Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas
  • Добре дошли!

Регистрацията във форума на Шкода клуб България е бърза и лесна. Тя ви даде редица предимства, включително да пишете в нашия форум, да споделите за проблем, като и да следите активността в темите. Станете част от нашето приятелско Шкода общество.

• Форумна статистика

30.8k
    Общо теми
    438.5k
    Общо мнения
  • Потребителска статистика

23004
    Общо потребители
    1119
    Най-много онлайн
    Стефан Камберов
    Най-новият потребител
    Стефан Камберов
  • Днес за рожден ден и здраве да почерпят:

• Да се запознаем

Skoda Superb by Stucata Skoda Octavia vRS Evil Red Skoda Fabia Roodnb Skoda 120L Boreslava Skoda 120L Lenka Skoda 120L Skoda 110S Skoda 110R Beloslava Smirnoff Redone Smirnoff Biliana
  • Популярни теми

• Последни публикации

• Simeonoww19
      Имам човек в София , а пък и аз доста често пътувам,така че не е проблем.
    • Mirrko
      Готови са, гледам че си от Пловдив та предаването ще трябва да го измислим
    • Simeonoww19
      Привет, може ли  https://www.kopacek.com/skoda/diecast-models/roomster-1-43-cappucino-beige-metallic-diecast-model-abrex-skoda-autoas-2 и  https://www.kopacek.com/skoda/roomster/roomster-25th-anniversary-pedals  мисля че общо са около 40 евро , може ли само банкова сметка или лично искаш да ти ги дам предварително ?
    • chaveto
      Термопомпата е ефективна и има смисъл от нея ако се кара на дълго или по продължително. Дали ще е с нагревател или помпа ако караш на къси разстояния и не може да влезе в температурен режим е все тая. Даже при нагревателя се случват веднага нещата и е по тихо. И първоначалната инвестиция е по ниска с около 1500 евро. Спирачка може и да не пипаш, почти всички имат one pedal drive с някакви разлики. Смисъл дали ще спре на място като си махнеш крака от газта или ще остане да се движи с някаква минимална скорост. При този режим се кара само с педала на газта и спирачката се ползва само в краен случай. Масло на редуктор/диференциал се сменя, но на какъв пробег не знам. За всяко МПС си е различно, на гранд витарата която имам за офф роуд се сменят всичките масла на 15К това са диференциали, раздатки и скорости. При такава честа смяна си страдат, просто от завода като не е излязло както трябва и си е все тая кога ще се сменя.   Ето ви едно видео от реален тест в БГ. За тази година се организира отново за март месец и може да се включа и аз. Всякакви автомобили от различни класове се справят без проблем извън града.  
    • Simeonoww19
      Спомен от 23-та
    • PRR
      Въпроса е какво и колко често се сменя. При електрическите коли антифриза се сменя значително по-рядко, поради по-ниското термично натоварване. Масло на двигателя няма, т.е. не се сменя. Няма и маслен филтър, горивен филтър и т.н. Т.е. значително по-малко за смяна. Но пък се сменят спирачна течност (на 2г), дискове и накладки (доста по-рядко отколкото при ДВГ поради рекуперирането), филтър на купето, евентуално масло на диференциала (на поне 150к км, има го и при колите с ДВГ), елементи по окачването и други консумативи. Та, като цяло, и труда и материалите са в пъти по-малко при електрическите автомобили в сравнение с аналогичните с ДВГ.  Но силата на електрическия автомобил е в ефективността. В градски условия масово харчат (без термопомпата) около и под 15kW/100. За справка 1 литър бензин е около 9.5kW ... като от тях само между 20 и 30% реално се ползват за движение, а останалото е топлина, та затова и 8 разход е успех. Отделно, че всяко пипане на спирачката е "отопляване" на околната среда, докато при електрическите е 80%+ рекуперация. Все неща правещи електрическия автомобил много по-изгоден. За града, при разход от 15kW/100км прави около 4.5, айде да са 5лв. Това е нищо!      Накратко - хем по-ниски разходи, хем, ако зареждаш в къщи, значително по-евтино каране. Щеше да е идеално, ако и реални пробег беше 500+ километра ..., ама нататък. 
    • ghost_rider
      Предвид че не са толкова масови и няма екземпляри на по 15-20 години, да се направят някакви по-общи заключения, мисля че повечето собственици на електрички мислят, че единствените разходи ще са им за филтър купе, накладки и гуми, а всъщност има и други консумативи. Аз не съм имал кола, на която да не съм сменил масло на скоростите и всичките са били с ръчни скорости.
    • PRR
      Това малко ми звучи като "А някой обслужва ли механична скоростна кутия?". Надали разликата е толкова фрапантна.
    • Izolini
  • Последна репутация

1. 1
      Simeonoww19
      Simeonoww19
      13
    2. 2
      sando2
      sando2
      9
    3. 3
      РусенскоВарено
      РусенскоВарено
      4
    4. 4
      shaft
      shaft
      4
    5. 5
      PRR
      PRR
      3
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.