Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
На 25.06.2026 г. at 13:33, Mishelle написа:

Еее, Чаво. Успя с няколко готини изречения да обясниш това, което аз не успях дори с тегленето на много локуми. Та ако все още има някой, който иска да набляга на въртящия момент на дизела, не взимайки предвид оборотите на идентичен бензин, директно го пращам при тебе :)

P.S.: Ако стотачката е още на таблото, @b3lq7a да каже къде е паркирал колата, да мина да си я взема :P 

Юли, карал съм и 184 4х4 РС, 150 на предно и 4х4… Вече не помня коя/и с ремап и тн. Няма момент да съм усетил някоя да е по-пъргава или да тръгва по-бързо от моята. Единствено в завои бутат дизелите предницата (усещам разликата в теглото в предната част). По-назад има качени таблици с въртящ момент, кс и диапазон на обороти за тях. Единствено с 1т ремарке 184кс 4х4 ще е по-бързо от 180кс 4х4…! Не знам колко е на моята въртящия момент, но и на 3-та при доускорение на спорт и в обороти всичко инертно се размества. Ако се намери дизел (с ремап) да е по-бърз ще почерпя ;)

• Благодаря 1
  • Отговори 180
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Владимир99

53

• joro-120L

38

• ghost_rider

19

• Mishelle

15

Публикувано

Днес след работа ще видя за свещите , защото трябва динамометричен ключ да ги стегнеме после и ще пратя снимки !

Публикувано
преди 34 минути, Владимир99 написа:

Днес след работа ще видя за свещите , защото трябва динамометричен ключ да ги стегнеме после и ще пратя снимки !

Срам - не срам, досега никога не съм използвал динамометричен ключ за затягане на свещи. Само на печката ползвах за подгревните, като сменях, но те са доста крехки и реших да се подсигуря. Ако си намерил сервиз, който разполага с камера, може да си спестиш още едно евентуално развиване и завиване на свещите.

Публикувано
Преди 1 час, Владимир99 написа:

Дай повече инфо, какво се случва с колата ако може. Интересно би било. И изобщо - колко мина с нея, как се усеща, плюсове/минуси... Ей такива работи - за ентусиасти.

Аз много съм намалил карането на личната - пряко сили 50 км на седмица. Ако остане време уикендите - разхождаме се някъде, но пак е близо. За 2 месеца и половина някъде, едвам надхвърлих 1200 км...

Публикувано

Ползвам динамометричния ключ за удобство, сигурност и бързина при стягането на свещите. Но винаги има план Б. Слагам само свещи на NGK, затова незнам как е при другите производители. На кутията им има картинка с колко градуса да ги достегнеш след като са завити на ръка. Пробвал съм - градусите отговарят горе-долу на правилния момент на затягане с динамометричен ключ. Иначе, ако ти се задълбава в материята, става малко гадно. Например има разминаване с 2 Nm между предписанието за затягане, обявено от NGK и Skoda (VAG). Дълго е за писане, но на който му е интересно, в нета има много информация за това какво се случва, ако свещта е по-хлабава или по-натегната от предписанието. Иначе масово хората, особено американците, ги стягат на ръка, по усет.

Също така има дискусии за и против използването на подходяща грес за резбата на свещите. Аз предпочитам да не слагам, защото свалям свещите на далеч по-малко от 50-60К пробег, т.е. няма опасност от "спичане". Ако се използва смазка, следва да се увеличи момента на затягане.

Задължително се използва специализирана грес за лулите на бобините. Ако свалям свещ за проверка или смяна, задължително почиствам лулата и свещта, след което слагам тънко нова смазка. Което винаги ми е гарантирало безпроблемен демонтаж на бобините.

Публикувано
преди 49 минути, ghost_rider написа:

Срам - не срам, досега никога не съм използвал динамометричен ключ за затягане на свещи.

От какво да те е срам. За срам е динамометричния ключ. Очаквам в скоро време всеки болт и гайка да се стягат с динамометричен ключ. Аз го използвам при сягане на глава. Там вече няма как. Иска се прецизност. Свещи и джанти - на ръка. Няма лошо да се използва от хора без опит, усет и доверие в себе си.

Между другото, сега разбирам, че свещите се стягат с динамометричен ключ. Не съм предполагал, че на колегата ще му е необходим. Но все пак се подсигурих.;) Без да помисля как ще ги завие.:)

На 16.06.2026 г. at 9:11, joro-120L написа:

Владимир99, ако не ти представлява трудност, развий свещите ...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.