Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas
  • Добре дошли!

Регистрацията във форума на Шкода клуб България е бърза и лесна. Тя ви даде редица предимства, включително да пишете в нашия форум, да споделите за проблем, като и да следите активността в темите. Станете част от нашето приятелско Шкода общество.

• Форумна статистика

30.9k
    Общо теми
    440.9k
    Общо мнения
  • Потребителска статистика

23185
    Общо потребители
    1119
    Най-много онлайн
    vw caddy picup
    Най-новият потребител
    vw caddy picup
  • Днес за рожден ден и здраве да почерпят:

• georgi.a
    • bonevc
    • PUF-PAF
    • maestroto
    • ss101
  • Да се запознаем

Skoda Superb by Stucata Skoda Octavia vRS Evil Red Skoda Fabia Roodnb Skoda 120L Boreslava Skoda 120L Lenka Skoda 120L Skoda 110S Skoda 110R Beloslava Smirnoff Redone Smirnoff Biliana
  • Популярни теми

• Последни публикации

• joro-120L
    • __smirnoff__
      Аргонови апарати имаме, но тези с които разполагаме и работим ежедневно не са пригодени да заваряват алуминий. Имам един малък AC/DC апарат, който на теория трябва да може да заварява алуминий, но никога не съм се пробвал с алуминий, докато неръждавейката ми е в ръцете всеки ден.    Алуминият се заварява доста по-различно от другите метали. Технологично заварката става на по-висока температура, и ако не се направи както трябва от спецификата на материала може да остане въздух на мястото на заварката, което води до деформации и често се пука. Решетката е от тънък алуминий, под 1мм дебелина, което много усложнява задачата. Иска се много опитен заварчик (какъвто аз не съм), особено за тънък материал.    И все пак не е невъзможно. Мога да се пробвам и аз да си я заваря, мога и да я занеса някъде да я заварят. Но идеята е все пак да стане и красиво, което определено смятам,че с неръждавейката мога да постигна с много по-малко усилия. Ще видим все пак, на теория е едно, на практика е друго   Сега се амбицирах и още утре смятам да направя проект и да изрежа първа проба. Пък ще видим какво ще се получи, и вече ще имам повече яснота как да действам в следващите стъпки.      
    • joro-120L
      Предположих, че имате или ще намериш някой с аргонов апарат.
    • __smirnoff__
      А относно прекрояването - мислех го, но алуминиевите заварки са ми слабо място. Нямам и апаратура. Не искам да я бастисам тази решетка, хубава е. Определено работата с неръждавейка на мен лично ми е по-лесна и мисля да започна с този вариант.    Все пак ако не го измисля, ще я нарежа и тази решетка. Но само в краен случай
    • __smirnoff__
      Релефна ще е задължително. Ще видя по кой точно метод ще го постигна, но няма да е плоска със сигурност.  
    • joro-120L
      Не знам дали ще й докараш релефа. Изпъкналостта. Мисля, така е по-красиво. Да не е плоска ламарина. Има ерове, където е рязана. Аз имам идея за прекрояване, свързване с аргонови заварки и заличаване на заварките, но тук е трудно да го обясня точно как ще стане. Ще се опитам - краищата се обръщат обратно/като същевременно се докарва и широчината/ и ще станат по извивката на стопа. Може и цялата лайстна да се обърне обратно. Отнема се едно ребро от височината и на негово място се заварява завършващият край. Разбира се, на място се преценява по-добре дали ще стане това или не.
    • __smirnoff__
      И е по-висока, и е по-издадена. Общо взето във всяка посока не отговаря.   Ще споделям, разбира се, като започна работа. Първо ще е чертането и оразмеряването, после рязане с лазер от неръждаема ламарина. Това е общото между всичките варианти, които ми се въртят в главата. Нататък вече ще видим... може да е шлайфана и лъскава, може да е и матирана... ще има проби, и ще търся и релеф, така че ще е забавен процес
    • joro-120L
      Не съобразих, че ще е по-дълга. Там няма стопове, които да я ограничават.   Споделяй различните етапи, идеи и как се развиват нещата.
    • C2H5OH
      Аз на 6ти Септември 24 - едното кьоше. Ама ай ше говорим на маса 🙃
  • Последна репутация

1. 1
      joro-120L
      joro-120L
      16
    2. 2
      Mirrko
      Mirrko
      13
    3. 3
      __smirnoff__
      __smirnoff__
      12
    4. 4
      ghost_rider
      ghost_rider
      10
    5. 5
      zloQQ
      zloQQ
      8
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.