Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Чакаме Руумстъри ...


Recommended Posts

Здравейте,

 

След седмица две ставам пълноправен член на клуба с новия си Руумстър. Аз и съдружника ми си поръчахме по един и остава малко за да дойдат. Става въпрос за 1,4 TDI PD 59Kw (80hp) със ESP, климатроник, заводска аларма + централно заключване и още малко дребни екстри. Различават се само по цвета - капучино / антрацит. Като дойдат ще се похвалим официално. Досега имахме пак коли от групата - SEAT и AUDI, та затова се насочихме към SKODA. Съотношението качество / цена е добро а пък и модела няма еквивалент при другите свестни марки коли. Пък и ДДС-то си и е ДДС. :mrgreen:

 

Имам един малко общ въпрос. Тъй като това ми е първата нова кола, пък и по мненията, които чета тук Еуратек не са от най коректните ...

 

Какво да гледам при приемането на автомобила? Има ли някакъв опис / поръчка с който пристига от Чехия, как мога да разбера дали не е слагано нещо тук в България допълнително - например алармата. И въобще нещо с което могат да ме минат .

 

Благодаря предварително. Ще се радвам ако успея да дойда и на събора за да се запозная със съпартийците си ;) .

 

Све

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет! И честито ;)

На приемането ще трябва да си отваряш очите на 4 и да огледаш всичко по автомобила, защото после би трябвало да подпишеш протокол за приемането. Опис не знам дали има /ще кажат колегите, които скоро са пазарували нов автомобил/, но би било нормално ти да си знаеш, а и трябва да го има документирано, какво си поръчал като допълнителни екстри! Освен това трябва да си запознат и с нивото на оборудване, което си избрал - не е невъзможно да липсва нещо и от него. Да те минат е силно казано - може да се случи недоглеждане или пък да са забравили да поръчат някоя екстра... Най-важното е да си отваряш очите и да провериш всичко "от-до"

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се притеснявайте за евентуални липси или неща монтирани в България. Това за което трябва да се гледа е надраскана боя или нещо счупено! Когато си закупувах Румстърчо нямаше никакъв проблем отностно липсващи части, а щом вашите аларми са заводски няма какво друго да ви монтират тук!

Един съвет - дилърите имат актуална етка и могат по VIN-а да ви изкарат пълната окомплектовка на колите - така че помолете ги да ви ги разпечатат и ако ви се занимава хванете човека предаващ автомобилите ви и едно по едно проверете нещицата. Но имайте в предвид, че при мен листите бяха 4-ри (А4 шрифт към 14), така че ще е доста времеотнемаща процедура! (не че съм го правил, тъй като се сетих след закупуване на аутото, но ако ми бе щукнало навреме щях да ги прекарам през тази дейност :lol: )

Поздравление за избора и много безаварийни км и щастливи мигове зад воланите на колиците 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите и пожеланията,

Ще направя списък с екстрите, които съм поръчал и ще отметвам едно по едно при огледа, също така ще гледам и за дефекти. Да попитам още нещо. Дали на табелката от снимката ще бъдат описани екстрите вложени от производителя - тези с трибуквените означения (5), и от Вин-а може ли да се разберат всички вложени екстри?

 

roomster_tabelka.jpg

 

Извинявайте за параноята, която ме гони, но това е първата ми нова кола и парите за нея са изкарани с много денонощен труд и искам наистина всичко да е наред.

 

Благодаря отново.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо-честито и разбира се поздравления за отличния избор :lol: ! Аз като получавах моя Румстър от вълнение и припряност го огледах само външно :oops: Слава Богу след по-обстойния оглед не се оказа нищо лошо.Мисля , че хората от ЕТ са си коректни и няма място за притеснения. Още веднъж-честито и хиляди безаварийни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

след като сравних табелките с кодовете в книжката и в бгажника на колата с това което ми изкара ЕТКА-та по VIN-a имаше доста неща, които ги нямаше на табелките ... но пак повтарям - ЕТКА-та на моя дилър се обновяваше автоматично през инет от база данни или на Шкода или обща за цялото семейство на VW, и дилъра ми не знаеше точно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за инфото, това с кодовете май не е пълно, но върши работа.

 

Чакам с нтърпение да дойдат и да ги впрегнем. И-и-и-и-и-хаа-а-а-а-а-а

 

smile134

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Вече се не трае, почнах да сънувам даже ...

 

Българска работа, преди две седмици беха в Чехия, миналата седмица - около 1-2 април ге докараха в София. Сега типично по български - по бавно ще дойдат от София до Стара Загора (там ги поръчахме) отколкото от Квасини до София. Тая седмица се надявам да ги вземем вече. Списъка за проверка отдавна е готов. Схемата с лизинг - регистрация - плащания сме я отработили. Само трябва да дойдат и ...

 

smile134

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво не им харесахте на ЕТ бургас ? то още малко и до софия да бяхте дошли ! не съм на 100 % сигурен ама за други марки съм се обеждавал сам че в софия колите са по евтини ! става въпрос за тоиота и опел ! за опел корса имаше разлика около 1800 лева беше по скъпа в бургас ! аз му викам на дилара е то в софия е 2 бона по евтина кви са тия глупави отстъпки дето ме лъжеш ! а тои ми вика абе мани ги тия в софия те са перачи на пари ! аз му теглих една псувня и му викам ако ще и наркомани да са ми искат с 2000 лева по малко ! за колата на гаджето ми става въпрос ! така че за някои марки съм на 100 % сигурен че в софия са по евтини !

 

сори за офтопика

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

c5775bm, Шкода за разлика от Опел, например, няма няколко дилъра - ЕТ е вся и всьо демек :mrgreen: , за това не може да има разлика в цените в София, Варна, Бургас или където и да било. Някой да ме поправи ако бъркам. :roll: Иначе и на мен би ми било интересно да науча, защо колегата sev не е ползвал услугите на новия център на ЕТ в Бургас :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да бе ясно ама в бургас има 1 дилър на опел ! в софия и при 4 те дилъра ни предложиха цена с около 2000 лева по ниска от тази в бургас ! а за ЕТ правят допълннителни отстъпки аз като му казах на Константин костов от ет софия че гледаме новата фабия тои ми направи цена за 1,6 спорт с около 600 - 700 лева по ниска от офертите но жените гледат повече виншността отколкото функциалността затова сега кара корса ! за мое наи голямо разочарование !

 

SKODA RULES FOREVER !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво не им харесахте на ЕТ бургас ? то още малко и до софия да бяхте дошли ! не съм на 100 % сигурен ама за други марки съм се обеждавал сам че в софия колите са по евтини

 

 

Ние взехме 2 румстъра наведнъж, както писах. Тъй като за да вземем някаква отстъпка трябваше да ги поръчаме на едно място-аз съм от Бургас, съдружника ми е от СЗ.

 

И двамата сте прави наполовина. При Шкода почти всички регионални представители не са дилъри - чужди фирми а са си на Еуратек. Има обаче няколко дилъра, които са отделни фирми представители - за справка - http://www.skoda-auto.com/bgr/company/philosophy/productions.htm

 

Защо избрахме СЗ. Там както виждате и отделна фирма - но какво от това. Когато решихме какви ще са точно колите и какви екстри искаме - поискахме оферти от СЗ, Бургас и София (малкия салон). Казахме навсякъде че ще е в брой (всъщност е външен лизинг) и че ще са 2 бр. На трите места ни дадоха една и съща оферта - една и съща цена до последния лев - 32444 даже си я спомням точно.

И ние дадохме офертата в лизинговата фирма за да ни сметнат лизинга и да почне одобрението за лизинг - заедно с други документи.

 

Обаче, след 2 дена, докато чакахме актуално състояние, ми звъни бабата дилърка в Бургас и ме уведомява че "екстрата" 4+1 товарен (мрежа) е станала от около 950 лв. на около 1400 лв. (ебаси мрежата - за справка седалки трети ред - 2 бр. на ФВ Туран са 1200 лв. съпоставям двете неща защото правят за автомобила да може да се използва данъчен кредит).

Това нещо много ме ядоса, защото в бизнеса когато се дава официална оферта - тя има поне 5 дена давност. Не може да се отказваш от оферираното след 2 дена. И на трите места възроптахме, дори заплашихме че няма да купим от тях. Но само в СЗ в последния момент дилъра си удържа на думата и цената, която е дал. Евала!

Та затова купихме от СЗ.

 

Между другото, избрахме външен лизинг, защото първо като условия е по-добър от този на Еуратек. И второ - когато е с външен лизинг - към Еуратек означава "плащане в брой", с което са по-склонни на отстъпки. На далавера е само ако е кратък лизинга и влизаш в условията за безлихвен лизинг на Еуратек.

 

Ако някой е на нашия хал - да си направи добре сметката. :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През Евролийз Ауто

 

http://www.euroleaseauto.bg

 

Направиха и допълнителни отстъпки заради 2 бр. и в каското и в таксата за управление. Та стана още по- на далавера

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Дойдоха!!!

 

smile179

 

Вече им врътнахме по 300 км даже. Страшно сме доволни и въобще не съжаляваме за избора. Много добре се набират, много устойчиви в завой, приятно возят, леееееекичко са шумни ;).

 

Поднових си подписа даже ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито от мен и безавариино ползване smile137

Втория Румстър няма ли да се логне, да го поздравим и него smile169

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито от мен и безавариино ползване smile137

Втория Румстър няма ли да се логне, да го поздравим и него smile169

Ти кажи с твоята Skoda кво стана?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следете по подписа... Добавям по буква на няколко дена smile172

Иначе само да ми падне smile153, нищо лошо няма да и направи батко smile169

А пък за вас ще има противотрова, да не злобеете :mrgreen: smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кога ще дойдеш да почерпиш? И едно кръгче няма да откажа!

 

Няма проблем за почерпка и кръгче! Има ли Бургаски срещи на клуба?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито от мен и безавариино ползване smile137

Втория Румстър няма ли да се логне, да го поздравим и него smile169

 

Айде, поздравявайте smile169

 

 

http://www.nksoftware.net/tmpzerg/IMG_0529.JPG

http://www.nksoftware.net/tmpzerg/IMG_0530.JPG

http://www.nksoftware.net/tmpzerg/IMG_0531.JPG

http://www.nksoftware.net/tmpzerg/IMG_0532.JPG

http://www.nksoftware.net/tmpzerg/IMG_0533.JPG

http://www.nksoftware.net/tmpzerg/IMG_0535.JPG

http://www.nksoftware.net/tmpzerg/IMG_0536.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.