-
Добре дошли!
Регистрацията във форума на Шкода клуб България е бърза и лесна. Тя ви даде редица предимства, включително да пишете в нашия форум, да споделите за проблем, като и да следите активността в темите. Станете част от нашето приятелско Шкода общество.
- Вход
- или
Форумна статистика
30.5k
Общо теми431k
Общо мнения -
Потребителска статистика
22284
Общо потребители1119
Най-много онлайнНай-новият потребител
Tenko1
Регистрация -
Днес за рожден ден и здраве да почерпят:
- fabia_man9353
- BullRing
- chavdarl
- EMCHO_SM
-
Да се запознаем
-
Популярни теми
-
-
Последни публикации
-
-
От The Best Forman · Публикувано
Ще ти кажа , когато моита недвижимост се сглоби някой ден .. тя само от 10 години няма ГО 🤣 -
Мише , що не ги убеди , че тоз 313 не им трябва -
От Logrus · Публикувано
24лв. - толкова данък плащам за недвижимата собственост. А застраховка правя само за три месеца,ама ако не забравя - т.е. последните две години не съм, но нямам и никакво съобщение за сваляне от регистрация. Но от написаното може да се окаже че колата е вече дерегистрирана в КАТ, и понеже няма как да стигне до Технотест, освен в насипно състояное, няма да мога и да възстановя регистрацията.... това е ****** 🤬 -
От joro-120L · Публикувано
Юли, нямаш проблем и си караме по старому, ако това се прави всяка година. Аз в случая съм пропуснал. И аз не получих. +1 И на Технотест. Случаят е от клипа. Човекът е трябвало да отиде. Аз или ти нямаме повод да ходим там. Няма и да отида. Е, нали трябва да се направи ГО, за да тръгне процедурата по връщане на регистрацията. И след това, с или без технотест. Или трябва да пускам молба в КАТ? Ще ме третират все едно съм бракувал собствената си изправна кола! Може и да е чисто нова! Собственикът е отишъл за две години в чужбина и толкоз! То и преди се снемаше регистрацията при неплатена ГО. Някой ден ще отида с документите на колата в SDI да питам. +1 Нямам проблем с данъка. Редовно си го плащам. Към 40лв. е с увеличението. Освен това, без платен данък не може да се мине ГТП. -
От Mishelle · Публикувано
И аз практикувам начина на плащане на ГО, описан от @joro-120L - пускам застраховката на 2 вноски, плащам си първата, минавам ГТП и ползвам колата (ако я ползвам) в рамките на активна ГО. Втората вноска не я плащам, защото не ползвам колата, седи си на топло в гаража. Странното е, че тази година за първи път не получих писмо от Гаранционен фонд по пощата, че автомобила няма ГО и се сваля служебно от отчет - явно и при тях нещо е започнало да куца покрай въведените промени. Единственото логично обяснение, което намирам за това изменение в закона е да се пълни гаранционния фонд и да има повече приходи за застрахователите. При това тези приходи са ниско рискови, защото измененията с посочените срокове удрят най-вече върху автомобили тип ретро, които се карат рядко, съответно вероятността за ПТП е малка. По-горе някой спомена за ходене до някакво гише в КАТ, независимо от минат ГТП. От пункта, в който правя преглед на колите ми казаха за точно такава ситуация - със закъснение човек си е подновил ГО, има платен данък и минава успешно ГТП. След няколко месеца, не запомних при каква ситуация, човека научава, че автомобила му трябва да мине Технотест. Дали е вярно или не, не знам. Но от SDI ме уверяват, че софтуера им има някаква връзка със системата на КАТ. Когато правят ГО извличали информация от КАТ и ако има някакъв проблем с регистрационния номер на автомобила заради новите изменения в закона, им показвало и нямало как да направят ГО по рег. номер, а само по шаси. Не са колосални, но са сериозно нагоре през последните години. Което е нормално и нямам повод за недоволство и мрънкане. За малките двигатели 1.0, 1.2 и 1.3 не знам каква е сумата, съпоставена с аналогична кубатура на по-нов автомобил. Но при 2000 кубика на 40 годишна кола и 2000 кубика 10 годишна кола, при положение, че конете на по-новата кола са повече, 40 годишния старец дължи с 6лв. по-висок данък. Дължимото е в един и същи град, в една и съща за двата автомобила община/данъчно. -
От joro_kem · Публикувано
най-много ми харесаха сафари кабриото и платформата за бегачката. благодаря за споделеното! -
Това е нарушение по ЗДвП и се санкционира по съответния член , алинея и т.н. -
От boss302 · Публикувано
Колеги,един малък "екологичен" въпрос. Има ли регламентирано място (в София) ,където да си изхвърля крайното гърне,че не ми се струва редно да е в битовия отпадък?
-
-
Последна репутация
-
1РусенскоВарено
16 -
2Алекси Георгиев
13 -
3sando2
9 -
4Logrus
7 -