Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas
  • Добре дошли!

Регистрацията във форума на Шкода клуб България е бърза и лесна. Тя ви даде редица предимства, включително да пишете в нашия форум, да споделите за проблем, като и да следите активността в темите. Станете част от нашето приятелско Шкода общество.

• Форумна статистика

30.8k
    Общо теми
    439.1k
    Общо мнения
  • Потребителска статистика

23070
    Общо потребители
    1119
    Най-много онлайн
    gri6ata95
    Най-новият потребител
    gri6ata95
  • Днес за рожден ден и здраве да почерпят:

• stefanLX
  • Да се запознаем

Skoda Superb by Stucata Skoda Octavia vRS Evil Red Skoda Fabia Roodnb Skoda 120L Boreslava Skoda 120L Lenka Skoda 120L Skoda 110S Skoda 110R Beloslava Smirnoff Redone Smirnoff Biliana
  • Популярни теми

• Последни публикации

• PRR
      Всички пукат глави, като на -15 ги запалиш и ги вкараш в лютеницата. В крайна сметка цилиндъра/главата е с температура -15 градуса, в горивната камера скача на 1500+. Метала има термично разширение и при такава рязка промяна естествено се стига до проблеми. Всички съвременни VAG "залепват" стрелката на 90 градуса в диапазона 75-105 градуса. Предполагам и другите марки правят така. Това с вентилатора не е вярно. Той си върти, дори на доста коли има и електрически нагреватели в духалките. Просто климатроника държи оборотите максимално ниски, но не и спрени. Най-малкото липсата на вентилация би довела до запотяване на стъклата.
    • Logrus
      Ако я пращате за Пежо/Ситроен и като се има предвид, че дамата иска голям багажник, аз бих й препоръчал 5008 или Гранд Пикасо - давам обява само като пример: https://www.mobile.bg/obiava-11774184264132988-peugeot-5008  Като препоръка - 2.0HDi 150-163к.с. (1.6 е слаб за купето според мен) и без панорама
    • Владимир99
      Здравейте , колеги забравих да кажа 2-ка бензин 220коня тси е колата и е на реални 100300хил.км проверих вина в шкодата (имам познати там) а да ви попитам тя е с чип ми казаха и е 250коня тъй като влезнахме в една спирала от кризи как е с горивото като питам изкуствения интелект ми дава извънградско 8/100 а градско 10/100 само да спомена че е ръчка колата Благодаря ви много за отзовалите се !  
    • Penata
      Окачването не е евтино имахме служебен такъв на 600 000 хил го продадоха след птп с едър рогат добитък. Иначе с фабричен дпф си беше на колата. Беше обгрижван само в официален сервиз и мотора е здрав. Обаче мястото отзад на задните седалки е доста по-малко от Супърба и багажника и той.
    • joro-120L
      Даването на газ защо не го изключиш от постовете си. Не стана ли ясно, че на студен мотор газ не се дава. Каквото и да означава газ. Обороти? Колко? Пише го във втора точка на моята снимка от ръководството.   Има ли нужда да го "превеждам" това.   Да си допълня мнението, че сега се сетих. Юли, студеният двигател работи с по-богата горивна смес. Би трябвало и вредните емисии да са повече. Това обяснява да загрее по-бързо и сместа да се нормализира.
    • ohboli19
    • joro-120L
      В такъв случай, да. Но оставам с впечатление, че държи на Супърб. Този в Дупница изглежда изпънат. Няма по-евтини.
    • Stormbringer
      3-4 пъти е по-евтин от Супърб от тази година. При положение, че жената се замисля за Октавия, това й е опция. И ще останат парички (ако си заслужава автомобила).  Мисля, че добра стратегия е, да се направи маршрут, и по него да се търсят автомобили за продажба. Напр.: Пазарджик, Труд, Пловдив. И т. н.
    • chaveto
      По принцип при бензин, докато е студен мотора и горивото отмива маслото. При тези с директното впръскване не знам точно в кой момент се подава горивото и дали ефекта е същия като при останалите. Старите дизели и не само старите, на студено и даване на газ пукат глави. Дори и CR от последно поколение на отрицателни температури и даване на газ не звучи приятно. Повечето знаем кое създава звука и чукането при дизел. Реално и при двата когато железата не са се разширили и даваме газ не е ОК. Същото е и колкото по бавно се разширяват и по дълго работи. Затова трябва всеки сам да си намери баланса.  Стрелката на температурата винаги е така в съвременните автомобили, седи на средата и в краен случай мърда. За да не се отвлича вниманието на водача. Повечето интелигентни автомобили, не пускат вентилатора на отоплението докато охладителната течност не достигне определена температура.  Все неща които липсват при EV. Топлото/студеното идва в определено зададен час/ден или при приближаване на автомобила. Качваш и направо тръгваш, без да чакаш нищо.  
  • Последна репутация

1. 1
      joro-120L
      joro-120L
      12
    2. 2
      sando2
      sando2
      6
    3. 3
      ohboli19
      ohboli19
      5
    4. 4
      PRR
      PRR
      4
    5. 5
      ghost_rider
      ghost_rider
      4
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.