Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas
  • Добре дошли!

Регистрацията във форума на Шкода клуб България е бърза и лесна. Тя ви даде редица предимства, включително да пишете в нашия форум, да споделите за проблем, като и да следите активността в темите. Станете част от нашето приятелско Шкода общество.

• Форумна статистика

30.8k
    Общо теми
    440k
    Общо мнения
  • Потребителска статистика

23128
    Общо потребители
    1119
    Най-много онлайн
    Denisa
    Най-новият потребител
    Denisa
  • Днес за рожден ден и здраве да почерпят:

• Slavimaster
    • CvetomirKamburov
    • kchervenkov
  • Да се запознаем

Skoda Superb by Stucata Skoda Octavia vRS Evil Red Skoda Fabia Roodnb Skoda 120L Boreslava Skoda 120L Lenka Skoda 120L Skoda 110S Skoda 110R Beloslava Smirnoff Redone Smirnoff Biliana
  • Популярни теми

• Последни публикации

• Владимир99
      Здравейте , колеги оказа се че съм за съединител което не е толкова зле но сега имам друг проблем 500км или 600км и яде почти 1л масло какво може да е това с гарнитурата отдолу още не съм го оправил чудя се дали има смисъл да го сменявам като харчи толкова много …… или да я сменя и да видя но спиред мен отново ще харчи доста взел съм за доливане на лики моли 5w40 иначе е маслото  . Има ли смисъл да набивам пари да я правя да не харчи масло или да я махам ? 
    • РусенскоВарено
    • ghost_rider
      При джанта 7,5J - min 205 mm / optimal 215 - 225 mm / max235 mm ширина на гумата. Предвид малкия процент височина на балона (нисък профил), за мен е напълно възможно това да е основната причина за този тип неправилно износване. Втората причина е в марката, а третата може би във възрастта. Сигурен съм че перфектното състояние на окачването и поведението на водача, не са причина за този проблем, ако може да го квалифицираме по този начин.
    • joro-120L
      Ама аз съм спокоен. За да търсиш някакви причинно-следствени връзки, трябва и да поназнайваш някои неща. Устройство, принцип на действие, да речем и опит. Обадих се, защото си в тотално грешна посока, а ти мисля само доброто. Да, вярно е че смяната на накладки и спирачна течност съвпада с появата на проблема, но това, пак казвам, няма абсолютно никакво отношение към втвърдяването на педала. Съвсеем отделни, независими неща са. И да се издънят там, симптомът няма да е такъв.
    • Levcho
      Бат Жорка споко, никога не съм казал или намекнал че не вярвам. Ако нямаше да почитам коментари или практики, какво търся по форумите? Просто психиката на човека /поне при мен е така/ е склонна да вярва първо на това което му се иска особенно когато има подкрепа от неслучайни или случайни констатации. Дааа, от сервото може да е, може да е от някакви пробки и маркучета междинни, но аз се старая да почна от това което сам мога да идентицифицирам. Това стана точно след смяна на накладките и маслото. може да не е от това, но е нормално да се съмнявам от процедурата. Плюс това имах други впечатления от майстора който профилактира колата ми, изля с туба антифриз в скачителния съд и напълни поне 2 сантиметра над макса. Затова съм по внимателен. И ясно е че там където има по голямо налягане от нормалното или предвиденото, в къс или по дълъг период ще има ефект.    
    • sando2
    • joro-120L
      А от серво, може ли да е? Какво казват по форумите? А изкуствения? Левчо, защо не вземаш под внимание ... да не кажа - Защо не вярваш? в това, което ти казвам. И не само на мен. И други хора под различна форма казаха същото. Ако не съм сигурен, просто не пиша, или пиша с уговорка, за да няма подвеждане. Разбирам, че "Проверката е висша форма на доверие", но това в цитата е откровена глупост.     За да го напиша това, съм взел предвид всичко, което си описал в поста си. Няма да ти отговарям на поста в детайли, защото трябва да засегна всяко изречение с аргументирано обяснение, а и не се отнася за твоя проблем. п.п. Ако имаш някакви притеснения за поведението на спирачният педал, и по-точно "втвърдяване", за което е и темата, насочи вниманието си върху сервото и неговото управление.
    • Levcho
    • Levcho
      Здравейте, Благодаря на всички Вас за коментарите. Връщам се с неокончателни установявания. Намерих по форуми в интернет че твърди спирачки могат да са от високо ниво на спирачно масло. Действително, маслото в моята кола е на повече от макс'а. Имаше коментари че смяна на накладки и течност+регулиране на нивото течност, трябва да е в ред накладки->течност->регулиране ниво течност. По спомен при мен смениха първо маслото и регулираха нивото и после смениха накладките. Причината е била че по време на смяна на накладки, било нужно буталата на накладките да се преместват назад и последтсвом нивото на течността се повишава. Тубата на спирачното масло е с доста "мътна" на гледка и не се вижда ясно нивото, но установих че маслото е над макс'а и тази вечер дръпнах към 80-100мл. Утре ще видя какъв ще е резултата и ще пиша. А генерално ще се установи като карам още няколко дена и следя спирачките след спиране.    
  • Последна репутация

1. 1
      joro-120L
      joro-120L
      10
    2. 2
      Mishelle
      Mishelle
      5
    3. 3
      sando2
      sando2
      5
    4. 4
      PRR
      PRR
      5
    5. 5
      skodafen
      skodafen
      4
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.