Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
Преди 4 часа, chaveto написа:

Преди няколко дни водихме спор на едно друго място и там беше за влизане и излизане от кръгово и разни други кръстовища.

Хората с които спорих не пожелаха да признаят и за момент, че имат грешки в начина си на мислене и съответно на шофиране.

Трудна задача си имал. :)

Би ли споделил с няколко думи тяхната теза. Ако е възможно и си заслужава вниманието, разбира се.

• Отговори 61
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• joro-120L

23

• PRR

7

• Mishelle

6

• chaveto

6

Публикувано

Ау , ау , ау как не се сетих да намаля , а може би и да спра .. и после на и без това късата ускорителна лента как да ускоря до скорост за включване в магистралата .. може би да се върна и започна пак разбег (все пак съм с Шкода не с Ферари) 🤣

Ако съм изпитващ и Вие сте курсисти , никой няма да вземе изпита .. мен са ме учили да не прекъсвам маневра , освен когато не е крайно опастно , ама ако е такава аз няма и да я започна ;)

Пропускате и един текст от Правилника за прилагане на ЗДвП - водача не трябва да променя посоката и скоростта си на движение (да пречи) .. писано е за поведението при изпреварване , но може да се приложи и в конкретната ситуация.

Не осъзнахте и за какво всъщност писах по-горе - "магистралите" ни са зле конструирани с възможност за много конфликтни ситуации , и когато се съберат повече от две неща накуп - Т -образни включвания , големи ограничения на скоростта по естакадите и къси ускорителни ленти и водачи оперирани  от колегиалност и ето Ви предпоставка за ПТП , па Вие сменяйте мантинелите после 🤣

Публикувано

Ти обаче забравяш много важна подробност! Не си с предимство при включването на магистралата! Демек, както пишеш, не трябва да пречиш на движещите се по нея и да създаваш ситуации в които да караш някой да намали, за да се включиш ти. Та, не се прави на ощипана мома :)

Пътищата, магистралите, ускорителните ленти и прочее инфраструктура не ги коментирам. Иди да покараш камион с 40 тона в Ню Йорк или Ню Джърси и да видиш как се ускорява от къса ускорителна лента веднага след като си направил бавен обратен завой, за да влезеш на магистралата

Публикувано

Не оправдавам случката на Евгени, но напоследък такъв тип включване, ми се струва, като провокирано поведение на повече водачи от евентуалната глобата за движение в аварийната лента, която не е само пари, а ти осигурява и почивка от шофиране за 3 месеца, ако не греша.

Вчера попаднах на видео от АМ Тракия мисля, където лека кола от аварийната просто тръгна от спряло положение и се включи пред камион. И да, мигача не дава предимство, но поне можеше да загатне за намерението си водача на лекия автомобил, да направи тази простотия, която направи всъщност. В този момент в изпреварващата имаше кола и шофьора на камиона нямаше, как да избяга и да му направи път. Онзи хубостник взе да криволичи, но не се прибра в аварийната, въпреки опасността, да стане на хармоника.

Аз също не веднъж съм имал подобни ситуации и то когато излизат от бензиностанция. Ускорителна лента има, но идиота изиза под 90° и се включва в активната лента едва едва.

Няма такова писано правило или задължение, но просто в Германия хората го правят - минават в изпреварващата лента, за да ти дадат възможност да доускориш и да се включиш, без да се налага някой да намалява скоростта си. Ако в този момент някой ги изпреварва, естествено няма да го направят, но то е разбираемо. Аз също го правя, просто не винаги има такава възможност.

Публикувано
Преди 22 часа, The Best Forman написа:

Анатомията на едно ПТП .. вчера прибирайки се от "село" се наложи да се включа на разклона за Дупница в магистралата.Бяхме 5-6 коли (аз последен) и всички се намърдаха пред един камион (до 7.5 т.) , а аз се оказах в ситуация , за която определено "вина" имаше шофьора на идващия зад камиона ТИР .. аз съм подал мигач , укоряам до колкото може по баира , а глупака вместо да пусне газта , скъсява дистанцията (много под 50 м.) с предния камион ...

преди 33 минути, The Best Forman написа:

...

Ако съм изпитващ и Вие сте курсисти , никой няма да вземе изпита .. мен са ме учили да не прекъсвам маневра , освен когато не е крайно опастно , ама ако е такава аз няма и да я започна ;)

Пропускате и един текст от Правилника за прилагане на ЗДвП - водача не трябва да променя посоката и скоростта си на движение (да пречи) .. писано е за поведението при изпреварване , но може да се приложи и в конкретната ситуация.

...

Гена, противоречиш си. Според теб "глупака" не е пуснал газта, а е ясно, че не е доускорил, щото в баира не може - тоест не си е променил скоростта. А на натоварен камион да пуснеш газта в изкачване? Особено като това на излизане от Дупница? Че той тогава може и назад да почне да се връща.

Всички сте на мнение, че карам като ненормален, но аз в тази ситуация щях да намаля и да вляза зад камиона.

• Одобрявам 1
Публикувано
преди 23 минути, Izolini написа:

Гена, противоречиш си. Според теб "глупака" не е пуснал газта, а е ясно, че не е доускорил, щото в баира не може - тоест не си е променил скоростта. А на натоварен камион да пуснеш газта в изкачване? Особено като това на излизане от Дупница? Че той тогава може и назад да почне да се връща.

Всички сте на мнение, че карам като ненормален, но аз в тази ситуация щях да намаля и да вляза зад камиона.

Ице , не си противореча .. тираджията през цялото време скъсяваше дистанцията с предния камион и мен това ме подразни .. знам , че съм без предимство , но съм започнал маневрата , очеизваждащо е , че един лек автомобил няма как да попречи на камион (най-малко ускорява по-бързо) , пусна ли газта ще се озова в ситуацията , за която говори Асен (ще стана препядствие за идващите отзад , защото както Велко отбеляза там е баир , а аз не съм с Ферари) и ако ускорителната лента е 250 - 300 м. това нямаше да ми направи впечатление , защото щях да имам време да мина пред другия камион и да се включа безопастно , отделно няма да е хранилка за ТОЛ камерите.

Там и излизането от "магистралата" е отвратително - под 100 м. зона за намаляване , почти 90 гр. завой и 60 ограничение 🤮 всеки втори си пали спирачките ;)

Публикувано
Преди 2 часа, Izolini написа:

В конкретния случай е така. Не ми е познат пътния възел. Не съм минавал от там. Коментирам въз основа на вашите думи.

Теренът няма никакво значение за сеченето на пътя пред кола. Не трябва да го има. Показателен е примерът на Асен и мн. др. такива ситуации. Напр. изпреварваш в лява лента и някой се измъкне под носа ти и той да изпреварва, но с по-бавна скорост от твоята.

Всички сте на мнение, че карам като ненормален

Явно знаеш как и не пречиш/застрашаваш никого. Имаш преценка.

аз в тази ситуация щях да намаля и да вляза зад камиона.

Не е трудно човек да се сети. Гената не си е разчел действията. /в това участват и възможностите на автомобила/. Затова му казах, че ако трябва, ще спира.

Преди 21 часа, joro-120L написа:

Като ти свършва маркировката или ускоряващата лента, ако трябва, ще спреш.

Преди 3 часа, The Best Forman написа:

Ау , ау , ау как не се сетих да намаля , а може би и да спра .. и после на и без това късата ускорителна лента как да ускоря до скорост за включване в магистралата .. може би да се върна и започна пак разбег

Публикувано
преди 9 минути, The Best Forman написа:

знам , че съм без предимство , но съм започнал маневрата

Той милият бил започнал маневрата. Само от теб ли зависи кога ще започнеш маневрата, или я започваш когато си искаш.

От колко метра имаш видимост към трафика на магистралата?

Публикувано
преди 3 минути, joro-120L написа:

От колко метра имаш видимост към трафика на магистралата?

Специално там - от прекалено малко. 120 градуса завой на ухото за включване, магистралата преди това прави десен завой, който е и скрит зад едно хълмче, та можеш да видиш достатъчно дълъг участък чак когато на практика си в ускорителната лента. Която е под 150 метра.

• Благодаря 1
Публикувано

Още в първото си мнение, Гената каза, че пътния възел е недоизмислен. Можеха да удължат ускорителната лента, с оглед видимостта и терена, щом продължава, като аварийна.

След, като го отнесе, да кажа и няколко добри думи за него. Возил ме е и карането му излъчва опит, грамотност и сигурност.

Аз съм убеден, че с вкл. си на магистралата не е накарал тираджията да се изправя на спирачките. Цялата работа е, Защо тира не бил намалил. Как се действа в такъв случай е ясно.

Публикувано

Това със скъсяването на дистанцията между камионите аз го разчитам така. Първия е намалявал скоростта, заради товара, мощността му(вероятно не много голяма) и изчакването. А втория си е поддържал постоянна скорост, затова дистанцията се е скъсила. И да, там включването има нужда от по-дълга ускорителна лента, именно заради сериозното изкачване, което мори и доста мощни машини.

Публикувано
преди 26 минути, ghost_rider написа:

Това със скъсяването на дистанцията между камионите аз го разчитам така. Първия е намалявал скоростта, заради товара, мощността му(вероятно не много голяма) и изчакването. А втория си е поддържал постоянна скорост, затова дистанцията се е скъсила.

И аз така.

Преди 22 часа, joro-120L написа:

Той си е карал с постоянна скорост. Просто настига предния камион, може би с тенденция и да го изпревари.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.