Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

блутут на октавия


esto

Recommended Posts

Не мисля, че си заслужава монтаж на оригинален блутут, дори и да се предлага. Има далеч по-удачни решения. Разгледай продуктите на Parrot. Имат много интересни решения и за около 200 лв. можеш да останеш доста доволен. За около 230 лв. има вариант за монтиране на кар кит, свързан с аудио системата на автомобила, който има гласов набор и т.н. Аз лично избрах Minikit, който няма нужда от монтаж. Голям е колкото кутия от цигари, има си гласов набор, изкарва повече от 10 часа разговори и около 275 часа в режим standby. Като излезеш от колата, когато той загуби връзка с телефона ти, се гаси сам след 5 или 10 мин (не помня). Готиното е, че можеш да го вземеш със себе си и да си го сложиш на бюрото например. В комплекта има зарядно за 12V и такова за 220V. Цената му е 175 лв. Предпочетох го пред варианта за монтаж към аудио системата по простата причина, че е много нова колата и не искам някой да ми разкача панели, пластмаси и т.н. за прокарването на макар и едно тънко кабелче от управляващата конзола до централката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мишел, от къде го купи този кит :D

 

И на мен ми стана интересно и го открих тук:

 

http://www.handybg.com/?p=17&m01=1&m02=8&m03=1&m04=171

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, има го в магазините Handy. Моя специално го купих от този им на Витошка, почти на ъгъла с Патриарха, от страната на МТел. След обяд ще мина през гаража, че там ми е кутията, гаранцията и визитката на вносителя, с който впоследствие се свързах, защото в Handy имат само ограничени 1-2 бройки и има голяма вероятност да нямат. А при вносителя има всякакви модели на Parrot, вкл. предлагат и монтаж на място на такива, които са свързани към аудиото. Питал съм ги и ми казаха, че времето за монтаж е за не повече от час. А и бяха супер любезни ;) Ако някой пита Google от сега да кажа, че не са нито Инес Ауто, където цените са доста надути (за същото у-во ми искаха не 175 лв., а 220 лв...), нито пък са Авител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mishelle, можеш ли да дадеш повече информация за Parrot MINIKIT-а. Как точно се закрепя за сенника, не стои ли грозно? Като свърши батерията от запалката ли се зарежда или трябва да го сваляш и да го зареждаш вкъщи? Прави ли добра връзка с телефона, в смисъл как се чува и дали разпознава точно гласа ти или като други бутуути трябва да говориш като R2D2 за да те разбере. И последно - какъв е шанса куките да решат. че това е антирадар и да правят проблеми (не само в България, в Гърция за антирадар те правят луд), защото имам интерес да си купя такова, но не ми се обяснява всеки път на чичко Ушев какво аджеба е блутуут.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "ВСИЧКИ" - Не съм много запознат с този модел на "Parrot" но като цяло марката предлага качествени решения на разумни цени. Само един съвет.. като се купува такава джаджа е най-добре да се иска тест! Тоест да може да се свърже мобилния телефон, който ще се ползва с дадения "Kit". Иначе за анти-радара.. Не знам защо болшинството хора все още бъркат анти-радар с радар-детектор. Това са две различни неща и само използването на първото се наказва от Закона за Движение по Пътищата (Глава 7, член 181, алинея 2: "Наказва се с глоба до 50 лв. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани за измерване скоростта на движение на моторните превозни средства;". И ако ВСЕ ОЩЕ има някой, който не знае (няма нищо лошо и срамно.. просто досега не се е интересувал човек точно от това) за какво си пишем НИЕ тук, ще уточня: Анти-радар е устройство, което най-често се монтира зад предната броня на М.П.С. и изпраща вид сигнал до радара на Полицията и на същия се изписват различни по вид грешки. Тоест този уред смущава полицейските радари! Честно казано все още не знам дали в България се продават такива уреди! Иначе радар-детектора са онези джаджи, който виждаме по магазините и предните стъкла на автомобилите, като при тях те само приематъ сигнала на полицейските радари и ВИ съобщават (чрез, звук и/или визуално), че срещу ВАС има източник на различни видове лъчи (един от който вид е лъчът на полицейския радар). Тези изобретения НЕ СМУЩАВАТ НИ НАЙ-МАЛКО уредите на полицията, но и за това не са ефикастни на 100%. Тези уреди САМО ПРИЕМАТ сигнали, и НЕ ИЗЛЪЧВАТ НИКАКВИ ТАКИВА. Хубаво е го имаш, но не можеш да разчиташ изцяло не него, поради простата причина, че вече повечето полицай пускат радара си в последния момент и докато радар-детектора в колата изпищи, полицията вече е засекла скоростта на движение на колата. Понеже много от водачите на М.П.С. не си знаят правата, а са зомбирани да гледат само знаците от група "В" (забранителните) някой полицай при намиране (не, че трябва да бъде крит де) на радар-детектор, могат да си "направят устата", че това е незаконно и ще извземат уреде, уж без да взимат точки на шофьора и същия толкова доволен, че му се е разминало забравя, че полицая НЯМА КАКЪВ ДОКУМЕНТ ДА ИЗДАДЕ, че извземва каквато и да било вещ от колата. Така, че.. давайте да търсим истински анти-радари, да ги монтираме трайно в колите си, и да чакаме полицията да получи право да задържа коли за обиск и експертизи, защото на радара им изписало "Пръц" примерно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

NightSpirit - повече от нормално е да тестваш даден продукт, рожба на техниката, преди да го платиш. Точно това направих и аз преди да го купя ;) Накратко за Миникит-а. Говорителчето от 2W е предостатъчно за да чуваш събеседника си. Аз моя volume съм го сложил по средата горе долу и чувам идеално. По каталог дават, че говорителчето е hi-fi. Звука наистина е добър, разбираемо е, че са преобладаващи средните честоти, понеже все пак няма да слушаме музика, а искаме да чуваме говор. От друга страна устройството няма как да се сравнява по качество на звука с такова, свързано към аудио системата на автомобила, което също е разбираемо. Ако някой не го притеснява пускането на едно кабелче от предната част на таблото до задната (зад аудиото) и едно за микрофона, бих го посъветвал да даде още 50 лв. и да си вземе кит за свързване към аудио системата, защото друго си е да чуваш събеседника си във всички говорители на автомобила, пък и при това положение, ако аудиото ви го поддържа, ще имате автоматично mute на музиката/радиото, които слушате, за да приемете обаждането. С това не искам да кажа, че Миникит-а е лош. Напротив, достатъчно добър е за провеждане на нормален телефонен разговор и основното му предимство е липсата на каквито и да е кабели, както и мобилността му, заради което го и избрах. В крайна сметка е грехота в новичкия автомобил да пускам кабели :)

 

За батерията - както писах, в комплекта има зарядно за 12V и такова за 220V, т.е. можеш да си го зареждаш където ти е удобно - в колата, в гаража, в офиса, в къщи и т.н. По време на зареждането устройството може да си остане включено, т.е. да се ползва. Това важи и за в колата.

 

За гласовото разпознаване - по книжка дават за Миникит-а, че може да се използва неговото гласово разпознаване. Но аз не съм го пробвал, защото не ми е необходимо. За да го използваш (има си инструкция на български) трябва на всеки номер, който искаш да набираш гласово да му въведеш нужната команда (гласова). Казвам, че не съм го пробвал това, защото се оказа, че моя телефон се сработи перфектно с устройството без да съм правил никакви настройки на нито едно от двете. С Nokia N91 съм. Миникита сам реши да използва гласовите възможности на моя телефон. И когато натисна бутона на миникита за гласова команда, той автоматично я препраща към телефона ми, който я разпознава безупречно и я изпълнява. В резултат на което аз чувам в Миникит-а повторението на командата, такава, каквато е запомнена в телефона :)

 

За сигналите на звънене - каквато мелодия съм задал на някой контакт, точно такава я чувам и през Миникит-а, когато ми звъни телефона. Ако включа опцията в телефона да ми изговаря на глас името на този, който ме търси, това име го чувам и през Миникит-а.

 

За броя на телефоните, които могат да работят с Миникит-а - малко объркано е написно това в сайта им и в инструкцията за експлоатация. Не е вярно или поне аз не открих как да накарам Миникит-а да работи едновременно с 2 до 5 телефона. Истината е, че той работи с до 5 телефона, но не и едновременно. Т.е. трябва да се разкачи свързания в момента телефон, за да се закачи следващия. В тази насока искам да уточня, че на всеки от тези 5 телефонни апарата е отредено достатъчно място за запис на телефонни номера в Миникит-а. Недостатък е, че всеки един от тях трябва да се въвежда ръчно. При мен това не бе необходимо, защото телефона ми се сработи на 100% с устройството и дефакто аз си ползвам телефонния указатаел.

 

За набирането на номера - можете да наберете последния набран номер с едно натискане на Миникит-а, да избирате произволен брой телефони с глас, да избирате телефон ръчно през телефона си и т.н. Можете да откажете разговор или от телефона или от Миникит-а. Всичко е аналогично на работа с блутут слушалка.

 

За закачането на Миникит-а за сенника - стои си идеално. Не знам кой ще е този катаджия, който ще си пречупи врата на 3 за да надникне и види, че имаш нещо на сенника. Устройството се забелязва едва като седнеш в колата ;) Пък и ако толкова се притесняваш, на гърба на блутута си има лепенка с вида на устройството и предназначението му. Т.е. колкото и тъп да е полицая, все ще му стане ясно, че това не е радар детектор. Пък и да е, той не е забранен, точно както е писал и колегата. Относно закрепването му - това става с една щипка, която в моя случай малко съм я разпънал (разширил), защото не искам след 1-2 години да имам отпечатък от каквото и да е било на новичкия ми сенник :lol: Другия вариант за позициониране на Миникит-а - той е снабден с 4 много готини гумени крачета. Можете, ако не искате да го защипвате, да го позиционирате върху някаква повърхност, отвор, ниша и т.н., като за целта щипката се откача.

 

Това е, ако има нещо друго, питайте. Пак подчертавам - аз лично съм го изпробвал с моята Nokia N91 (ехх, не мога да се стърпя - тя е една от първите официално пуснати на пазара у нас :P и вина да я ползвам имат само SonyEricsson, които доста издухаха супичката с P990i, заради забавянето му) и с на жената Nokia 73... (не помня точно). Ползвахме гласовите команди на самите телефони, т.е. не се наложи да използваме тези на устройството. Всичко това, го тествах преди покупката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехеее... то не беше отговор, не беше чудо. МЕРСИ!

 

Първо за tuningmania:

Изобщо не знаех за тези неща, които казаш. Смятам се за технически грамотен, но както казваш явно не съм се интерсувал точно от това. В интерес на истината на повечето места съм срещам "АНТИ-РАДАР", което всъщост е значело както казваш ти "радар-детектор". Просто продавачите явно и те не знаят точно или съзнателно заблуждават. Даже много пъти съм се чудил как може най-офоциално да се продават т.нар. от тях "анти-радари", при положение, че са забранени. Така както го обясни вече има логика. Така или иначе аз нямам никакъв вид радар, нито анти, нито детектор. Все пак ми беше интересно да прочета. Чувствам се по-осведомен.

 

 

Mishelle, то е ясно, че прди да го купя, ще го разгледам какво представлява. В интерес на истината не съм трънал утре да го вземам, но по принцип имам известен интерес. Удобно е, в интерес на сигурността е, пък и аз обичм всякакви електронни джаджи и глезотии. Определено ако купувам и аз ще взема като твоето. Първо е по-мобилно, и второ само като чета поста ти и си представям как ще ми разчекнат цялото табло и ми настръхва всичко. Аз не давам да ми пипат боята с пръсти като я измия, пък да ми я разфасоват за един кабел... през трупа ми.

За гласовото разпознаване наистина ще е най-удобно с гласовите функции на самия телефон. Моя също е "smart", така че има подобаващ набор функции и няма да е проблем. Поздрави между другото за N91-цата, явно си ценител не само на коли, но и на техника. Най-добрия GSM е това!

За 5-те апарата не ме интерсува, защото аз така или иначе ползвам само един.

За закрепването явно ще трябва да го видя и да преценя. То си е индивидуално на кой какво му харесва, но щом казваш, че е малко на размер и се монтира финно, значи няма проблем. Колкото до куките просто се сетих като вероятно развитие на нещата, не че всеки полицай ще се заяжда. Но като те спре и всичко ти е изрядно ще се хване за това. То пак няма какво да ти каже, но не е си работа да спориш с КАТ (по-добре със стената или близкото дърво).

 

Мерси и на двамата още веднъж за дъъъългите отговори!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мишел, от къде го купи този кит :D

Фирмата вносител е "Равена" ООД. Намира се в "Лозенец" на ул. Д. Хаджикоцев" номер 88. Виж го в bgmaps, намира се в една пряка срещу басейна "Спартак". Има къде да се паркира. Адреса е вход на блок, по памет беше на втория етаж, където им е офиса и шоурума. За ориентир, като застанеш с лице към блока от лявата страна на входа има (по памет) гараж, където монтират. Ти се качваш направо в офиса. Телефона е 866-08-86 и 865-73-51. Хората са много любезни, пък и останах с впечатлението, че много разбират. Освен блутут кар китове имат и радар детектори и аларми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.