Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Предното стъкло замръзва яко отвътре


dimalex

Recommended Posts

Здрвейте колеги,

 

Предното ми стъкло замръзва много яко отвътре тия дни. Знаете ли защо може да се получава това? Вярно, че е студено но се чудя все пак защо? Някой има ли подобни проблеми?

 

Поздрави и благодаря :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мене е същото. Получава се в следствие на това, че като я караш пускаш парното. След като спреш колата и излезеш разликата в температурите отвън и отвътре причинява запотяване на стъклата отвътре. И това нещо като престои известно време на температура от -10 или -15 градуса е нормално да замръзне. Кофтито е, че трудно се чисти. Вчера седях на място на пуснато на макс парно докато успея да си направя едно прозорче, за да потегля. Интересното при Фабиите е, че колата трябва да се движи, за да загрява двигателя и съответно парното. Веднъж седя запалена около 10 мин докато чистя снега, изобщо и не мръдна темепературата, обаче като минах 100 метра веднага загря... Както и да е, продават едни спрейове против замръзване, но не си купувай, после не можеш да си изчистиш стъклото от спрея ;o)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е зле да упоменеш модела на колата и кога ти замръзва стъклото.

А иначе като цяло замръзването от вътрешната страна на стъклото се дължи винаги на наличието на влага. Примерно рано сутрин се качваш в студената кола. От дишането се отделят пари, които понякога предизвикват изпотяване на стъклото. И като прибавим минусовите температури - изпотеното стъкло замръзва. Най-лесното решение е когато се качваш в колата да отвориш примерно шофьорското стъкло 2-3 пръста. Няма опасност да се вкочаниш (от това) :) И без друго вътрешната и външната температуара е еднаква. Ако не ти се отваря стъклото, пусни вентилатора да обдухва предния джам още преди да е започнал да се поти.

Третото решение, което аз лично от опит не ти го препоръчвам - на пазара има различни препарати, с които се намазва зимата съклото от вътрешната страна, с цел то да не се поти, а от там - няма и да ти замръзва. Препарата е удачно решение за всички съкла. Те наистина вече не се потят и не замръзват, но като мине зимата, особенно ако караш срещу слънцето или вечерно време на фарове, ще забележиш, че стъклото седи някак си мазно. И за да отстраниш тези следи от препарата ще са ти нужни поне 3-4 меки памучни парцала, хубав спрей за почистване на стъкла и 20-ина минутки усилено търкане :)

Друг метод, подобен на гореописания, но неструващ почти нищо, е използването на мек парцал. Намокряш го хубаво, след което го изтискваш и го насапунисваш (не с веро, а със сапун) умерено. Слизаш в колата и с този парцал минаваш предното стъкло от вътре. В повечето случаи метода работи и стъклото повече няма да ти се поти. Но напролет отново ако те дразнят следите от операцията ще трябва да търкаш здраво намазаното стъкло - може би не толкова, колкото със закупения препарат, но все пак... :) А иначе насапунисаното парцалче става за многократна употреба. След като минеш стъклото, прибери парцалчето в добре затворена найлонова торбичка (примерно сгъната няколко пъти). Така в предължение поне на седмица-две, когато имаш нужда от него, то ще си е влажно и ще ти свърши работа.

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е Фабия.

 

Проблема не е, че се запотява стъклото, а че има доста лед отвътре.

 

Така, че по твоите обяснения трябва да я оставя няколко минути отворена

преди да я заключа вечер, за да "избяга влагата". Не знам колко ще помогне но ще пробвам иначе е супер неприятно да се маже по стъклото с каквото и да било така че не бих пробвал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги на всяка кола, която не се държи в гараж на топло замръзват стъклата - вадиш стъргалката за лед и стържеш и отвътре - то ако я чакаш да загрее на място най много да закъснееш за работа или за където си тръгнал. А и малките двигатели не отдават много топлина и загряват още по-бавно - примерно аз ако чакам 120-ката на място да ми размрази предното стъкло трябва да поработи поне 10 мин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За всичко са виновни автомивките ... т.к. напоследък забелязвам , че с една и съща кърпа бършат стъклото и таблото , което води до покриване с тънък слой мазнина отвътре ;)

Пробвай забършеш стъклото отвътре с амоняк и кажи дали пак замръзва.

Аз лично след мивка си забърсвам стъклото с вестник и малко вода и засега мръзне само отвън 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

dimalex, ще ти замръзва стъклото я, как няма, след като филтъра за въздух в купето е на най-шиб*ното място - под предния джам. И няма достатъчно голямо прагче, което да не позволява на водата, която идва от къде ли не - от топенето на снега по покрива, от конденза, който се получава под предния капак, след като колата е студена и загрее...и мокри филтъра. И като ти намокри филтъра, всичката тая влага влиза в купето и дори и да оставиш колата с отворени 4 врати за 2 цигари време след като спреш, пак няма файда. А да не ти казвам, като са ти мокри обувките и всичко се разтопи докато в колата е топло...не можеш да си представиш, колко вода има :)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за описанието. Много добре си представих колко вода има :D:D

Надявам се, че все пак решението не е "Нищо не може да се направи" :)

Иначе ясно е, че ще се стърже лед и отвътре :(

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересното при Фабиите е, че колата трябва да се движи, за да загрява двигателя и съответно парното. Веднъж седя запалена около 10 мин докато чистя снега, изобщо и не мръдна темепературата, обаче като минах 100 метра веднага загря...

 

На това недей се учудва - нормално е ;) не само за Fabia. Няколко пъти 1ва-2ра, 1ва-2ра и вече е в работна t. Има да я чакаш да загрее на място.... само заминава бензин :?

 

За всичко са виновни автомивките ... т.к. напоследък забелязвам , че с една и съща кърпа бършат стъклото и таблото , което води до покриване с тънък слой мазнина отвътре

Пробвай забършеш стъклото отвътре с амоняк и кажи дали пак замръзва.

Аз лично след мивка си забърсвам стъклото с вестник и малко вода и засега мръзне само отвън

 

Аз пък забелязах нещо подобно след като си измия стъклата на бензиностанция с онея кирийки дето стоят в кофи с "разтвор" некав :evil: .След като си изчистя стъклото с тоя препарат дето са пени и го забърша с обратната страна на уреда ( :P ) и стъклото е ток 8) До момента в които не си пусна чистачките :? ...получава се така, сякаш чистачките ми мажат по стъклото и след 3-4 sec. като го обдуха вятъра и се маха размазаното. Обаче е гадно - пречи ми да карам когато чистачките ми са на 2ра скорост :smt091 . И тва ми го прай единствено след като съм си мил стъклото на бензиностанция :evil:

 

Иначе и моят челен джам замръзва отвътре, когатя я спра на ветровито място. Лошото е, че последния път ( пред сервиза на Крум и Ясен ;) ) като влязох в колата имаше лед не само на предното, ами и на страничните и на стъклото на 5тата врата - голямо стъргане падна - накрая единственото място, което беше обледенено бяха ръцете ми :? :| :oops:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто преди напускане на автомобила оставете вратите отворени за известно време, за да се разкара влагата. Ако не напълно, то поне това решара частично проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мене ми се случи същото вчера. Отивам на кино яко климатика на max след 2 часа излизам и бяха замръзнали всичките стъкла. :evil: За пръв пъ ми се случва. Според мен се получи така щото колата вътре беше сауна а отвънка много студ и вятър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм съгласен, че кола, която седи на улицата през зимата й замръзват стъклата. Моята не е била цял живот в гараж (едва от 3 годинки). Никога не са й замръзвали стъклата от вътре. Да, и аз вчера бях на кино. В Опела също беше сауна. Но стъклата не бяха замръзнали. Огледайте се, особенно рано сутрин и ще видите, че на повечето коли не са им замръзнали стъклата :) Проблема трябва да се търси другаде. В крайна сметка е имало и по-тежки зими и пак рядко съм срешал коли със замръзнали стъкла. За мен причините за замръзването са:

1. Колата е със слабо парно, от дишането стъклата се потят (понякога слабо забележимо). Слизаш от колата и после я заварваш със замръзналата пара по стъклата.

2. В колата има влага, било от пропускане на вода, било от много мокри обувки. Ти слизаш, ама влагата остава, лепи се навсякъде и замръзва по стъклата.

Това е :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз лично правя ,едно от нещата описани от Мишел....качвам се паля,пускам парното да духа(ама не топло ,ами посредата -зада може да загрее по-бързо) и нямам проблем(само ако кача 5 човека може да ми се запоти задното стъкло,но тогава или давам малко газ на парното или пускам реотаните)...до сега стъклата не са ми замръзвали отвътре....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

още нещо се сетих,казвали са ми ча ако се потят много стъклата (след което и замръзват естествено) може да сложиш някъде една чаша със сол...солта щяла да поеме част от влагата!...не съм го пробвал,така че ако някой иска да пробва ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае вие не знаете какви коли да карате - затуй ви замръзват джамовете :smt040 :smt040 :smt082 :smt082 :smt036 :smt036

 

Един комшия в блока си е монтирал печка в Голфа (2-ка дизел) и 20мин. преди да тръгне на работа му се вклюва (нещо като time-bomb :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:) грее включително и мотора, щото нещо дизелчето под нулата тежичко пали :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ориз върши по добра работа от солта. Нещо не си представям как ще си карам с 1 чаша на таблото :mrgreen: :lol:

 

при мен също самръзват стъклата и е доста странно. Понеже паркирам колата прерпендикулярно на блока(на2- 3 метра от него) стъклото което е по далеч от блока замръзва, а другото си е ОК. Решението което съм намерил е със стъргалката в ръка и .... се сещате :!: :!: :!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Moita Fabia dosega ne mi suzdava griji-nqmam takuv problem sus stuklata(da 4ukna na durvo)Zamruzvat ama samo vunka-kato se ima predvid 4e vse pak na parking q durja e ne6o normalno!A dali tova 4e e s K&N filtur ne se otrazqva?????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбрах какво общо има K&N филтъра със замръзването на стъклата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

здравейте колеги! формана го държа в контейнер и там температурата е като вън. ръчките на отопление на прозореца и пускане на отоплението са надясно и не ги пипам, вентилатора го пускам на 2 степен и тръгвам веднага. студения въздух не позволява изпотяване ,постепенно се загрява и стъклото остава сухо.миналата зима отоплението беше слабо и затова есента промих с няколко литра вода радиаторчето,а сега съм вкарал две тръбички през кранчето за да може водата принудително да минава през радиаторчето а да не минава и пред шибъра на кранчето и така ще карам още няколко месеца.когато е топло затварям да не духа през решетките и спирам вентилатора.опитайте като мен може би ще има добър резултат.успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.