Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
Преди 4 часа, Izolini написа:

На вас двамата въртящия момент е един и същ - 350 нМ (стоково, на Юли има толкова доработки че сигурно е много по-висок, а дори и сток е в много по-широк диапазон от дизела).

👍  Има и покриване на к.с. и Нм.

Това е, че дизела ги постига тези Нм. при двигател с по-малка мощност.

2.0 TSI RS

220 к.с. 4500 - 6200    350 Нм. 1550 - 4400 обр.

230 к.с. 4700 - 6230    350 Нм. 1500 – 4600 обр.

2.0 TDI

170 к.с. 4200                  350 Нм. 1750 - 2500 обр.

• Отговори 169
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Владимир99

52

• joro-120L

37

• ghost_rider

18

• Mishelle

13

Публикувано
На 28.05.2026 г. at 8:33, ma_in написа:

Няма как да има празни места и после пак да има. Да не я вадиш тая щека на работещ мотор? Остави колата цяла нощ на равно и преди да запалиш извади щеката, изтрий я с парцалче и пак я вкарай. Ако пак има празни места нещо се е оляло по тая гърловина или е омазана с нещо или не караш с масло, а с някаква адска смес. Преди да правиш каквото и да е повече по тая кола, бъди сигурен, че не е надрала цилиндри. Отвърташ свещите и гледате хубаво с камера и въртите коляновия да видиш всеки цилиндър отгоре до долу. И да се види дали не е от сегменти. Мериш компресия. Друго се оправя.

Здравей, колега ето така седи това е след смяната на масло филтри капак картерни газове и уплътнение на картера изчистихме го хубаво и така сега гледам че от това ниво на маслото и днес я погледнах и съм минал 1188км . И беше под минимума и долях някъде 200/250гр и ще я наблюдавам отноово иначе ми каза от шкода сегменти щом гори толкова или както викаш ти някоя глава , но ако може така с камера да се провери ще е добре . Впрочем в масления филтър нямаше някакви остатъци и картера беше чист 

IMG_3679.jpeg

Публикувано

Маслото изглежда ок. Нивото, на тази снимка е екстра. При по-високо ще го гори и може да повереди катализатора.

Пишеш, че е било под минимума, та да питам - на равно място ли е била колата? Като цяло за малко над 1000км да свали от това ниво до под минимума, по груба сметка 1/2 литър, е доста. Това прави 5литра/10к км, което определено не е добре.

Следи я. Може да е имало "въздух" след обслужването и сега да е стабилизирала нивото. Между другото, при мен лампата на таблото светва преди да стигне минимума. При теб това случва ли се?

• Одобрявам 1
Публикувано

@Владимир99, ако не ти представлява трудност, развий свещите, подреди ги по цилиндри и ги снимай в близък план, да видим електродите. Може да подскажат нещо.

• Одобрявам 1
Публикувано
Преди 1 час, PRR написа:

Маслото изглежда ок. Нивото, на тази снимка е екстра. При по-високо ще го гори и може да повереди катализатора.

Пишеш, че е било под минимума, та да питам - на равно място ли е била колата? Като цяло за малко над 1000км да свали от това ниво до под минимума, по груба сметка 1/2 литър, е доста. Това прави 5литра/10к км, което определено не е добре.

Следи я. Може да е имало "въздух" след обслужването и сега да е стабилизирала нивото. Между другото, при мен лампата на таблото светва преди да стигне минимума. При теб това случва ли се?

Здравей , при мен ми светна като нямаше нищо на щеката , което според мен не трябва да е така трябва са светне както беше днес сутритна под минимума колата беше на равно , но от тази снимка да е било -150гр 200 надолу това е от преди седмица като смених маслото миналия път не можах да снимам само долях 150гр но ще я следя 

IMG_3807.jpeg

Публикувано
преди 50 минути, joro-120L написа:

@Владимир99, ако не ти представлява трудност, развий свещите, подреди ги по цилиндри и ги снимай в близък план, да видим електродите. Може да подскажат нещо.

Ще го направя след седмица че имам едно пътуване извън България и като се върна ще реша какво да я правя иначе видяхме и турбо пътищата като пипнеш са леко омаслени , но не е изтекло някакво голямо количесто навсякъде е сухо , има старо петно откъм ремъка пистовия най-долната ролка от там има засъхнало кой знае от кога от долу има един капак който вътре има семеринг и ми казаха че може той да е умрял и ако искам да се види да се смени сега наблюдавам но няма омасляване никъде все още ! 

Публикувано
Преди 1 час, PRR написа:

Ето го от тази сутрин но това е след като долях не изчаках да се стече само че ……

IMG_3806.jpeg

Публикувано
Преди 1 час, PRR написа:

Беше някъде под средата дефакто според мен 500/400гр по груби сметки не знам

Публикувано
преди 14 минути, Владимир99 написа:

Ще го направя след седмица че имам едно пътуване извън България

Добре. Но искам фокусирана снимка. Не като тази последната. :)

Публикувано

Не е лошо да премериш компресията. Намери и сервиз с камера, наистина ще е полезно да се види състоянието вътре на цилиндрите и клапаните, както и на главата доколкото може да се види от нагара. Знам, че това са допълнителни разходи, но тогава ще имаш по-ясна представа и ще решиш дали да отваряш мотора или да я продаваш така и следващия да решава какво да я прави.

• Одобрявам 1
Публикувано
Преди 1 час, joro-120L написа:

Добре. Но искам фокусирана снимка. Не като тази последната. :)

Разбрано !

• Благодаря 1
Публикувано
преди 3 минути, ghost_rider написа:

Не е лошо да премериш компресията. Намери и сервиз с камера, наистина ще е полезно да се види състоянието вътре на цилиндрите и клапаните, както и на главата доколкото може да се види от нагара. Знам, че това са допълнителни разходи, но тогава ще имаш по-ясна представа и ще решиш дали да отваряш мотора или да я продаваш така и следващия да решава какво да я прави.

Така е ! 
и точно това мисля да направя 

Публикувано
преди 3 минути, ghost_rider написа:

Първо искам да видя свещите. После го пращайте, където решите.

Компресията не е критерий. Може да е в норми и пак да гори масло.

• Одобрявам 1
Публикувано
преди 6 минути, ghost_rider написа:

Само не знам къде да ходя са видят и за компресия и за камерерата …. Ако имате идеи слушам 😁

Публикувано
Just now, joro-120L написа:

И така ми казаха от шкода че може да е в норми но не съм я поглеждал 

Публикувано
преди 22 минути, Владимир99 написа:

Само не знам къде да ходя са видят и за компресия и за камерерата …. Ако имате идеи слушам 😁

За компресията е по-лесно, защото повечето сервизи би трябвало да имат манометър. Баща ми има и бих ти я премерил лично, но трябва да го взема, а вероятно няма да е скоро. За камера, се сещам, че Иван Ванов от Pit stop garage, рекламираше, че е купил някаква и я демострира. Там се чака доста време за ремонти на двигатели, но за такава проверка предполагам, ще те вместят по-скоро.

• Одобрявам 1
Публикувано
На 15.06.2026 г. at 20:14, joro-120L написа:

Тогава сравнението не е меродавно. Сега ми припомни, че нещо са бърникали по колата.

Това няма никакво отношение към въпроса, който поставих - идентични обороти на последна 6-та предавка, идентична скорост. Ясно е, че колкото и коне да е колата, оборотите на двигателя при дадена скорост си остават константа.

На 15.06.2026 г. at 20:51, joro-120L написа:

При моята кутия този мит не важи. Винаги прави, каквото й кажа. Прилагам й различен стил от лежерното, само при нужда. Най-вече, пътна обстановка. Което ще рече, плавно ускорение и смяна на ниски обороти.

Щом на 6-та със 130 сваля моментално на пета, съвсем не е мързелива.:)

DSG става мързеливо основно при лежерно градско управление. А доколкото сме разговаряли с тебе, ако помня правилно, Супърба го караш предимно извънградско. Като изключим моето и на Ицо мнението, в нета е пълно с инфо, че DSG е адаптираща се към стила на шофиране кутия. Извън града, като караш най-вече на 6-та скорост, няма как да накараш (адаптираш) кутията към мързеливо поведение.

На 15.06.2026 г. at 23:36, joro-120L написа:

👍  Има и покриване на к.с. и Нм.

Това е, че дизела ги постига тези Нм. при двигател с по-малка мощност.

2.0 TSI RS

220 к.с. 4500 - 6200    350 Нм. 1550 - 4400 обр.

230 к.с. 4700 - 6230    350 Нм. 1500 – 4600 обр.

2.0 TDI

170 к.с. 4200                  350 Нм. 1750 - 2500 обр.

Благодаря ти за намерената информация :)

На 16.06.2026 г. at 11:25, joro-120L написа:

Подкрепям, на същото мнение съм. Свещите понякога "говорят" доста за даден проблем.

Публикувано
Преди 2 часа, Mishelle написа:

Това няма никакво отношение към въпроса, който поставих - идентични обороти на последна 6-та предавка, идентична скорост. Ясно е, че колкото и коне да е колата, оборотите на двигателя при дадена скорост си остават константа.

Точно, защото е ясно, затова не съм си го и помислял. Няма две мнения по въпроса. Няма как да напиша подобна глупост. Цитирай, къде съм написал, че като ти е тунингована колата съотношението, скорост на движение - обороти се променя.

Това беше във връзка с долния цитат. И нарочно пробвах заради теб кога сменя от шеста на пета. После Ицо ми припомни, че колата ти е с повишена мощност, защото бях забравил и всичко приключи. Ако се бях сетил по-рано, никави експерименти нямаше да правя. За оборотите съм ти отговорил в цифри и нищо повече. Виж хронологията на постовете. Винаги се старая да бъда максимално ясен. Съжалявам, ако не съм бил разбран.

На 12.06.2026 г. at 12:32, Mishelle написа:

Иначе за свалянето на предавка при бензина, да, съгласен съм. При еднакви пътни условия, ако аз натисна толкова педала на газта, че да накарам кутията да свали предавка, ти, при дизела и при също толкова натиснат педал, предполагам няма да свалиш предавка надолу.

На 13.06.2026 г. at 14:29, joro-120L написа:

2500 - 130

2600 - 140

3000 - 160

в нета е пълно с инфо, че DSG е адаптираща се към стила на шофиране кутия.

Така де. Адаптира се. Искаш лежерно - лежерно. Искаш спортно - спортно. Веднага реагира според газта.

Ще ме изкарате, че не си познавам колата и нямам усет.

DSG става мързеливо основно при лежерно градско управление. А доколкото сме разговаряли с тебе, ако помня правилно, Супърба го караш предимно извънградско.

Да, имаше такъв разговор. Супърба го карам шеста година. Първите 2-3 години градското беше повече. След това извънградското взе превес. Явно сме говорили в този период.

Извън града, като караш най-вече на 6-та скорост, няма как да накараш (адаптираш) кутията към мързеливо поведение.

Аз мисля, че е обратно. Поради това, че рядко сменя предавки, става мързелива. Няма и как да ти разбере стила на каране. Пв-Сф-Пв го вземам на шеста, без нито една смяна. Същото е и до морето. Естествено, ако няма тапи.

Както и да е. Изобщо не държа на тези въпроси и теории относно кутията. Каквото кажете съм съгласен. Аз съм си добил достатъчно впечатления. Още по-малко искам да ги налагам.

Благодаря ти за намерената информация :)

Моля. За нищо.:) Така е по-прегледно и лесно за сравнение.

Подкрепям, на същото мнение съм. Свещите понякога "говорят" доста за даден проблем.

Стар изпитан метод, когато нямаше камери за наблюдение в горивната камера. Лесен, достъпен и безплатен.

Публикувано
Преди 1 час, joro-120L написа:

Така де. Адаптивна е. Искаш лежерно - лежерно. Искаш спортно - спортно. Веднага реагира според газта.

Ще ме изкарате, че не си познавам колата и нямам усет.

Познаваш я. И тя те познава. Караш ли много друг автоматик с много различни показатели, за да си развалиш начина, по който караш нея?

След като взех волана с пера за смяна на скоростите спрях да ръчкам Вишната на D. Карам като пенЦионер - на D. Искам спортно каране - ползвам перата. И кутията в режим D излезе в пенсия, защото в този режим точно така я карах. И сега продължава така, защото за последните 2 години съм минал 40 000 с Варела и 8 000 с нея. Крака ми знае колко точно да потъне, за да дръпне колата, с която съм свикнал, но в другата не става (в началото беше обратното - педала в пода като на Вишната и Варела се изстрелваше като костилка из дупе, от там и главоломен разход на гориво, който като свикнах с колата слезе с 2 литра). Особено ако мисълта ми е някъде другаде в момента. До такава степен съм свикнал с Варела, че една вечер изключих, че съм с Вишната и минах през легналите полицаи на Черни връх с 60. Доста неприятно осъзнаване с коя кола съм се получи.

Публикувано
Преди 1 час, Izolini написа:

Караш ли много друг автоматик с много различни показатели, за да си развалиш начина, по който караш нея?

Ти си с DQ 200. Нямам мнение по въпроса. Различни са. Всъщност, това което ме питаш няма отношение към темата за кутията, но ще си поговорим. Ще ти кажа, че след преход от 500 км. с Краз 255/Шабла-Пловдив/, веднага се метнах на 120ката. Уникално усещане. Само при първото натискане щях да издъня ламарината под педала на съединителя. Щото на Краза е с яки пружини и много тежък. Няма как да се опише. Сигурно е с механичен привод. Нямам представа. Само трябваше да го придвижа. Казаха ми откъде се пали и толкоз. Много лесно и бързо се адаптирам към различни автомобили. Камиони, бусове, жипки, леки коли. Още повече, ако съм се върнал на такава, която съм карал. Не съм карал друг автомат, но и там ще е така. Разбирам им възможностите и се съобразявам с тях, без да си мисля, че се намирам в друга кола. Всяка е за себе си.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.