Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

С риск да отнеса хейт от страна на пуристите (аз и друг път съм писал) - летните гуми (Нексен Н фера) очеизващо вече взеха да се разпадат , но не се разпада целия протектор , а само най-външната шарка. Изглеждат все едно са карани перманентно меки , ама не е така , защото колата има клюкарка (TPMS) и 0.1 Атм. усеща и съобщава. Та протектора в средата си е ОК , гумите си имат сцепление и на сухо и мокро , но аз така или инак съм решил да минавам на всесезонни и ще ги сменям , но за първи път подбирам размер заради визия , а не според предписанията на Шкода (гумите са със стреч) и ми хрумна - възможно ли е заради нетипичното раположение върху джантата да предизвиква това прегряване , напукване и разпадане на протектора или не?

По каталог е предписана 215/40 r17 като максимален размер , а аз съм сложил 205/45 r17 върху джанта 7.5 J. 

Публикувано

Износване само на външната част предполага увеличена сходимост на колелата или агресивно пилотиране в завои. Възможно е да стане и само при едно състезание по майсторско управление, примерно. Дали го е имало при свалените гуми, дали е имало удар на колело в дупка, бордюр или нещо подобно- причината за това неправилно износване може да е резултат от поведението на пътя или установи на стенд за геометрия на колелата.

Публикувано
Преди 2 часа, ogich написа:

Износване само на външната част предполага увеличена сходимост на колелата или агресивно пилотиране в завои. Възможно е да стане и само при едно състезание по майсторско управление, примерно. Дали го е имало при свалените гуми, дали е имало удар на колело в дупка, бордюр или нещо подобно- причината за това неправилно износване може да е резултат от поведението на пътя или установи на стенд за геометрия на колелата.

Не е сходимостта (наясно съм как се износват гумите при отворена и затворена сходимост) .. в двата външни края шарката на протектора еднакво се разпада (на прердни и задни колела , а и ги въртя всяка година) , колата няма удари и не е ходила на писта (знам го , защото само аз я карам от ден едно) и това се получи след петата година на конкретния комплект гуми .. зимните и стария комплект Нексен , с които дойде са си ОК.

Ще ми се да стигна до някакъв извод и ако проблема е ширината да си взема нормалната ширина за джантата , за да не се получи същото , а ако е свързано с конкретния модел Нексен , да си взема пак 205 , защото визията ми по-харесва.

Публикувано

Според мен гумите са стари може би са се изпекли вероятно им е време за смяна 

Публикувано

Гена, по всичко което пишеш за мен проблема е прекалено мека гума. Да, имаш TPMS, но това не значи, че налягането е правилното. Освен препоръката на производителя на МПС-то е редно да видиш и тази производителя на гумите. Като гледам за твоя размер дават минимум 2.2 BAR, аз лично бих ги карал на поне 2.3, но не повече от 2.4. Причината - ти караш предимно градско, а и на извънградско с доста ниски скорости. Т.е. нямаш достатъчно загряване на гумата за да се вдигне налягането до реално необходимото на гумата за да "прилепне" правилно на пътя. 

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.