-
Добре дошли!
Регистрацията във форума на Шкода клуб България е бърза и лесна. Тя ви даде редица предимства, включително да пишете в нашия форум, да споделите за проблем, като и да следите активността в темите. Станете част от нашето приятелско Шкода общество.
- Вход
- или
Форумна статистика
30.8k
Общо теми438.7k
Общо мнения -
Потребителска статистика
23032
Общо потребители1119
Най-много онлайн
Най-новият потребител
Jordanoff83
Регистрация -
Днес за рожден ден и здраве да почерпят:
- TURBO p0wer
- ypk
- Bojkata
-
Да се запознаем
-
Популярни теми
-
-
Последни публикации
-
От C2H5OH · Публикувано
При Волт/Ампера е така. При Нисан и при английските таксита обаче двигателя е отпред за да прилича на кола, но няма нищо общо с трансмисията. И в двата случая върти генератор, който освен че зарежда батерия (която се ползва като буфер) дава и достатъчно той за задвижване на предните колела, а в случая с Нисан, дори 4х4. Тойота Мирай. Има и Хюндай Нексо. Тъпото е, че водорода в момента е между 10 и 15 паунда на килограм. Консумацията е 0.55 до 0.8 кг / 100 км, което е търпимо откъм цена. За съжаление водородните зарядни станции в Европа не са много. Само тези в зелено работят. В жълто са планирани. За мен обаче това е бъдещето. Не батериЙте. -
От ghost_rider · Публикувано
Здравейте колеги. Какво ви е мнението за този автомобил? Мой колега има интерес и ме пита, а аз реших да се допитам и до вас. Ако оставим настрана цената, от пробното шофиране, колегата е усетил леко затруднено превключване на предавките, по-конкретно втората. Без да съм виждал и пробвал колата, смятам че съединителя е причината, а и би било добре да е само това, ако се стигне до сделка. Вие как мислите? Тези кутии мисля, че са здрави и не би трябвало да има други причини. Другото, което лично мен ме притеснява е състоянието на DPF. Не разполагам с код на мотора, но едва ли има кой знае каква разлика при този модел 2,0 tdi CR 170hp. Как е задвижването на маслената помпа? С ремък в картета или верижно с прословутия шестостен? Колата вероятно ще се прегледа доколкото е възможно преди покупката, но бих искал да знам и вашето мнение. -
От maxrpm · Публикувано
някой , като ме пита - Какво правиш? 0-02-05-b995b76466e1985d8a61f33a09b753464d48984078d03e1c8a76d0e26d22bd20_cbd542bebb126f35.mp4 -
От chaveto · Публикувано
Хибрида е много хубаво нещо, но поддържаш две системи и след 5г ще правиш ремонт на две неща. Електричките имат много по малко части в тях спрямо останалите, затова и са много по евтини за поддръжка. В тази връзка да ми кажете колко от вас са изкормили катализатори, дпф, агр.......... и защо не си ги смените ами ги махате. Производството на ел. енергия е мръсно нещо, но е мръсно там където се произвежда. Докато зад някой дизел без екология припадаш. Шума въобще не го коментирам, освен, че е вреден и това се знае от всеки. А японците се насочиха към водород, но и той си е на електрическа основа. Това е нещо като електричка с генератор, предлага се и в момента за определени пазари. -
От Nov@k@t_BG · Публикувано
Супер. Живи и здрави, там сме отново. -
От joro-120L · Публикувано
Имаше едно време едни автобуси ОМ, дори и у нас. Не бяха електрически. -
От Izolini · Публикувано
Евгени е прав (как не ми изсъхнаха пръстите, като го написах 🤣) Технологията я има и на дъмпери, големи земекопни машини, имах мобилна трошачка, при която ДВГ произвеждаше ток за да задвижва всички възли от машината. Ако не се лъжа подобна беше технологията на Шевролет Волт/Опел Ампера, но там при високи натоварвания ДВГ се включваше към ходовата част за да подпомага електрическата. -
От joro-120L · Публикувано
Да се разберем. Там няма батерия. ДВГ върти генератор, който захранва тягов ел. двигател. -
От C2H5OH · Публикувано
Има ги бре Гена. Nissan e-power, а също така и новите Лондонски таксита.
-
-
Последна репутация
-
1
Mirrko
9 -
2
Stormbringer
8 -
3
joro-120L