Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Мда, ESP-то май си е необходимост, а не екстра...

Лошото е, че нямат на склад такава и трябва да се поръчва, а чакането е до 70 дни :(

Гледам, че има и една друга екстра - защита от лоши пътища. Какво представлява и има ли смисал от нея? В ЕТ ми казаха, че се слага по-дебела кора под двигателя и окачването е повдигнато с около сантиметър...

• Отговори 56
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• brutas

12

• VALDO

6

• karst

6

• ФИлия

3

Най-много писали в темата

Публикувано

Лошото е, че нямат на склад такава и трябва да се поръчва, а чакането е до 70 дни :(

Гледам, че има и една друга екстра - защита от лоши пътища. Какво представлява и има ли смисал от нея? В ЕТ ми казаха, че се слага по-дебела кора под двигателя и окачването е повдигнато с около сантиметър...

На този въпрос сам можеш да си отговориш!
Публикувано

И аз исках такова нещо, защото често карам из планините, но от ЕТ ми казаха, че монтират само на Октавия :cry:

Публикувано

Колега възползвай се от възможноста да върнеш някоя стара трошка и ESP-то ще ти излезе подарък.Музика може и после да си слагаш, но ESP те пази от първия ден.Другото хубаво е темпомат и подгряване на дюзите.Ако си сложиш ЕСП е задължително да имаш и система против пробуксуване и система за следене на налягането в гумите, за която доплщаш около 65-70 лева.Но уви тази система е пълен въздух.на мен едната ми гума изпускаше и разликата между двете беше о,8 атмосвери- ни сигнал, ни стон, а ги нулирах на едно ниво. На моя румстър нивото е стайл + екстри и пълна заводска аларма и ключа е сгъваем- много е удобно.Само като заключвам не вдига ел стъклата.Провери дали имаш и корекция на подсветката на таблото- много е удобно при пътуване през ноща.Сложи си задължително и светлинен асистент- струва около 30 лева, през зимата ще ти спести много главоболия с Кат.Ама ако не ти се чака... иначе ако ще си поръчваш коледен подарък не се скъпи- от завода е по-евтино, после струват една камара пари...

Публикувано

Kолеги как ги карате тия коли, че ви се вкл. ЕСП-то? Аз съм с Румстър и досега за 14к км. тази система ми се е включвала само веднъж и то в София! На завой имаше явно нещо пЕсок по пътя и се вкл. лампата за ЕСП, та го видях най-накрая тва чудо че го имам. Даже допреди да светне, се бях притеснил дали наистина я имам системата или само копчето така си седи на таблото. Иначе не е да не съм я карал по завои колата, а и доста агресивно обичам да им влизам, но досега не ми е светкало с изключение на посочения по-горе случай. Аз имах опасения за Румстъра че няма да е много стабилен понеже е малко висока колата та затова си поръчах с ЕСП и си я чаках колата. Но се оказва че е доста добре лежащ на пътя. Та незнам за Фабията, която е доста по-ниска от Румст->по-стабилана, дали наистина си заслужава чакането за ЕСП.

Поздрави.

Публикувано
Kолеги как ги карате тия коли, че ви се вкл. ЕСП-то? Аз съм с Румстър и досега за 14к км. тази система ми се е включвала само веднъж и то в София! На завой имаше явно нещо пЕсок по пътя и се вкл. лампата за ЕСП, та го видях най-накрая тва чудо че го имам. Даже допреди да светне, се бях притеснил дали наистина я имам системата или само копчето така си седи на таблото. Иначе не е да не съм я карал по завои колата, а и доста агресивно обичам да им влизам, но досега не ми е светкало с изключение на посочения по-горе случай. Аз имах опасения за Румстъра че няма да е много стабилен понеже е малко висока колата та затова си поръчах с ЕСП и си я чаках колата. Но се оказва че е доста добре лежащ на пътя. Та незнам за Фабията, която е доста по-ниска от Румст->по-стабилана, дали наистина си заслужава чакането за ЕСП.

Поздрави.

То не е въпрос дали искаш да ти се включи ESP-то (при мен за 5500 км още не се е включвало), а дали ще ти се наложи (не си сам на пътя все пак). Пък и при тея бездомни кучета по улиците, животни на пътя, каруци в завоите, джигити, лед...

Публикувано

Постоянно е включено!!!

За сравнение го изключете и минете по същият завой по който сте минали с него....

Успех! :mrgreen:

Публикувано

Като копчето за ЕСП е натиснато, значи че ситемата е вкл. и следи посоката която си задал от кормилото, т.е. желланата такава и я сравнява с реалната. Когато тези две посоки не съвпадат тогава системата ЕСП сработва, т.е. те вкара в правия път и тогава трябва да светне индикатора на таблото. Това е много общо казано на теория как трябва да действа ЕСП.

Иначе идеята за завоите с изкл. ЕСП ми се струва интересна :mrgreen: Този викенд ще ги пробвам пак тука едни любими такива, без да е натиснато копчето и след това евнтуално може да споделя впечатления....

Публикувано

Работата на ESP може да се провери и без да я изключваш, просто едното око трябва да е в индикатора. Щом сработи ESP, ще светне "слаломираща" количка. При мен това е индикатора. Впрочем този индикатор сработва и в други случаи - сработване на ABS или MSR.

Между другото, според литературата даже и да изключиш ESP, ако направиш някоя голяма глупост, тя пак ще сработи.

А ето и един интересен линк - http://www.drive.ru/technic/2007/06/01/316349.html

Не знам дали не е ставало дума за него във форума.

Публикувано

Край, поръчах я - 1.4ТДИ, 80 к.с.

Сега остава да чакам до 70 дни.

Има новост в ЕТ - нова гаранция 4 години (до 120 000 км). Оказа се, че съм първият, купил автомобил при новите условия 8)

Публикувано
Край, поръчах я - 1.4ТДИ, 80 к.с.

Сега остава да чакам до 70 дни.

Има новост в ЕТ - нова гаранция 4 години (до 120 000 км). Оказа се, че съм първият, купил автомобил при новите условия 8)

Евала за гаранцията!Дано наистина да е такава

:lol:

Публикувано

Потвърдено ли е за ганацията? :roll:

Публикувано

Гледам,че дават подарък 4 години заводска гаранция до 120 000 км,а иначе може да се купуват гаранции 4 години до 60 000 км или 4 години до 120 000 км!Има и за новия Superb : http://www.skoda-auto.com/NR/rdonlyres/ ... superb.pdf

Публикувано

Интересно опцията за купуване на 4 г. гаранция дали важи само за новозакупените Шкоди, или примерно както съм аз сега още гаранционнен, дали мога да си я 'надградя' до 4 г.?

Публикувано

да,4 години ще ни дерат кожите

Публикувано

дизел много е икономичен и динамиката е добра един приятел има tdi 80 кс и на извънградско му дава 4/100

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Да се похваля, че днес си взех новата кола от ЕТ (80 коня, дизел).

Доволен съм :D нищо че ми я докараха без лайстни на вратите (Амбиенте).

Искам да питам нещо:

Прави ми впечатление, че скоростите малко тегаво се вкарват, даже няколко пъти ми се случи да не мога да вкарам първа по светофарите. Това нормално ли е?

И друго - ръчната спирачка има малък ход и е доста стегната. Това нормално ли е?

Публикувано

Честита да ти е!Фабийките се множат .:)

По въпроса- принципно скоростите влизат супер лесно на всички фабии( или поне тези които съм карал ), ако нещо те притеснява ходи да ти я погледнат в ЕТ. А за ръчната- ако държи , нямаш проблем. :D

Публикувано

Честито! Много и безаварийни километри!

Що се отнася до скоростите - на моята влизат леко. Впрочем зависи с какво сравняваш (какво си карал до сега).

За ръчната - ако те притеснява, най- лесно е да я вдигнеш на крик със свалена ръчна (и разбира се обезопасена с трупчета и на скорост :) ) и да видиш дали има триене в задното колело. Иначе за държането - сигурно държи.

Публикувано

честито и много хубави моменти с нея.За скоростите-трябва леко да влизат-отиди да я погледнат,може жилата да тр.да се бутнат

Публикувано

Честито и от мен колега!

Скоростите при мен влизат мн. леко а за ръчната е нормално да има малък ход(задните накладки са нови и са на мн.малко разстояние от барабана) съответно малък ход на ръчната.

За скоростите бягай в ЕТ ако не се управят нещата.

С здраве да я караш и мн.безаварийни километри!

smile134

Публикувано

честито smile159

Публикувано

благодаря на всички :D

• 3 седмици по-късно...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.