-
Добре дошли!
Регистрацията във форума на Шкода клуб България е бърза и лесна. Тя ви даде редица предимства, включително да пишете в нашия форум, да споделите за проблем, като и да следите активността в темите. Станете част от нашето приятелско Шкода общество.
- Вход
- или
Форумна статистика
30.9k
Общо теми440.9k
Общо мнения -
Потребителска статистика
23185
Общо потребители1119
Най-много онлайн
Най-новият потребител
vw caddy picup
Регистрация -
Днес за рожден ден и здраве да почерпят:
- georgi.a
- bonevc
- PUF-PAF
- maestroto
- ss101
-
Да се запознаем
-
Популярни теми
-
-
Последни публикации
-
-
От __smirnoff__ · Публикувано
Аргонови апарати имаме, но тези с които разполагаме и работим ежедневно не са пригодени да заваряват алуминий. Имам един малък AC/DC апарат, който на теория трябва да може да заварява алуминий, но никога не съм се пробвал с алуминий, докато неръждавейката ми е в ръцете всеки ден. Алуминият се заварява доста по-различно от другите метали. Технологично заварката става на по-висока температура, и ако не се направи както трябва от спецификата на материала може да остане въздух на мястото на заварката, което води до деформации и често се пука. Решетката е от тънък алуминий, под 1мм дебелина, което много усложнява задачата. Иска се много опитен заварчик (какъвто аз не съм), особено за тънък материал. И все пак не е невъзможно. Мога да се пробвам и аз да си я заваря, мога и да я занеса някъде да я заварят. Но идеята е все пак да стане и красиво, което определено смятам,че с неръждавейката мога да постигна с много по-малко усилия. Ще видим все пак, на теория е едно, на практика е друго Сега се амбицирах и още утре смятам да направя проект и да изрежа първа проба. Пък ще видим какво ще се получи, и вече ще имам повече яснота как да действам в следващите стъпки. -
От joro-120L · Публикувано
Предположих, че имате или ще намериш някой с аргонов апарат. -
А относно прекрояването - мислех го, но алуминиевите заварки са ми слабо място. Нямам и апаратура. Не искам да я бастисам тази решетка, хубава е. Определено работата с неръждавейка на мен лично ми е по-лесна и мисля да започна с този вариант. Все пак ако не го измисля, ще я нарежа и тази решетка. Но само в краен случай -
Релефна ще е задължително. Ще видя по кой точно метод ще го постигна, но няма да е плоска със сигурност. -
Не знам дали ще й докараш релефа. Изпъкналостта. Мисля, така е по-красиво. Да не е плоска ламарина. Има ерове, където е рязана. Аз имам идея за прекрояване, свързване с аргонови заварки и заличаване на заварките, но тук е трудно да го обясня точно как ще стане. Ще се опитам - краищата се обръщат обратно/като същевременно се докарва и широчината/ и ще станат по извивката на стопа. Може и цялата лайстна да се обърне обратно. Отнема се едно ребро от височината и на негово място се заварява завършващият край. Разбира се, на място се преценява по-добре дали ще стане това или не. -
И е по-висока, и е по-издадена. Общо взето във всяка посока не отговаря. Ще споделям, разбира се, като започна работа. Първо ще е чертането и оразмеряването, после рязане с лазер от неръждаема ламарина. Това е общото между всичките варианти, които ми се въртят в главата. Нататък вече ще видим... може да е шлайфана и лъскава, може да е и матирана... ще има проби, и ще търся и релеф, така че ще е забавен процес -
Не съобразих, че ще е по-дълга. Там няма стопове, които да я ограничават. Споделяй различните етапи, идеи и как се развиват нещата. -
От C2H5OH · Публикувано
Аз на 6ти Септември 24 - едното кьоше. Ама ай ше говорим на маса 🙃
-
-
Последна репутация
-
1
joro-120L
16 -
2
Mirrko
13 -