Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

1,9SDI съвместима скоростна кутия

surfer

Recommended Posts

Здравейте,

Вероятно ще сменям скоростната кутия, а такива от Fabia 1.9SDI почти не се намират. Доколкото разбрах, слагани са кутии с маркировка GSA, JGQ, HCS, GRS, EYY.

Въпросът е дали ще паснат и други кутии, примерно от Polo 1.9SDI или Ibisa 1.9SDI? Някой пробвал ли е?

GDR кутия е същата като предавателни отношения, но като закрепване и управление с жила не съм сигурен. Чух, че някои кутии са с щанги вместо жила. 

Също като сравнявах предавателните отношения с един калкулатор, излиза, че кутията на 1.4TDI е почти еквивалентна. Получава се разлика 2-3км/ч при еднакви обороти.

EWR, GGV, LVD са кутии от 1.4TDI.

Скоростната кутия от 1.9TDI е доста различна, при 5та предавка ще направи около 20км/ч над оригиналната (супер, ако искаме да караме икономично на висока скорост :-)

Та има ли някой практически опит с такива скоростни кутии, които да паснат на Fabia 1.9SDI?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво и стана на кутията.

Моята преди 2-3г счупи лагера на първичния вал и я направиха Няма ли кой да тия направи.

От друг двигател не става трябва да е от SDI и аз исках направо да сменя кутията но не може. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква е гаранцията че като сложиш друга ще е здрава по добре я отвори и което е за смяна го смени и решаваш въпроса.

Не знам от къде си но тук при нас в Шумен един мъж ги ремонтира .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кутията шуми много. На 5та скорост колата тресе при подаване на повече газ. Ще опитам да сменя маслото първо. И аз намерих 1-2 места, където ремонтират в София. Ремонтът вероятно ще е повече от смяна с кутия втора ръка. Особено ако повече части са износени, и трябва да се сменят.

Знам, че има голяма вероятност да взема кутия в подобно състояние. Затова исках да проверя и за други съвместими кутии. Polo и Ibiza не са ползвани толкова като таксита, надявам се там да е по-читава кутията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Старото масло беше около 1.2л. Вероятно не е била допълнена догоре. Нямаше следи от стружки в маслото или течове от кутията. Наляхме ново масло 75W90. Шумовете не изчезнаха. След малко каране кутията блокира на 4та скорост.

Явно вече трябва да я сменям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като спомена за шум придружен и с вибрации, допускам, че може и диференциала да е сдал багажа, но сега с блокирането вероятно проблем си е в кутията. Сигурно няма да е по-евтино да се ремонтира (ако все още е възможно), но и да смениш кутията, пак е добре да и смениш маслото и да налееш толкова колкото и дават по каталог, защото за толкова години (~20) може да е поизтекло от тук, от там, а и да се е изпарило отчасти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо вземаш друга кутия но има разбира се има вероятност и тя да не е перфектна ремонта ще е скъп над 1000 лв излиза 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цък

И понеже не знам дали всеки може да го види, прилагам скрйн шот. Няма даден телефон за връзка, но предполагам може да се издири човека чрез търсачката.

Screenshot_20241002_122316_Chrome.thumb.jpg.d43b057a80e98fbc046bf6f7592980d2.jpg

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за инфото!

Онзи ден купих една кутия от катастрофирала Fabia. По уверенията на продавача е перфектна 🙂

Тези дни ще я закарам на майстора за смяната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.