Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Superb 3 - ретрофит на светлините

stankovraca

Recommended Posts

Здравейте, понеже моят Супърб 2018 е с обикновен рефлекторен фар. Та ми се върти в главата ретрофит към фар с лупа. Наясно съм че ми трябват фарове, ще трябва и вероятно кодиране. Въпроса е дали е необходимо някакво преправяне, смяна на букси или смяна на пинове по буксите на фаровете. Все си мисля, че някой вече го е правил това. Също така относно задните светлини, моите светят ЛЕДове само във външната част, вероятно се купуват Фул Лед стопове и се кодира също, но как стоят и там нещата със свързването?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@JORDITO вероятно има познати, които могат да помогнат с реализирането на идеята. А може и той да го е правил...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, защо не замениш само крушките на "обикновения" фар с ледове? Джимнито го преоборудвах така и ефекта е брутален. Говорим за лед крушка с лупа. ТУК съм пуснал и снимка на ефекта.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, PRR написа:

Колега, защо не замениш само крушките на "обикновения" фар с ледове? Джимнито го преоборудвах така и ефекта е брутален. Говорим за лед крушка с лупа. ТУК съм пуснал и снимка на ефекта.

Това, което казва Пепи, направихме с един Нисан Патфайндър - Н4 в блок с лупа. Ефекта е невероятен, при това не заслепява (редовно кара след мен и не ми вади очите в огледалата).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попринцип LED крушката  другата алтернатива. Тук обаче идва въпроса каква, за да не дава грешка? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти всичките са около 50W и не дават грешки. По-тежкия проблем е да избереш такива, чието охлаждане да влезне във фара. По-точно под капачката за да не се налага рязане и грозотии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А тези които са за директен монтаж без допълнителен адаптер за захващане на крушката, те са без големи радиатори и отзад на крушката са директно крачетата на фасунгата. Охлаждането е малко по напред с вентилаторче и може би ще станат. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента това е новия хит, твърдят че няма нужда от лупа

https://a.aliexpress.com/_EwqPChO

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано ми се струва, че с такава крушка, доста ще ме псуват на пътя, това ще пръска светлина доста. Отделно видях вече, че има варианти на които няма голям радиатор отзад и охлаждането е вентилатор в самата крушка и са като поставяне директно плуг и плей на халогенната крушка. Остава другия въпрос, в Алиекспрес и Тему гледам дори скъпите крушки, на места пише че таблото е светнало за грешка. Вариант 1 купувам залъгалки(canbus, съпротивления или както ги наричат). Вариант 2 вземам, монтирам и ако даде грешка на таблото, имам Carly и не съм сигурен дали лайт модула имаше опция за кодиране с ЛЕД крушки (за стоповете съм сигурен че имаше). Вариант 3 Ако някой е слошил ЛЕД на Шкодата си и може да препоръча крушки които не дават грешка и светят добре, да взема такива и да не правя излишни простотии. Обмислях вариант и за Халогенна крушка Найтбрейкър +200% но изчетох доста че живота на тези крушки е значително скъсен за сметка яркостта. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, stankovraca написа:

Обмислях вариант и за Халогенна крушка Найтбрейкър +200% но изчетох доста че живота на тези крушки е значително скъсен за сметка яркостта. 

Абсолютно. Една година и махаш за довиждане. Дори още да не е изгоряла губи сила и започва да свети като обикновена крушка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поръчах тези, пък ще видим какво ще излезе, гледам отзивите са положителни https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099548255860&sku_id=17592351235731&_x_sessn_id=4idw3jfscm&refer_page_name=bgt_order_detail&refer_page_id=10045_1739723761228_r1csyfz7pv&refer_page_sn=10045

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.