Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Кори на вратите, чертежи и решения.

maxrpm

Recommended Posts

Здравейте. Решил съм някакси, да се справя със проблема с корите на вратите на 120 ката. Ще взема от тоя боядисания фазер, и ще залепя изкуствената кожа отгоре с лепило за обувки, но има ли някой, чертеж на Corel Draw на кората и отворите ? Мисля евентуално да стане с лазерно рязане. Вие как сте решили този проблем , с какви материали ? :)

Варианта , който обмислям засега , без да имам кора донор е

- свалям моята

- мокря я, да се изправи

- събличам я от кожата

- очертавам каквото е останало

- наемам художник (познавам татуист) , да дорисува липсващото парче

- режа я с макетен нож

Но с лазер ще е мнооооого по - точно и готино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти Саше, фазер ли, не е ли по-добре с шперплат или разпенено ПВЦ?
Защо сам не си я доизкусуриш, та чак ще плащаш на някой и т.н.? Сваляш, мериш, режеш, прехвърляш, налагаш и т.н...
Нали идеята е че сам почваш да ги правиш?

Поздрави! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, с фазер. Материалът трябва да е тънък и лесно да се работи.

За Направи си сам, единственият проблем, според мен е направата на отворите за копчетата, които не са светли, а глухи. И не кръгли, а правоъгълни, вкопани до половината на фазера. За сметка на това са и най-много. Към 15 на кора. :)

Трудно се и пренасят, копират на новата кора. Иска прецизно мерене, за да няма разминаване с отворите на вратата.

На 9.03.2025 г. at 0:42, maxrpm написа:

- свалям моята

- мокря я, да се изправи

и си я слагаш на вратата.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойте кори са в изключително лошо състояние, особено задните, няма как да се вземе размер от тях никакъв. Мукавата е на "руло стефани". Ако за предните , да речем, трябва да си художник, за задните трябва да си врачка... Най - вероятно, ще опитам лятото, да си направя тестови кори от дебел кашон, да ги облека с кожата и после по тях да очертая шперплата ... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.