Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
преди 7 минути, PRR написа:

Сега, ако контролния "орган" си върши работата, ще провери защо се е скъсала тази мантинела.

Пепи, нарочно избрах тази статия, защото в нея има становище на министър Демерджиев за общото състояние на мантинелите ... и по-малко реклами.

• Отговори 85
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• joro-120L

30

• PRR

12

• chaveto

8

• Izolini

7

Публикувано

Минал е с единичен тулуп през/над втората мантинела.

Смачкана е, като вестник.

Публикувано
преди 1 минута, joro-120L написа:

Минал е с единичен тулуп през/над втората мантинела.

И една от служебните ни коли го направи преди повече от 20 години - половин салто и по таван в насрещното. Причината беше високия бордюр, който я изхвърли във въздуха.

Публикувано

И какво да правим сега. Като ги ограничават мантинелите, взеха да ги прескачат.

Този е карал много бързо! 200 м. по таван.

Публикувано
преди 57 минути, PRR написа:

докато не почнат колите да се обръщат масово по покрив

Аз съм с 3 ръце да се обръщат по покрив и да не навлизат в насрещното платно, срещу трафика.

Между другото, има различни бетонни блокове. Някои са полегати, други са си под ъгъл. Реално, не им е идеята да обръщат колите, а да ги задържат в лентата им на движение (посоката). Защото много по-малко щети ще има ако някой пред теб, в твоята посока, катастрофира. Със сигурност ще имаш време да реагираш и тъй като се движите в една посока - шанса да успееш да спреш преди да се удариш, особено ако спазваш дистанция, е огромен. Докато, ако някой пресече мантинелата на 50 метра пред теб, а ти, движейки се с 140, се оказваш изправен пред стена от желязо в която 100% ще спреш...фатално.

Публикувано

Мантинелата е скъсана. Т.е. пак някой не си е свъшил работата на сглобката и я винтовете не са били правилните (по-малки глави), я е липсвала шайба (май не слагат), я изобщо не е имало болтове. Мантинела се къса само при сглобката и там и е най-слабото място. А отсрещната, както Ицо е писал, е просто прелетяна в следствие на първата .

Публикувано
Just now, zloQQ написа:

Аз съм с 3 ръце да се обръщат по покрив и да не навлизат в насрещното платно, срещу трафика.

Ако приемем, че от 10 обръщания, едно би преминало в насрещното дали ще си все още с три ръце? Защото може да се окаже, че вместо 3 жертви имаш 6. Да, това са спекулации, но при избора на осигурителни съоръжения винаги се цели минимизиране на общия брой (фатални) инциденти, на на конкретен тип! Затова и съм на мнение, че хвърлянето към бетонните разделите ще ни хвърли в другата крайност. Всичко е въпрос на баланс и знания. Последните, уви, напоследък са все в ръцете на "знаещите" :( 

Публикувано

Ако се кара в рамките на ограничението на скоростта и тонажа при камионите, бетонни разделители, мантинели или стоманени въжета - всичко ще върши работа!

Иначе, и с 50 да челосаш някой, ако си без колан - вероятно ще излезеш през предния джам. Та е и въпрос на самосъзнание. Пукал съм предна гума с над 120 и колата не ми излетя от пътя, ама и не държа волана с 2 пръста докато говоря на "филията" в другата си ръка. Безопасността е много комлицирано нещо. Още 2012, в щатите се криминализира говоренето по телефон без хендсфри и писането на съобщения. Масово се мажеше по екраните още тогава. 100$ беше глобата в началото. Тук сега се случва нещо такова, но много рядко някой да го спрат и глобят. А баш такива неща водят до отклоняване на вниманието и в един момент се оказваш срещу мантинелата...

Публикувано

А защо е толкова ниска тази мантинела?

Или само ми се струва...

Публикувано

Ниска е. От един кол правят два.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.