-
Добре дошли!
Регистрацията във форума на Шкода клуб България е бърза и лесна. Тя ви даде редица предимства, включително да пишете в нашия форум, да споделите за проблем, като и да следите активността в темите. Станете част от нашето приятелско Шкода общество.
- Вход
- или
Форумна статистика
30.8k
Общо теми440.2k
Общо мнения -
Потребителска статистика
23140
Общо потребители1119
Най-много онлайн
Най-новият потребител
Дилян
Регистрация -
Днес за рожден ден и здраве да почерпят:
- mmigarov
- Sa3ana3a
- koceto1122
-
Да се запознаем
-
Популярни теми
-
-
-
-
14Шкода клуб България · Започната
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Последни публикации
-
-
От Simeonoww19 · Публикувано
Копче,за 5лв и работа за 10 мин. Голям кеф ! За нещо което въобще не е важно , но все пак си е гъдел.Реално се предлага само на Roomster след 2010 или като допълнителна екстра от представителство , само че там слагат реле,а аз по-скоро го вързах към афтърмаркет модул за дневни светлини , което на практика е същото. -
-
От zloQQ · Публикувано
Не знам дали имат опция за скорост, но не бе спомената, когато си говорих със Сектрон. Винетки...ба ли го. Може да не съм разбрал и да е било за ГО стикери, а не винетни. -
От Izolini · Публикувано
На околовръстното за винетки? И не ми се вярва да пропуснат скорост. -
От PRR · Публикувано
Еее, чак вулканични камъни не мисля да търся -
От PRR · Публикувано
Много зависи къде и как караш. Гумата си променя налягането според температурата. Предписаното от производителя е компромис между градско/извунградско/магистрално каране, различен това и т.н. и т.н. На практика, ако караш предимно в града, по-добре малко по-високо налягане, защото в града гумата няма от какво да се загрее, съответно налягането е малко по-ниско от оптималното. Ако караш основно по извънградски пътища, вероятно "препоръчаното" налягане може би ще е идеалното, защото гумата се нагрява, но не толкова много, колкото на магистралата и/или при по-ексремно каране по завоите. При каране основно по магистрала нагряването на гумата е чувствително, съответно гумата ще се "донапомпа" и дори може препоръчаното да дойде малко по-високо от оптималното. От друга страна, по-високото налягане сваля разхода за сметка на стабилността. Но, когато гумата е малко по-твърда, загряването е по-малко поради по-малката деформация на материала. Т.е. гумата ще се донапомпа, но не толкова, колкото по-меката. Накратко - много е сложно и в 99.99% от случаите спазването на предписанието на производителя би свършило работа. Една вметка - "препоръката на производителя" да се чете, като "препоръката на производителите - и на МПС-то, и на самата гума"! Има гуми, които умишлено се правят за каране с по-високо или по-ниско налягане от предписаното от производителя на МПС-то. -
От PRR · Публикувано
Няма ограничение нито по минимална, нито за брой престроявания. Евентуално за неправилно престрояване, което е .... химера Да не говорим, че при следене на средна скорост няма много смисъл от многото престрояване. Е, освен, ако някой дядо не кара с 40, ама те и без това са по-скоро изключение. -
От zloQQ · Публикувано
Многофункционални камери са. Ще снимат/гледат за телефон, винетки, ГТП, за издирване също, предпазен колан, настъпване на непрекъснати линии на маркировката. Като цяло - контрол на трафика ще има. Като гледам - ще покрият всеки вход/изход на София. Вчера бях до Сектрон на околовръстното за някакви неща да пазарувам и ги разпитах. Споделиха ми това, което написах по-горе.
-
-
Последна репутация
-
1
__smirnoff__
29 -
2
joro-120L
12 -
3
Levcho