Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Като колата стана на 12 години вече започнах да се оглеждам за по-бюджетни масла, сам си я поддържам. И попаднах на Shell 0W30 C2 C3, произведено от втечнена газ по технология на Шел от железария в чужбина на промоция за 44 евро/4литра (иначе си е скъпо). Ползвах го за лятото с доста резерви в предвид технологията като за първи път пробвам 0W и ми направи впечатление, че държи по-ниска температура на маслото в сравнение с 5W30 което досега съм ползвал. Един маршрут, един водач, магистрала с постоянна скорост 150км/ч+ по няколко часа дневно в Германия маслото непремина 107градуса, спада долях около 300мл за 15к км. С всички други които съм карал досега 5W30 маслото е било на около 115 градуса на магистралата в Германия и са били само висок клас - Кастрол, Тотал, МТМ (това е некакво луксозно, продава се в аутодок за 180евро/5л). Другото което забелязвам, че мотора загрява по-бързо като е студено зимата, но да кажем че това е обяснимо с 0W.

В някои форуми не се изказват добре за маслата по тази Шелска технология (Пенцоил го продават същото). Има ли колеги които могат да споделят опит с такъв продукт?

Публикувано

При тези натоварвания , показанията са повече от прекрасни и ако поддържа предписаните от ВАГ 504/507 стандарти не виждам защо да не продължиш да го ползваш ако ти отговаря на бюджета.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.