Jump to content

skodaclub.bgskodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Простотиите на една островитянка


РусенскоВарено

Recommended Posts

Влизайки в abv-то, за да си проверя пощата, се натъкнах на това:

 

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1189825

 

Лично аз съм възмутен, Варна не може да се описва така невярно. Отделно имам чувството че тази "лейди" цитира някакви свои измислици, не факти, като изкарва един от най-хубавите ни градове клоака едва ли не. Може да не е всичко ток и жица във Варна, колегите от там ще кажат как е всъщност, но за три поредни години аз нямам оплаквания от този град, не и такива, каквито споделя англичанката. А че се връщала в 1977 г., когато била във Варна - е това са думи на напушен с мухлясала трева човек.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм съгласен с тази мила дама. Нека дойде в столицата и тогава да говори за мръсен град(дано няма обидени съграждани, ама това си е истината.) Делфините били измрели - звЪнци(с ударение на Ъ-то :mrgreen: )! Делфини виждах (при това не веднъж) миналото лято до втора буна на плажа ;) . Точно Варна не е изостанал град, както се опитва да ни убеди госпожата. 1977 година... ](*,)

 

Донякъде е права за Златни пясъци, защото в последните години съсипаха каквото беше останало от него(сега са се заели със съсипването на Морската градина, въпреки забраната за строителство в нея. Собствениците на имоти там продават вилите си на "добре облечени бизнесмени", които възползвайки се от вратичка в тази забрана, пишат за пред общината, че правят основен ремонт на имота, който са закупили, в следствие на което на негово място изниква чисто нова постройка :evil: .) Права е и за обслужването в хотелите.

 

П.П. Шъ мъ извинявате, че цял ферман изписах, ама темата "Варна" ми е болна тема поради ред причини :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не мисля и да го чета дори този материал, но наистина Варна преди 20 и повече г. каквато я помня от детството си беше много по-чист и подреден град и с най-добре уреденото движение в страната. Същото важи и за София, разбира се - тогава все още децата можехме да си играем спокойно в чистите и добре поодържани паркове и градинки... та затова след първоначалния ентусиазъм 20 г. по-късно изпитвам вече смесени чувства към т. нар. ни "демокрация"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми разочарована е останала жената, защото никой български мъж не е поискал да я нае*е тази бозава английска кучка с розово-синкава кожа и с рижи пучи косми... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 

Ама трябва да свикват с тази идея - сега данъците, които всички те плащат, идват при нас :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен тоя разказ, писан може би и от някой журналист, хич не е далеко от истината. единствено за мръсното море не съм много съгласен, но пък другите работи съм ги виждал и ги виждам всеки ден. като прибавим и лекия шок от сравнението между нашата и тяхната действителност, ежедневие и бит, всичко си идва на мястото. според мен природата ни е хубава, но ние сме свине, супер е мръсно и не се и опитваме да пазим. варна може да изглежда райски, но нали е по - важно да се построи нещо на всеки ъгъл, вместо да се дават пари за да чистят и подържат улиците, да направят парк, паркинг, детска площадка, да сложат палми по алеите...

smile175

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не просто свине, ами свине без свинар, който да ни озаптява да не серем където ни падне - неслучайно говорех за времето преди 20 г. - оказа се, че в някои отношения "диктарурата" дава по-добри резултати

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво се сърдите на женицата, така си е.. Варна, София, Каспичан - има ли значение. Навсякъде го има това - пушещи работници мотаещи се безцелно и "уплътняващи" работното време с по някое кафе или бира, каски?? Те каските са за тъпите австрийци като искат да си ги носят хе-хе. Ако си спомняте преди години и с коланите беше така - вицове имаше даже. Камиони изкарващи кал от някой строеж и никой който да ги спре. После калта се разкарва от преминаващите автомобили, никой не я чисти.

За това с "упътванията" - също е абсолютно права. Тука нали сме специалисти по всичко и много обичаме вместо да си върщим работата да даваме акъл са другите как да вършат тяхната.. хе-хе.. и после в един момент наистина казваме незнам.. вместо чистосърдечно да си го признаем отначалото.

Вие да не си мислите че сме в Берлин или Лондон - България е това - такива сме просто.

 

EDIT: а и жената не го е написала с лоши чувства като прочетох статията. Сега ние ако не искаме да възприемем действителността си е наш проблем, то и аз знам че 1939-та година сме били на 8-мо място по развитие в Европа преди Норвегия и Гърция, ама правилното е да видим сега каква клоака сме и да си затраем... Не е искала да ни обиди със статията, просто една снимка на действителността, а и 1977-ма година не беше лошо /някой от вас не са били родени, ама вервайте - не беше, въпреки комунизЪма/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, че не сме цвете за мирисане - така е! Но това е - все черното да се изкарва! Разбира се и нещо красиво ще се намери - ама се премълчава! Са кво - да седна и да и направя един пътепис с картинки от скапаната Англия ли? Дето има некви долнопробни кръчми в крайните квартали, пълни с беззъби бивши миньори и псевдо боксьори, които само пият и търсят повод да се претрепят един друг, а недай си Боже да се озовеш у квартала им... Или за дебилните селяндури със супер як британски акцент, миришещи на обор от 5 мили разстояние и само чували за това баня и топла вода, но никога неползвали това чудо на цивилизацията! Или за мизерните наркоманчета по дискотеките? Или да им отворя очите за олигорена, който се нарича Чарлз и онова негово Камилче ;) А стига бе! Всяка държава има + и - Това си е нормално. Ма мнооо мразим некой кретен, особенно от тая кьопава Англия дет ми е толкова антипатична покрай журналистическите драсканици за влизането на Бг в ЕС да ми се прави на интересен и да ми обяснява, колко мнооо и скапани цигари пушели българите - то се едно тея цигари не са същите като техните! А и времето им е ебахти и мизерията - влага и дъжд - не ме квфи ама изобщо, ма не съм седнал да мрънкам за тва... Не е готино да се вадят само кирливите ризи дееееа! кат не и изнася на тая "бозава английска кучка с розово-синкава кожа и с рижи пучи косми..." /Миро, яко ме разсмя, човече/, да си обира крушите и да забравя за БГ! Ай, ше я еб@ и кощрамбата скапана! Е мнооо се нервим на такива... :evil:

Само некой американец чекам да ми каже нещо напреки за БГ - свет ше му се извие!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велко и с теб съм съгласен, и ти верно си казал, че има миньори без зъби и хора, които само са чували за баня в ГБ, ама сигурно е верно и това, че в Лондон, да речем в самото сити, не е зле. Или сигурно е верно и че там, където живеят не мятат боклук през балкона, както и че глобите за паркиране върху тротоара са еднакви за Mercedes и Skoda, което пък в БГ не важи... Но си прав, че малко не й е работа да дрънка, но що пък не от друга страна, всеки може да дрънка каквото си иска - не й е харесало - казва си го...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велко и с теб съм съгласен, и ти верно си казал, че има миньори без зъби и хора, които само са чували за баня в ГБ, ама сигурно е верно и това, че в Лондон, да речем в самото сити, не е зле. Или сигурно е верно и че там, където живеят не мятат боклук през балкона, както и че глобите за паркиране върху тротоара са еднакви за Mercedes и Skoda, което пък в БГ не важи... Но си прав, че малко не й е работа да дрънка, но що пък не от друга страна, всеки може да дрънка каквото си иска - не й е харесало - казва си го...

 

Роска, разбира се, че всеки може да говори, каквото си иска, но и в сити-то не е точно така, както се опитват да го изкарат, макар че е светлинни години пред голямите градове в БГ! Просто, където има много хора, особенно от различни култури, става мазало :mrgreen: Примерно парка в центъра на Чикаго е страхотен! Чисто и красиво място, където си сядаш на тревата и си четеш книга или просто си хапваш или правиш, каквото ти е кеф :) Обградено е с небостъргачи, езеро и музеи, но само на 5 минути с колата от там - няма да ти обяснявам за какво става въпрос :| Такава миерия е, че както и да я опиша, няма да е достатъчно.

Просто ми е писнало, всеки да гледа само мизерията е чуждия двор и да се стреми да я изтипоса в най-черни краски, а хубавите неща да не се споменават даже :? Ма няма как - винаги ще има някой, който да те гледа "от горе", "от по-високо ниво" и ще си мисли, че е "над теб", че ние тук сме прости, пушещи, облечени в черно цигани... Аз лично, "данък общественно мнение" не плащам и изобщо не ми пука кой, какво мисли за мен, но се дразня на подобни изказвания за БГ! Навсякъде има хубави и лоши неща, но все си мисля, че трябва да се вглеждаме в положителните повече, а не да мрънкаме само за отрицателните! Тая кьопава лелка, с промит консуматорски мозък, като не иска нещата, които е описала - мога да и предложа няколко дестинацийки, но няма да се съгласи, защото там, "биг-мак" е на доста по-различна цена :lol:

На нея й говорят на английски в заведенията в БГ, но на мен не ми говорят на БГ в тяхните! На нея й е евтино тук, но на мен не ми е по джоба там! Тя идва тук с "all inclusive" и като седне на Златните в заведение /в което е с предимство пред мен, щот е чужденка/, поръчва една бутилка с 5 чаши /понеже са похапнали в хотела вече - нали всичко е включено/ и седи цяла вечер в зведението за 50 лева, а аз - чакам да се освободи маса ако нямам резервация, плащам няколко пъти повече от нея и въпреки че знаят това хотелиерите/ресторантьори - пак лижат задника на чужденците, а те - само кусури намират... На мен ми е тъжно, като се разхождам и почват да ме врънкат за някое заведение на английски/немски/румънски/руски, но не и на български, а англичаните - все недоволни бе! Ми недоволни ще са, след като ние, животните, осъдихме фен на Ливерпул за опит за убийство на българин с 2 деца, с имената на футболисти на Ливерпул, а наглите англичани пишат до президента ни да го осводоби, защото бил невинен... http://news.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=760862

Що не написа тая стара мома за хубавите неща тук? Ей на това ме е яд, та изписах толкова много...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на тая няма да и обръщам внимание - тя м ери с друг аршин.

Но аз миналата година погледнах точно през нейните очи и за доста от нещата е точна като Таньо Киряков :)

Живял съм доста време и за мене Варна си е най-хубавия град с най-хубавите хора и такъв ще си остане завинаги.

Но.....

Хотели с паркинг - да да ама не.

За Златни Пясъци да не говорим - бях в "Лилия" който е 4* - паркинг за 4 коли със 50 уговорки, че искам да си спра колата.

Обслужване - под всякаква критика - вярно бях във Хотел "Одеса, но все пак е на центъра на града и на най-удобната точка.

За "Черно Море" не ми се мисли.

Всеки божи ден оставяйки си ключа на рецепцията ме питаха тръгвам ли си!!!

За закуската няма да обяснявам - само ще спомена едно"

- "Кроасаните какви са"?

- "С нищо"!!!

Заведения - винаги съм знаел, че си има кучета, но по едно време бяха намалели.

Откакто съм в София винаги съм си мислил, че е нетърпимо.

Е да ма не - в 90% от случайте сядайки на открито на различни места трябваше да споделям мястото (буквално) с котки и кучета.

 

Не ме рабирайте погрешно - има проблеми навсякъде и Варна не е встрани от това - просто град, който се опитва да се храни от туризъм и то само 4-5 месеца няма шанс по този начин.

И най тъпото е, че сложили сервитьори и салонни управители и те стоят и те гледат как се бият кучетата до масата ти или, че котките те изпреварват във яаденето ти от собствената ти чиния и нищо не правят.

Тъй, че не съдете жената толкова строго -тя гледа през други очи.

И определено има резон в думите и - имаме доста хляб да ядем за да изравним приказките с действителността.

И пак казвам Варна си е прекрасен с град с прекрасни хора - явно обаче лакомията ни е велика.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не ме разберете грешно - изобщо не твърдя, че сме цъфнали и вързали ;) Не съм заблуден, какво е положението! Яд ме е на това, че все мизерията се изкарва на показ и дори се преекспонира, а хубавите неща - нищо за тях! Тя може да мери с различен аршин от моя, но защо не напише, погледнато през същия аршин нещо за Англия? Ако я питаме за там - само цветя и розови очила :lol: Така де - тя Англия е ограничена само в Лондонското Сити - другото не е точно Англия :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За момента не съм имал "щастието" да попадна на цитираните от Велко - досега все съм бил на квалитетни ;)

Мисълта ми е, че се рекламираме като голямата работа, а всъщност сме едно нищо.

НЕ само за Варна- наскоро бях в Девин - бих отишъл пак заради природата и пещерите, но не и заради СПА туризма - цени с нищо не покриващи предлагането.

Предполагам дотса хора ще кажат - цял живот все на СПА си бил - така е. Но когато слагаш едни цени и имаш се целиш в някакви клиенти -все пак аз не печатам пари .....

Аз лично си мисля , че идеята е да си помислиш да отидеш пак, а не да тръгнеш да оплюваш по вскякакви форуми и медии.

Има и изключения за нашата родна действиетелност и искренно се надявам те да стават все повече.

Колкото и песимистично да съм настроен спрямо нашето отношение към туризма, все се надявам да се развиваме положително.

Но въпреки горното ми заявление продължавам да твърдя, че не ставаме и, че трвябва да мине поне едно поколение за да почнат да стават нещата.

А дотогава - я камилата , я камиларя :)

 

Поздрави и приятне туризъм !!!

 

ПП:

Мисля на 2 Май да мина през събора, но мислех да го съчетая с туризъм Шипка- Бузлуджа.

Обаче дочух по Телевизията, че Шипка - Бузлуджа бил затворен -има ли някой информация, защо такаааааа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам си и на идея. Най-много да има някое свлачище. Ще се опитам да проуча. Трябва да минаваш от Юг, ако искаш да стигнеш до Бузлуджа.

Вандалщините ли искаш да разгледаш? Такава разруха като там няма никъде из България. :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая какво очаква да види преди да е започнал сезона! Да съгласен съм че зл.пясъци в момента не изглежда добре, но нека започне сезона и да заповяда отново. И съвсем естествено е в края на април водата на черно море да е ледено студена, той въздуха още не се е затоплил!

Работя във ваканционен комплекс собственост на англичани. Те споделят че са много доволни, с исключение на нещата от които недоволстваме и ние българите, дори има такива които си разпродадоха имотите в Англия и се установиха тук за постоянно (сигурно защото тук им е кофти)!

Че имаме трски за дялане - имаме и то доста, но нека чуем мнението и на тези англичани, които ще посетят черноморието в активния сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен тоя разказ, писан може би и от някой журналист, хич не е далеко от истината. единствено за мръсното море не съм много съгласен, но пък другите работи съм ги виждал и ги виждам всеки ден. като прибавим и лекия шок от сравнението между нашата и тяхната действителност, ежедневие и бит, всичко си идва на мястото. според мен природата ни е хубава, но ние сме свине, супер е мръсно и не се и опитваме да пазим. варна може да изглежда райски, но нали е по - важно да се построи нещо на всеки ъгъл, вместо да се дават пари за да чистят и подържат улиците, да направят парк, паркинг, детска площадка, да сложат палми по алеите...

smile175

 

Роска, за всичко си прав, ама има една малка подробност:

 

Аз не смятам да се преселвам в Русе ;)

 

Освен това се въздържам да давам мнение за чужд град...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.