-
Добре дошли!
Регистрацията във форума на Шкода клуб България е бърза и лесна. Тя ви даде редица предимства, включително да пишете в нашия форум, да споделите за проблем, като и да следите активността в темите. Станете част от нашето приятелско Шкода общество.
- Вход
- или
Форумна статистика
30.8k
Общо теми439.9k
Общо мнения -
Потребителска статистика
23128
Общо потребители1119
Най-много онлайн
Най-новият потребител
Echt
Регистрация -
Днес за рожден ден и здраве да почерпят:
No members to show
-
Да се запознаем
-
Популярни теми
-
-
Последни публикации
-
От The Best Forman · Публикувано
И на мен ми прави Фабията така дори и след кратък престой (педала е камък) и след запалване омеква .. предвид , че системата има датчик , би следвало ако има проблем да отчете грешка .. моята е така от ден едно и нищо не е казвала .. специално Фабия 3 няма резервоар за вкуум като VW и аз лично го отчитам на това. По-скоро при новите модели е новото нормално. -
От PRR · Публикувано
След по-дълъг престой е нормално педала да стане "твърд". Въпроса е след колко време. Ако е след по-малко от 5-10мин седене - не е наред. Ако е на другия ден, то това е ОК. Реално педала става "мек" поради наличието на вакуум. Когато загасиш двигателя няма откъде да дойде. И, колкото и да е херметична системата (а тя не е напълно херметична, а и няма нужда да е) с времето "сервото" престава да работи и педала се "втвърдява". Такова втвърдяване на педала можеш да получиш на всяка кола. Загаси двигателя и натисни спирачката "до дупка" 5-6 пъти и ще усетиш втвърдяването. Профилактиката на течност и накладки няма да помогнат. Факта, че педала е твърд означава, че в системата няма въздух, т.е. не очаквай подобрение от там. От написаното за промяната предполагам, че имаш някъде изпускане, което за момента е достатъчно малко за да не пречи, но се очаква да се влоши. Огледай маркучите за вакуума. Ако там всичко е наред, за съжаление, остава пропуска да е в самото серво - клапан, мембрана и т.н. -
От joro-120L · Публикувано
Здравей Левчо, И при мен е така, но не винаги. В повечето случаи. Не му обръщам внимание. Винаги паля с натисната спирачка. Останал ми е навика при палене с ръчна кутия. Там винаги натискам съединителя. Тоест, трябва да натисна нещо. Още при самото палене усещам, че педалът омеква и след това се държи нормално. Така се тества и изправността на сервото при бензинови двигатели, когато сервото се управлява от всмукателния колектор. При дизелите е по-различно. По спомен някаква помпа създава вакуума. Това вече е проблем. Ако наистина е така, трябва да му обърнеш внимание в сервиз. Много си чувствителен или е внушение, не знам. При мен няма разлика в поведението на педала. И при мен е така. Не съм усетил загуба на спирачен ефект. Минавам и ГТП. На валовете спирачките са без забележка. Няма връзка. Това не е причина. -
От joro_kem · Публикувано
Не е нормално това, бих я закарал в сервиз. -
-
От Levcho · Публикувано
Здравейте, кажете нещо по темата. Педала на спирачката е камък преди да запаля двигателя. А след като запаля педала не омеква както отпреди. има около 10-15% загуба на мекост. В спирането нямам проблеми. Добре държи. Това стана преди година след смяна на спирачната течност и предни накладки. /масло Валео, накладки Феродо/ Не знам дали профилактиката на смяна /течност и накладки/ беше правилна но отпреди (10 години) в тази кола никога не съм имал камък спирачен педал при изгасен двигател. Дори да не съм палил мотора за 2-3 седмици, педал беше мек и потъваше почти до края преди да запаля. Но сега, карам например 10км, спирам за 10-15 минути, връщам се в колата, спирачния педал-камък. Трябва ли да се тревожа-моля за коментар.
-
-
Последна репутация
-
1
Mishelle
6 -
2
joro-120L
4 -
3
PRR