Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Днес взех колата от сервиз провериха и спирачната система всичко е ок.Направиха и пълна диагностика на кутията и ABS няма нищо записано, като грешки.Ще карам и,ако се случи отново ще пиша.

Благодаря на всички за обратната връзка.

• Благодаря 1
  • Отговори 78
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• nikola.dragiev25

25

• joro-120L

21

• ghost_rider

7

• Izolini

5

Публикувано

Поне се изясни че със спирачките всичко е наред. @Levcho, според мен дава най-точни насоки, но трябва да се следи и при следваща проява на проблема да се действа на момента, което не се знае кога ще се случи.

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Публикувано

Здравейте, има ли вероятност да е слаб акумулатор и електрониката да се обърква, сега като върнах лентата назад си спомних, че и първия и втория път се случи след дълго стоене на колата.Акумулатора последно съм го сменял 2020 г.

Публикувано

Ако беше акумулатор щеше да го прави при първото палене и след 5мин работа, гасене и ново палене би трябвало всичко да е наред. 

Но все пак, не оригинален акумулатор на 6+ години, може да създава доста проблеми. При мен дисплея сменяше избора при всяко палене, старт-стопа почти не се пускаше, видеорегистратора се изключваше, имах бая записани грешки по различните модули (не съм с автоматик все пак) та е възможна причина. Но не бих заложил много на това.

• Одобрявам 1
Публикувано
преди 12 минути, nikola.dragiev25 написа:

Здравейте, има ли вероятност да е слаб акумулатор и електрониката да се обърква, сега като върнах лентата назад си спомних, че и първия и втория път се случи след дълго стоене на колата.Акумулатора последно съм го сменял 2020 г.

Днес замерих акумулатора с мултицет, при изгасен двигател престоял 1 нощ показва 12,37 V , при запален 14,39 V, според вас да сменя ли акумулатора?Според ChatGPT-В твоя случай (DSG)
Това е много важно:
DSG е чувствителна към напрежение
при по-слаб акумулатор се появяват:
мигащи скорости
блокиране
отказ да тръгне
👉 точно това, което си имал

Публикувано
Преди 5 часа, nikola.dragiev25 написа:

Днес замерих акумулатора с мултицет, при изгасен двигател престоял 1 нощ показва 12,37 V , при запален 14,39 V, според вас да сменя ли акумулатора?

12.37 е ниско. 14.39 пък означава, че ECUто се мъчи да зареди. Та, да, може и да е акумулатор.

• Благодаря 1
Публикувано

Що да е ниско 12.37? Колко трябва да е? На мен ми изглежда ОК... На моята О2 си беше в тея граници, при палене падаше и под 10, но никога не е примигнала дори, камо ли да се осветена цялата кола, както става, когато наистина има грижа.

Не, че не е възможно. Просто си размишлявам и ми изглежда странно.

• Благодаря 1
Публикувано

Днес ми светна чека, инъче колата върви и скоростите  превключват плавно, утре ще купя нов акумулатор и да видим как ще се държи.

Публикувано
Преди 11 часа, nikola.dragiev25 написа:

Днес замерих акумулатора с мултицет, при изгасен двигател престоял 1 нощ показва 12,37 V , при запален 14,39 V, според вас да сменя ли акумулатора?Според ChatGPT ...

И продължаваш да го питаш този тъп чат.

Показанията на акумулатора са наред.

14.39 е зареждането.

Публикувано
Преди 9 часа, joro-120L написа:

И продължаваш да го питаш този тъп чат.

Показанията на акумулатора са наред.

14.39 е зареждането.

IMG-4c29e20b1b5898e3efc8527b668838b4-V.thumb.jpg.b3d58f5f57083ffd85c5687faf7d37f0.jpg

Факт е че съвременните коли понасят доста негативно леко разреден акумулатор. Тук случая не ми прилича да е такъв, но знам ли... 

Аз бих го поддържал (зареждал), 2-3 пъти годишно при такъв малък пробег, за да го държа в кондиция. В днешно време, с всичките електронни модули, които трябва да поддържа, 6 години са добре, а и не се знае колко "пресен" е бил при покупката.

• Объркан съм 1
Публикувано
Преди 16 часа, zloQQ написа:

Що да е ниско 12.37? Колко трябва да е?

Ако няма товар се очаква да е 12.6-12.8, т.е. 12.4 е леко ниско. 

Но това не е най-важното. По-скоро проблема е пусковия ток, т.е. вътрешното съпротивление, и спада при стартиране на двигателя. 

• Благодаря 1
Публикувано

Щом върти и пали е добре акумулатора, нищо че е на възраст.

Работоспособността му се проверява с товарна вилка.

Публикувано

Жорка, днешните стартери не са онези от 120ката. Супърба въртеше без проблем с акумулатор с живот под 15% (по уред). След смяната основните разлики бяха включването на старт-стоп-а и не сменянето на избраното за гледане на таблото. И, след проверка и зачистване на многото грешки по системите, просто не се появиха пак. 

С горното не твърдя, че проблема е в акумулатора, но просто не бих го изключил, като причина.

Публикувано

Това ми попадна от мрежата. Става за някаква оценка на заряда.

Но най-добре е както е казал адаша - с товарна вилка.

• Одобрявам 1
Публикувано

Според данните е на 70 процента. Ще изкара  поне още една зима.

Публикувано
Преди 19 часа, nikola.dragiev25 написа:

Днес ми светна чека, инъче колата върви и скоростите  превключват плавно, утре ще купя нов акумулатор и да видим как ще се държи.

Какъв чек ти светна?

Не е невъзможно да е от акумулатора, електрониката е чуствителна. Малка вероятност.

Досега съм сменял два пъти акумулатора (AGM) и то след 7-ма година. Виждал съм и по малки стойностти, например след 1 месец покой, 12.0 волта, мотора пали доста по късно. А 14волта заряден ток е нормално за изтощен акумулатор. Я кажи колко секунди чуваш звука на помпата на скоростната кутия след като завъртиш ключа 1 път, преди да пуснеш двигателя? Бях ти го обяснил в предшния пост.

Кажи също как си свикнал да потегляш? Чакаш ли 30-40секунди-минута да се завърти всичко в двигателя и механиката?

Публикувано
преди 29 минути, Levcho написа:

14волта заряден ток е нормално за изтощен акумулатор. 

Искаш да кажеш 14 А заряден ток е нормално. Но никой не го измерва.

Изтощеният акумулатор дърпа по-голям ток и колкото е по-зареден, тока е по-малък.

14 V са постоянни.

Това за чека е добър въпрос.

Публикувано

Жорка, новите коли (по-скоро VAG) имат по-особено зареждане. Когато акумулатора е под някакви проценти ECU-то "инструктира" генератора/алтернатора да вдигне производството за да зареди по-бързо до, предполагам, около 80%. Постоянното седене на 14+V означава, че акумулатора никога не е достатъчно зареден, т.е. има проблем в системата. Когато всичко е наред на празен ход и каране с постоянна скорост заряда стои на 12.7-12-8V, т.е. на практика поддържане, но не и заряд. Изключение е, когато се спира на двигател, което включва веднага максимален заряд, предполагам за да се намали, макар и с малко, разхода.

• Одобрявам 2
Публикувано

Мерси Пепи. Може би се отнася за AGM, които са по-особени и не съм имал допир с тях. Каквото и да кажете го приемам за чиста монета.

Публикувано
Преди 2 часа, Levcho написа:

Какъв чек ти светна?

Не е невъзможно да е от акумулатора, електрониката е чуствителна. Малка вероятност.

Досега съм сменял два пъти акумулатора (AGM) и то след 7-ма година. Виждал съм и по малки стойностти, например след 1 месец покой, 12.0 волта, мотора пали доста по късно. А 14волта заряден ток е нормално за изтощен акумулатор. Я кажи колко секунди чуваш звука на помпата на скоростната кутия след като завъртиш ключа 1 път, преди да пуснеш двигателя? Бях ти го обяснил в предшния пост.

Кажи също как си свикнал да потегляш? Чакаш ли 30-40секунди-минута да се завърти всичко в двигателя и механиката?

Светна иконата за диагностика на двигателя, ходих да проверя казаха, че 1 сонда не е харесала горивото, помолих да проверят и кутията излезе стара грешка във втори съединител.На въпроса за помпата чува се около 3-4 сек.При потегляне изчаквам около 1 мин.по принцип.Незнам за съединителя защо излиза това, тъй като нямам придърпване и удари когато карам превключват изключително плавно.

Публикувано
Преди 1 час, nikola.dragiev25 написа:

... помолих да проверят и кутията излезе стара грешка във втори съединител.... Незнам за съединителя защо излиза това, тъй като нямам придърпване и удари когато карам превключват изключително плавно.

Нали колата не тръгва. Съединителят има участие. Само не знам първа и задна на кой съединител са. А може и да няма значение.

Значи са открили грешка на кутията, и нищо.

• Одобрявам 1
Публикувано

На два различни са. 1,3,5,7 и R,2,4,6

• Одобрявам 1
Публикувано
Преди 5 часа, joro-120L написа:

Искаш да кажеш 14 А заряден ток е нормално. Но никой не го измерва.

Изтощеният акумулатор дърпа по-голям ток и колкото е по-зареден, тока е по-малък.

14 V са постоянни.

Това за чека е добър въпрос.

Бат Жоро не 14 Ампера, 14 Волта е. Имам волтметър на запалката. Ако не съм карал колата 2-3 седмици, като запаля и потегля, най малко 2часа там ми пише че има м/у 13.8 и 14.2 волта напрежение. като мина 250-300км, мултицета показва 13.2волта, а пък след 3-4 часа (рядко имам такъв пробег), става 12.8 / 13волта.

Публикувано
Преди 3 часа, nikola.dragiev25 написа:

Светна иконата за диагностика на двигателя, ходих да проверя казаха, че 1 сонда не е харесала горивото, помолих да проверят и кутията излезе стара грешка във втори съединител.На въпроса за помпата чува се около 3-4 сек.При потегляне изчаквам около 1 мин.по принцип.Незнам за съединителя защо излиза това, тъй като нямам придърпване и удари когато карам превключват изключително плавно.

Я направи един ресет на това дсг. /погледни в интернет как се прави/

Чек на двигател какъв цвят беше, жълт или червен?

Щом се накани да сменяш акумулатора, направи ги поне да го изкараш от вероятността. Хем да не мъчиш електрониката.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.