Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
...па толко ли немаше у склада едно TSFI па да видим тогава кон боб яде ли ... м....

Наистина нема у склада :) За момента най-големия TFSI e 2.0. Сега есента ще вадят 3.2 TFSI....:) Градско, ако го галиш може и под 15 да паднеш :mrgreen:

• Отговори 271
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• PRR

45

• The Best Forman

26

• ammcfc

25

• zloQQ

24

Най-много писали в темата

Публикувано

Съмнявам се , че бензинов двигател с турбо компресор ще харчи повече по простата причина , че няма да ти се налага да го настъпваш токоз , същото важи и за дизеловите двигатели ... единствено при бензиновите двигатели както не веднъж казах е разхода в градски уловия ;)

http://audi.newcar.bg/ те тука щом те влече можеш да си правиш сравнителни тестове между различните двигатели .

Успех!

Публикувано
Съмнявам се , че бензинов двигател с турбо компресор ще харчи повече по простата причина , че няма да ти се налага да го настъпваш токоз , същото важи и за дизеловите двигатели ... единствено при бензиновите двигатели както не веднъж казах е разхода в градски уловия ;)

http://audi.newcar.bg/ те тука щом те влече можеш да си правиш сравнителни тестове между различните двигатели .

Успех!

Ами аз ти говорех за разхода в София...ма щом не го считаш за градско :)

Гледам от това линкче :) че А8 с 3.0FSI градско е 16л, а с 4.2FSI 17.5л...

а с 6.0 не са посмяли да го публикуват :mrgreen: Трябвало е да напишат - "водовъртеж" :mrgreen:

П.С. И еднпо въпросче към теб. :) С какво си обясняваш високия разход на бензините при градско каране?

Публикувано

Ами аз не съм много компетентен в тез въпроси , щот съм прост кочияш , но от знанията ми по физика знам , че един газ като го сгъстиш няколко пъти повече той ще се разшири с по - голяма енергия . От друга страна безинови пари ако се опиташ да ги сгъстиш както при дизелов двигател , то със сигурност ще го събираш на парчета ... или с други думи различни принципи на работа и различен разход .

Публикувано

За разведряване на настрението мааалко smile188

Колеги, понеже бе даден пример с AUDI A5 3.0 TDI, ето какво пишат за модела в септемврийския брой на българското издание на списание TopGear :

" От гледна точка на динамиката 6-те скорости са перфектни, защото дават ускорение от 5,9 сек. от място до 100 км/ч. С този показател може да се изхилите нагло на спрялото до вас лъскаво Porsche Boxter ( гледайте само да не е S) и на следващия светофар "приятелски" да попитате собственика: "И твоето ли е дизел?" И да се насладите на ужаса в очите му "

От Валентин Маринов

и Влади Кулев

Кеф, кеф !!! :mrgreen:

Поздрави.

Публикувано
..." От гледна точка на динамиката 6-те скорости са перфектни, защото дават ускорение от 5,9 сек. от място до 100 км/ч. С този показател може да се изхилите нагло на спрялото до вас лъскаво Porsche Boxter ( гледайте само да не е S) и на следващия светофар "приятелски" да попитате собственика: "И твоето ли е дизел?" И да се насладите на ужаса в очите му "...

a046.gif

Публикувано

явно ти е много бедно познанието за дизели!

Ела във Варна-има една фабия 1.9 СДИ(да СДИ,а не ТДИ).

Ръмжи-маиката си ..........ако незнаеш не можеш да разбереш че е дизел-и звука се вади със съвсем леко пипене тук таме, а не изнасилване! :lol:

• 1 месец по-късно...
Публикувано
явно ти е много бедно познанието за дизели!

Ела във Варна-има една фабия 1.9 СДИ(да СДИ,а не ТДИ).

Ръмжи-маиката си ..........ако незнаеш не можеш да разбереш че е дизел-и звука се вади със съвсем леко пипене тук таме, а не изнасилване! :lol:

Ръмжи ли да не сте и сипали бензин щото дизела трака кат тракторче ма да ръмжи сигурно е от бензина...:)))

Пак се зачекна любимата тема и пак ще се изпишат поне 10 страници с готини мнения

Колега, а аз бих попитал защо мирогледа ти очевидно се ограничава до Голф и Октавия? Къде отиват 2,5 TDI, дето го слагат на Суперб, къде отива на Туарег V10 TDI и тн, и тн? Честно казано не схващам особено какъв е замисъла на темата ти, честно ти казвам. Прочетох я може би 5 пъти и не схванах какво се опитваш да кажеш или да питаш, освен това за въртящия момент?

Ми щом казваш съпоставянето е

Суперб

V6 2,8 MPI 30V/193 k.c. - V6 2,5 TDI 24V/163 k.c.

Туарег

W12 331 кW 450 к.с - V10 TDI 230 кW 313 к.с

октавия -

1,8 Turbo FSI 16V / 160 к.с. - 2,0 TDI-PD / 140 к.с.,

октавия RS-

RS 2,0 TurboFSI 16V / 200 к.с. - RS 2,0 TDI-PD 16V / 170 к.с.

А за въртящия момент искам да кажа че 450 те коня ше отвеят дизеловия трактор с кав ще да е въртящ момент

Публикувано

Стига глупости ве! На ЛьоМан (чак не мен ми писва, но...) най-тихия автомобил е бил ... Audi R10 :) Колкото и невероятно да ви звучи! При common rail за разлика от PD шума от тракането на помпата липсва! И вземете се повозете на някоя кола с common rail и тогава говорете. Щото аз самия се изненадах като се повозих на едно Пежо 407 с HDI двигател. Добре че беше оборотомера да разбера че е дизел!

Публикувано
Стига глупости ве! На ЛьоМан (чак не мен ми писва, но...) най-тихия автомобил е бил ... Audi R10 :) Колкото и невероятно да ви звучи! При common rail за разлика от PD шума от тракането на помпата липсва! И вземете се повозете на някоя кола с common rail и тогава говорете. Щото аз самия се изненадах като се повозих на едно Пежо 407 с HDI двигател. Добре че беше оборотомера да разбера че е дизел!

Няма сми да си хабиш и нервите, и приказките, PRR. Кучетата си лаят, дизела си върви :mrgreen: . Поздрави!

П.П. Кому беше нужно отново да подхваща "вечната" тема не ми е ясно :| .

Публикувано

Е тая фабия СДИ е минала покраи коман реил....

А за пежото дизела сигурно е с 2 пръста киче под капака за обезшумяване а на бензините никои не слага. Поне на старата октавия само на дизелите фабрично имаше киче под капака.

Публикувано

Goga,

"Вечната" тема беше отворена защото заключих друга по същата тема (с друго заглавие де) във "Всеки за всичко".

Поздрави

Публикувано

Темата ми хрумна да я подхраня защото спорехме с един колега 4е нямало фабичен голф с пове4е коне от рено меган 225 коня бензин и после като гледам каталога с двигатели кви дизели бе кви 5 лева.

Най-мощният Голф 4 цилиндра е бензин - 230 коня TFSI, а 4 цилиндровия дизел е само 170 коня TDI. 6 цилиндров има само бензин и е 250 кс V6. Нека да е 60 коня повече пак да е с малък въртящ момент аз нема да тегла ремарке я.

Иначе тва кат малките деца си говориме тука за W12бензин и V10 TDI секи е 4увал 4е има и маи един познат на един комшия маи знае каде паркира един такъв...:)))

Публикувано
Goga,

"Вечната" тема беше отворена защото заключих друга по същата тема (с друго заглавие де) във "Всеки за всичко".

Поздрави

Да де, знам :) . Идеята ми беше, че нЕма ник`ф смисъл от тоя глупав спор...ама колегата очевидно го сърбят ръцете да дращи по темата :lol: . Поздрави!

Нека да е 60 коня повече пак да е с малък въртящ момент аз нема да тегла ремарке я.
"Брилянтна" логика вадиш :mrgreen: :!: :lol:

Айде, приятен ви спор на всички, които ще се включат! ;)

Публикувано

Ама... :mrgreen: Разбирам, че темата в VW форума е заключена....ама що трябва да ги четем тези голф съждения...?! :mrgreen:

Във форума на шкода е постигнато съгласие, че бензинът си има едни предимства, дизелът други!!! Затова се произвеждат и едните, и другите.

Тук има хора с по-широки интереси и светът за нас нито започва, нито свършва с некъв голф! :mrgreen: Било то бензин, дизел, 300 коня или пернишка регистрация :mrgreen:

Айде със здраве.

Публикувано

Ей хора, не ви ли мързи да пишете такива големи мнения по спор, в който няма прав и крив. Важното е всеки да си кара колата с кеф :mrgreen:

Поздрави на бензинджии и дизелджии :mrgreen:

Публикувано

Колегата iwanst ме уби с мнение за конски сили.Tо ако това е логиката-ЕВАЛА.Направи си сметка само с 2 неща-Голф 5ГТ 1.4 170к и Голф 5 ТДИ 170к-кой бяга повече и кой на каква цена е?

А за Рендета дет се водят РС или там кото било-Кола с емблема на П...А 225коня за повече от 50хилки-аз за толкова ще си взема ОКти РС и ще я модифицирам до неузнаваемост-да не говоря какво мога да направя с Фабияна!

Замисли се малко-ЦЕНА-Съотношение качество(както правят в Ауто Билд)-после сам си направи сметката!

Публикувано

Недейте да мрънкате, че темата е възкресена ... 1 месец починахме, трябва да сме събрали сили за поне още 10 страници :lol::lol::lol:

Шегичка ... поне за мен темата е изчерпана, но няма нищо лошо, който има желание - да пише тук, вместо всеки месец да има нова тема ;)

Публикувано

Вече има и още материал - двойна победа на Леон ТДИ в WTCC , тъй че няма лошо за втора серия аз продължам да твърдя , че от нафтата по - смрадливо нема / само за спорта / :mrgreen:

Публикувано

А, има, има! Застани зад един бакшиш в София и сам ще се увериш :mrgreen:

Публикувано

Айде на майтапа: Да бе, нямало по-смрадливо от нафтата?!? От както карам Октавията общо взето всеки път като спра зад някоя уж бензинка и ме омирише от климатика! Ще ми изчезна врътнатата стрелкичка на климатика за връткане на въздуха само в купето от "приятно" миришещи бензинки :mrgreen:

Да ви кажа откакто пуснаха разните нови (едно време нови) дизели с директно впръскване все ми беше интересно като мине колата да й усетя миризмата! Както и да го гледате нито PD, нито Common-rail не мирише както старите дизели и промяната е за по-добро. Още ми прави кеф отзад :roll: да подушкам - мирише ми на ... висока технология ;) (и малък затормозяване на двигателя д**ба - вчера 5-ма сме се качили в колата със средно кило 90кг/човек и така и не разбрах - натоварих ли двигателя, не го ли натоварих.... вървеше си като сутринта с мен само ;) )

Накрая ще потърся една Вектра 2.0 бензин, че е с идеално отношение ход на буталото/диаметър на буталото и ще видим какво е толкова хубавото на бензина ;)

П.П. Ама ако може некой друг да ми я зареди после, че вече ми е трудно да посягам към гориво с октаново число....

Публикувано
Вече има и още материал - двойна победа на Леон ТДИ в WTCC , тъй че няма лошо за втора серия аз продължам да твърдя , че от нафтата по - смрадливо нема / само за спорта / :mrgreen:

Скоро карал ли си зад кола на ГАЗ :mrgreen:

Публикувано

Що бъркате Лом с Лондон ... тва че всеки втори си прави реглаж на принципа ухо-нос ще ви мирише ... карайте зад мен и ако ви замирише на друго освен чист витошки въздух тогава ривете , ама някой да има от вас с по - малко от три чифта ръкавици за зареждане ?

Публикувано

Зад моята кола мирише на маргаритки и теменужки :roll: А ръкавици нямам, защото зареждам на една горска бензиностанция, по-точно дизелостанция :) Там с няколко колеги сипваме екологично чисто гориво тип ДИЗЕЛ - нов внос, доставян директно от Алпите, с любезното съдействие на мърмотите, наемани често от Милка, познати на нормалните хора като мърмоти-масажисти :oops: , но всъщност те са тясно специализирани в производството на екологично чист дизел с различни горски добавки... За жалост на това място не се предлага друг вид гориво, та не мога да ти я препоръчам :mrgreen: Е, предлага се един вид ГАЗ, ама той е по-различен :D

Публикувано

stenly,

Това беше в 10ката smile159

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.