяснят, че имат такава практика и ремонта е около час а сумата за този модел 85лв. След звънене на дузина обяви за втора ръка със сходни цени, направо запалих колата и отидох да оставя чарколяка! Точно след 56минути получих обаждане че е готов! Така приключи и моята сага. +1 за Микрон Доцев, за 2ри път ползвам тяхните услуги! И те така… Благодаря и на коментарите и съветите Ви колеги!

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.