Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
Добре, че все още се намират хора като теб хора, които да забелязват маловажните и безмислени теми.

Мими, мнооо присърце взимаш нещата! Наистина не е редно 0.5% от пишещите да занимават останалите 99.5% с нещо, което е извън обсега на форума. Вдигайте темата, когато организирате посещение - колкото по-често - толкова по-добре ;) Когато дойде време да се прибера за постоянно в БГ, темата ще е горе всеки месец, защото определено лично аз, мисля да посещавам такива домове поне веднъж на месец, независимо сам или с колеги от форума. Та ще пиша, когато ходя - ако има желаещи - да се присъединяват. Няма да минавам на едно и също място, както и преди съм писал по темата - има домове, много по-зле като цяло и това, че са на 200-300 км. не ми е проблем! Не е нужно темата да е важна! Нужно е хората да имат желание да помогнат! Имат ли го - ще намерят начин да направят нещо по въпроса!

Поздрави!

• Отговори 286
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• mimi.b™

62

• Владо©

31

• РусенскоВарено

31

• Krankenstein

22

Най-много писали в темата

Публикувано

Венци, ще си позволя да не се съглася с теб малко!

Наистина не е редно 0.5% от пишещите да занимават останалите 99.5% с нещо, което е извън обсега на форума.
Ей това ме издразни! Къде е написано какъв е "обсегът на форума"?!?! И с какво една тема за ходене до дом за сираци да е по-"маловажна" от една тема за продаване на компютър във форума или търсене на помощ по С++? Именно, защото е ФОРУМ, всеки може да си изкаже личното мнение, без да заставя другите да мислят като него, но пък и не бива да е ограничаван да си изкаже мнението.

Не се опитвам да повдигна отново старата дискусия - споделям какво ме издразни! Ако успея да се събудя утре, ще се присъединя към групата, ако не успея - не ми се сърдете, моля! Но практиката да давам обещания за "някъде напред в бъдещето" от рода на "Когато дойде време да се прибера за постоянно в БГ, темата ще е горе всеки месец, защото определено лично аз, мисля да посещавам такива домове поне веднъж на месец, независимо сам или с колеги от форума." не ми е по вкуса... нали знаеш - човек предполага, Бог разполага! Далечко си ни, макар да те "представям винаги достойно", за да правиш горния извод! А това, че само 0.5% са заинтересувани от тази наша обща иниациатива, си е само за тяхна "сметка"... иначе адски си прав, че "Нужно е хората да имат желание да помогнат! Имат ли го - ще намерят начин да направят нещо по въпроса!"....

Публикувано

Поста ти ми се вижда някак объкан...или аз нещо съм се шашнал днес от това място на което съм...ма с две думи:

Абе, Владе! Земи се стегни, а не ми чети тука некъв морал :mrgreen:

Знаеш много добре, че тея цифри дето съм написал са примерни - идеята ми беше, че хората, които имат желание за такава дейност наистина не са много!

Аз обещания не съм давал по-горе - просто написах, какво ще направя! И възнамерявам да го направя!

Това, дет ми разправяш - "нали знаеш - човек предполага, Бог разполага!"... Някак си не съм съгласен, но това е друга тема. Просто ще ти кажа /ако случайно не си разбрал/, че каквото си наумя - става!

Относно моето представяне в тези инициативи - не съм се и съмнявал в теб, дори за миг! - надявам се, знаеш защо съм се обърнал към теб :idea: Което ме подсеща, че скоро ще трябва да очакваш "включване" от мен...

Както и да е - исках с горния си пост да кажа, че наистина взимате навътре нещата, а не трябва да е така! Имаш ли желание - всичко става! Не е нужно да е важна темата, за да намери поддръжници...

Публикувано
Вдигайте темата, когато организирате посещение - колкото по-често - толкова по-добре ;)

:smt017

Като пишете по темата просто ми пуснете едно лично и ще залепя горе. След като мероприятието мине ще я откачам и така. Просто залепените теми са много и дразнят. А в тази наистина пишат 5-6 човека, а други 100 я подминават. В крайна сметка мнозинството управлява (основен принцип на демокрацията)!

Поздрави

PS: Следващата седмица ще почистя от ненужния спам тук...

Публикувано

Държа да се извиня на всички, че днес не дойдох, но се оспах зверски(тъкмо ставам) :oops: . Даже не съм чул кога Пепи ми е звънял 3(!!!) пъти :|. Съжалявам, дано следващото посещение е в близко бъдеще.

Публикувано

Вчера 11.05.08 аз ,mimi.b,pepi и pow със семейството си се събрахме и ходихме до Драгалевци при децата от дома ,но закъсняхме много заради надеждата да се съберем повече и стигнахме когато децата вече обядваха.Оставихме скромните покупки които бяха направени за тях ,поговорихме с директорката и направихме снимки,след което си отидохме.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=245656

Публикувано

Аз се бях объркал, мислех, че срещата е от 11 ч. ( 11 Май го взех за часа, то било датата, ама и Мими нема милост, 10 часа у неделя, ми аз съм си легнал у 7, едвам станах :mrgreen: ), излежавам се и ми звъни Пепи, аре, вика, идвай да сме повече, викам, не е ли от 11ч. срещата, той се смее. Веднага скочих, дигнах и дамите под тревога и след десет минути се бяхме натоварили на колата, отидохме на Била и готово. Бяхме 5 души - Мими, Пепи, shotik, Дани (hamsia) задочно със средства участваше, аз и жена ми се броим за един.:mrgreen: По 10-тина лева ни излезе масрафа, взехме варива, кутии със сухи пасти, стек от 12 сока от литър, туби с бози и зърнени закуски. Малките много ни се зарадваха, 6 литра сок изчезнаха за 5 минути, искаха си и допълнително, но оставихме другите работи за следобяд да им ги раздават, те тъкно обядваха, когато отидохме. Аз и Пепи разливахме сокчетата, голям смях беше, пийнат ги бърже и протягат за още, че и хитруват, казват:"Аз изобщо не съм пила" или "На мене малко ми сипа, сипи ми догоре" - душички. Има разпоредби да не се снимат децата, директорката ни обясни и ни помоли само интериора да снимаме, така било след всичките скандали по домовете, със снимки на голи сцени и още кво ли не, сигурно се сещате за репортажите по новините. Е, никой не може да забрани на Ирина да наснима щерка ни, затова я подредихме с котката и я нащракахме. Иначе беше много готино, доволен съм, че пак зарадвахме малчуганите. За следващото ходене имаме специална покана от директорката и дечицата да идем по-рано и да си поиграем с тях.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=245596

http://www.zazz.bg/play:1706aee7

http://www.zazz.bg/play:ac1b0566

Поздрави и хубав ви ден.

Публикувано

И аз съм доволен от вчера. Хубава работа свършихме. :D

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Преди време писах тук но нямах възмоност да дойда на последвалата среща щото не бях в София...

Иначе дрехите,за които писах,са вече тук и исках да питам дали има възможност някой да отидем до там през седмицата(късния следобяд към 5:30-6 примерно),защото събота ще съм на работа или когато не съм -не съм в София.А гледам че ходенията до там се организират през почивните дни главно,което е нормално...Ако някой има желание през седмицата да отидем замалко да пише :)

Публикувано

Аз съм за, айде да идем, кажете ден и час, до петък.

Поздрави.

Публикувано

Аз мога днес,в четвъртък или в петък,ама за днеска не вярвам да се организираме... Ако не стане за днес,което е мн вероятно може в четвъртък да речем в 6 да се чакаме някъде(аз не знам къде е домът) и да отидем :roll:

Публикувано

Искам да напомня ,че директорката помоли да се подаряват плодове и зеленчуци ,да не се взимат полуфабрикати и че снимането на децата не е желателно ,след като в други домове имаше проблем със снимането на децата.Срещите трябва да са към 9 .00 ч за да се напазарува и пристигне преди да обядават.

Не зная дали ще дойда ако е в неделя на 13.07,защото ако съм по график на работа ,не мога да се сменя ,а и съм започнал копаене за водопровод и доста други неща ме чакат,но при възможност ще дойда .

Публикувано

Браво! Точно така трябва да се прави! Предполагам, че закупуването на малко футболни топки и детски кукли ще е най-прекрасното нещо за тези дечица. Предлагам това да стане преди Коледа за град Благоевград! Ако има и други колеги от града щелаещи да се включат съм на линия. 0885 908 997 Андон

Р.С. ...кой с какво може...

• 4 месеци по-късно...
Публикувано

Ще изтупам малко прахта от темата ако разрешите...

Ако се организира нещо, около Нова Година - имам желание да се включа! Че не ми се участва сам - не, че не мога, но... Имам доста дрехи, които не нося, а съм помолил и приятелката ми да разпита всичките си колеги за дрехи и играчки за децата, като не се ограничава за размера на дрехите, пък като смятам да посетя и домове за по-голями деца или за възрастни хора. Ще говоря с бивши колеги - ако имат желание да съберат, каквото могат, както и със сестра ми - да провери в нейната фирма, могат ли да помогнат също! Общо взето - ще пусна по едно мейлче на хората, които смятам, че могат да направят нещо за каузата!

Ако има и тук все още желаещи - организирайте нещо ;)

Единственното с което не мога да се ангажирам е точна дата /дали, преди или след НГ/ - за това и не предлагам такава. Ако успея преди НГ - хубаво - ще зарадваме някого за празника и с моя помощ! Ако остане за след НГ - няма лошо. Просто не знам, как ще разполагам с времето си през седмицата в която са празниците... Между другото - ако аз не успея преди празниците, няма причини, ако се е провела организация - да се направи нещо ;) Пък моята лепта - след НГ!

Пускам и един линк с адресите на домовете за деца - http://decata.orbitel.bg/domove.htm евентуално да намерим 1-2-3 /ако съберем достатъчно дрехи/, около София или дори по-далеч! Аз лично се нагърбвам с доставката на нещата до даден дом, независимо от разстоянието! Дай Боже да имаме нужда не от една, а от няколко коли - вярвам, че ще има и други навити колеги за една лека обиколка...

Публикувано

Ако нещо се организира, бройте ме и мен. :)

Публикувано
Ще изтупам малко прахта от темата ако разрешите...

Ако се организира нещо, около Нова Година - имам желание да се включа! Че не ми се участва сам - не, че не мога, но...

Ти, маменце, се прибираш преди Нова Година и само смей да се опънеш - ша та тегля за ушите, ако требе, но ще те кача горе при дечицата преди да сме сменили календарите. :mrgreen:

Поздрави.

Публикувано
във варна май не сме правили нещо подобно...?

Аз съм 100% навит да измислим нещо. Доколкото съм запознат сещам се за два дома за деца във Варна - този във Виница и Карин Дом.

Миналата година аз и приятелите ми с които се събрахме за Нова Година си бяхме гласували определен Бюджет, с който не можахме да се справим и останалите ни пари дарихме на http://www.save-darina.org Знам че не сме направили кой знае какво, но се надявам да сме помогнали на някого.

• 5 месеци по-късно...
Публикувано

След седмица е среща на софийската група.

Имам предложение по случай 24 май да зарадваме децата от дома в Драгалевци с някои неща ,както и да купим плодове .На човек по десетина лева някъде да се падне.

Така след срещата при Билла или НИМ да идем и дотам,не е далече,но както ние ще си доставим удоволствие ,нека зарадваме и децата.

Надявам се ,че ще одобрите и подкрепите предложението ми.

Ако ме подкрепите,ще моля mimi.b да се свърже с директорката и попита какво да купим,дали ще приемат запазени дрехи ,да си кажат какво може да се занесе и да е полезно.

Миналия път ни казаха да НЕ купуваме шоколади,вафли,бонбони и други подобни.

За една седмица се надявам да се договорим.

Публикувано

Е, то винаги има какво да се занесе - сокчета, варива, плодове, дрехи. И аз съм ЗА, да видим колко още ще се съберем.

Поздрави.

P.S. Временно правя темата важна.

Публикувано

Навит съм да участвам и с повече от 10 лв. Може и да не мога да дойда на срещата, но кажете кой ще събира парички, за да се свържем и да измислим нещо. 24-ти Май е хубав повод да се зарадват поне малко хайванчетата.

П.П. Върти ми се в главата идея за футболна топка.... нещо от тоя род. Споделете идеи!

Публикувано

Привет и от мен! Искам само да изкажа едно мнение по темата,понеже съм запозната малко по нея. Въпросният дом в Драгалевци е един от най-гледаните домове в София. Много съм ЗА инициативата Ви колеги, но нека ви кажа моята гледна точка от реален сблъсък с такива домове за деца! Преди година с една салса школа от София ,направихме благотворителен бал за събиране на средства за точно този дом за деца.

Дарение - Дом кв."Драгалевци"

По случай 5 години RedSalsaTeam школата организира парти с благотворителна цел. Със събраните средства бяха закупени и дарени стоки за децата от Дом за сираци в кв. "Драгалевци". Всяко дете общо 48 малчугана получи по едно детско меню - пиле, картофено пюре, питка, сок и играчка предоставени от KFC, както и по една вкусна поничка Donati от Dunkin Donut`s. На всяко дете бе дарен и комплект от 2 чифта термо чорапки, чорапогащник, комплект от гащички с потник и блуза-тип поло. Специално дарение направиха и наши ученици - Иво и Вили, за което сме им искрено благодарни. Те дариха на децата 48 бр. разкошни зимни палтенца. Специални благодарности на театрална къща "Мариета и Марионета", които забавляваха децата изнасяйки постановката "Дядо ряпа вади". Тези два часа прекарано време с децата, бяха стойностни, изпълнени с надежда и много усмихнати лица.

Специални благодарности и на нашите медийни партньори радио Алма Матер и предаването "Планета Латино" - http://web.planetalatino.eu/

Благодарим и на всички Вас за чудесната подкрепата!

Събраха се доста пари с които се закупиха най-различни дрехи и играчки,лакомства и подаръци. Първо за самото дарение е такава хамалогия чисто документално, после, ...освен,че децата излапаха всичко което занесохме като храна от KFC за части от секундата на обяд....друго не им остана..за след това.......

Имаше и куклен театър....както можете да прочетете.....

В крайна сметка....на децата не им беше нужна толкова храната ,която занесохме,нито дрешките и палтенцата...а те бяха по размери и бройки спрямо всички деца в дома....беше им нужно нашето време прекарано с тях! Те се гушкаха и прегръщаха като,че са с майките си и бащите си. На тях им трябва ВНИМАНИЕ ! Те искаха да ме държат за ръка ,или да сплета плитки на някое сладко момиченце..... сърцераздирателно е !

Отидох с желанието да помогна и да направя нещо добро ! Мислих си ,че с това което сме купили и организирали ,ще го направим...... Оказа се ,че вниманието е всичко от което се нуждаят ! Отиваш усмихнат и си тръгваш с разбито сърце....и замислен ...как ,защо и как....

Нямам против да ходим...даже и по-често(примерно веднъж месечно),но да ходим там и да седим да си играем с децата и да им отдадем от нашето време..... домът няма нужда от нищо....децата имат нужда от родители.....може и да нямат такива......но могат да имат приятели в наше лице !

Поздрави на всички,

надявам се да съм разбрана правилно!

Нямам деца, но успях да усетя що за чувство е да отидеш в дом за изоставени деца и да се чувстваш все едно ти си ги оставил!

Публикувано

Мери, променяш ми светогледа! Мисля, че си права и ще е много лицемерно от моя страна, ако само дам пари и продължа да си гледам моя си живот. Какво ще кажете, ако правим всеки месец една среща при тези деца и когато можем (ако можем) да им подаряваме по нещо.

Само споделям идеи! Поне да разширим кръга от хора, с които общуват!

Публикувано
Мери, променяш ми светогледа! Мисля, че си права и ще е много лицемерно от моя страна, ако само дам пари и продължа да си гледам моя си живот. Какво ще кажете, ако правим всеки месец една среща при тези деца и когато можем (ако можем) да им подаряваме по нещо.

Само споделям идеи! Поне да разширим кръга от хора, с които общуват!

Това исках да разкажа, от малкото опит който имам. Незнам как ще се приеме всеки месец....ама поне на 2 месеца веднъж да е ....един ден с тези деца.... за тях си е страхотно изживяване....но държа да кажа.... ТОВА НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ СЪРЦА....НЕ СЕ ИЗДЪРЖА ЛЕСНО НА НАПРЕЖЕНИЕТО ...те си ни наричат ... мамо ...татко...

Там ни разказаха,че имало семейства който ходели със собствените си деца през почивните дни да играят заедно!

Там в този дом...всичко се понася по-лесно...просто защото е гледан,отремонтиран,с хубави зали за игра(дарение от Данон) и спални помещения....

но има толкова западнали домове, че човек (поне аз, немога) не би издържал..... а трябва да се помага и на тях !

Публикувано

Радвам се, че темата отново е важна /благодаря, Ице/ и има желание да подновим инициативата.В един момент се почувствах огорчена от отношението към всичко това, което правим.Всеки, който е следил темата, знае прекрасно за какво става въпрос.Всяко посещение се коментираше, желаещи много, а в действетелност присъствахме шепа хора, и то все едни и същи.

Мери, напълно съм съгласна с теб, че децата имат нужна от нежност, от ласка, от усмивка...........Това съм го усещала все по-силно при всяко посещение при тях.Толкова много радост и надежда не бях виждала събрани на едно място.А те са невероятни деца.

Нека отидем в неделя да поиграем с децата и да ги зарадваме.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.