Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Реален разход

werz

Recommended Posts

В раздела за О3 има 2 теми за този ДВГ.

Жорка, според мене той говори за 1.8Т 150 коня - за Октавия 1.

Ако е така, ето малко реални данни, които не са много-много меродавни за България /заради горива и т.н./, но все пак с около "2-3" литра нагоре за България е нормално:

https://www.spritmonitor.de/en/overview/45-Skoda/399-Octavia.html?fueltype=2&power_s=150&power_e=150&gearing=1&exactmodel=1.8T&powerunit=2

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 587
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Izolini

60

• shaft

38

• PRR

28

• b3lq7a

25

Най-много писали в темата

При мен разхода беше (Ок 1 РС 1.8Т 180кс) около 10/100 средния, като трябва да се вземе предвид, първо че този разход е на газ и врото, не се стараех да я карам много икономично :D

Колега, взимай си 1.8т и не му мисли изобщо, за мен това е един от най-хубавите, балансирани и здрави мотори създавани от марката въобще!

Поздрави,

Никола

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жорка, според мене той говори за 1.8Т 150 коня - за Октавия 1.

Ако е така, ето малко реални данни, които не са много-много меродавни за България /заради горива и т.н./, но все пак с около "2-3" литра нагоре за България е нормално:

https://www.spritmonitor.de/en/overview/45-Skoda/399-Octavia.html?fueltype=2&power_s=150&power_e=150&gearing=1&exactmodel=1.8T&powerunit=2

Поздрави

Моя грешка. :(
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, Октавия 1 имах предвид. Не уточних.

Благодаря за бързите отговори.

Ще продължа да проучвам,защото така или иначе,ако ще става нещо то ще е в средата на септември, но определено към Шкода Октавия клонят везните.

Когато ви стана колега по емблема, ще се включа във форума.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.8 турбо не е с по-евтина поддръжка от 1.9 тди. И ако става дума за София 12-15/100 е реален разход. Мой колега с 1.8т 4х4 в момента при тези температури гори 16 газ със стабилни задръствания газов инжекцион Ланди ренцо омегас ево.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако я кара на къси разстояния - висок е разхода. Ако я натиска доста - пак е висок. С нормално каране в София - 9-12/100км средно за резервоар, зависи от задръстванията. Под 9 - съботно-неделно и по празниците. Извънградско от 7 нагоре, пак зависи от скоростта. Динамичен мотор е, не е много икономичен, но е здрав и приятен за каране.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз досега съм минал съм през Сеат Толедо 1.8 бенз (гладен) ,Тойота Карина 1.6 бенз (много добър разход),Деу Нексия 1.8 (добър разход),Нисан Съни 1.4 бензин (добър разход) ,Форд Мондео 1.8 турбо дизел (приемлив разход),Опел Вектра А 1.6 (много добър разход) и Астра 1.4 бензин (много добър разход) ,Мазда 1.8 бенз (приемлив разход) , Бмв 520 2.2 бензин (ужасяващ разход) и Хонда Акорд 2.0 бензин (приемлив разход).

Предимно бензин съм имал и карал честно казано не ми се иска да съм толкова редовен клиент на бензинджиите.

Преди около 6 години ме возиха в Фабия 1.9 тди комби и колегата се тюхкаше, че му се вдигнал разхода,защото нещо сменил бензиностанцията.

Питам аз "Колко се вдигна?" и той като ми каза 4.8/100 ми идеше да се гръмна,понеже по това време имах Мондеото, което си харчеше 6.5-7 извън града.

От тогава ми се е набила в съзнанието Шкода 1.9 дизел и понеже сега са вече много достъпни започнах да проучвам.

Но все си ме дърпа бензина и не знам.

След като изчетох много тук установявам,че най-добрия разход го дава 1.9 тди и понеже аз съм семеен човек, най-разумно ще бъде да се спра на Октавия комби дизел, колкото и да ме дърпа към бензина.

Много се разприказвах...

Благодаря

Ще следя форума с интерес.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз досега съм минал съм през Сеат Толедо 1.8 бенз (гладен) ,Тойота Карина 1.6 бенз (много добър разход),Деу Нексия 1.8 (добър разход),Нисан Съни 1.4 бензин (добър разход) ,Форд Мондео 1.8 турбо дизел (приемлив разход),Опел Вектра А 1.6 (много добър разход) и Астра 1.4 бензин (много добър разход) ,Мазда 1.8 бенз (приемлив разход) , Бмв 520 2.2 бензин (ужасяващ разход) и Хонда Акорд 2.0 бензин (приемлив разход).

Предимно бензин съм имал и карал честно казано не ми се иска да съм толкова редовен клиент на бензинджиите.

Преди около 6 години ме возиха в Фабия 1.9 тди комби и колегата се тюхкаше, че му се вдигнал разхода,защото нещо сменил бензиностанцията.

Питам аз "Колко се вдигна?" и той като ми каза 4.8/100 ми идеше да се гръмна,понеже по това време имах Мондеото, което си харчеше 6.5-7 извън града.

От тогава ми се е набила в съзнанието Шкода 1.9 дизел и понеже сега са вече много достъпни започнах да проучвам.

Но все си ме дърпа бензина и не знам.

След като изчетох много тук установявам,че най-добрия разход го дава 1.9 тди и понеже аз съм семеен човек, най-разумно ще бъде да се спра на Октавия комби дизел, колкото и да ме дърпа към бензина.

Много се разприказвах...

Благодаря

Ще следя форума с интерес.

Поздрави

Ако в крайна сметка си решил да е дизел, виж тази обява с колегата и двамата сте в Стара Загора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Тази седмица се наложи да пообикалям северна България. През цялото време е карано на климатроник на 22 градуса, първите 600 км обикновен дизел от ЕКО, останалите обикновен дизел от ШЕЛ, плюс една специална добавка със зелен цвят (майсторе :hi: )

Понеделник: София - Димово (Видинско) - Белоградчик - София, спазване на ограниченията на скоростта с малко изключение по обхода на Монтана, който на връщане минах със 140, изминати 464 км, 71 км/ч средна скорост, разход 4,9/100

Сряда: София - Плевен - София, доста стриктно спазване на всички ограничения на скоростта, 332 км, 80 км/ч средна скорост, разход 4,9/100

Четвъртък: София - Белоградчик - Димово - Белоградчик - Димово - София, до второто ходене до Белоградчик изключително кротко каране за почти 4 часа при спазване на ограниченията и разход 4,6/100, след което ме вбесиха и до Димово и след това до София карах като изоглавен (тоя път обхода на Монтана го изфучах със 190), за да се прибера на време, общо изминати 497,5 км, 81 км/ч средна скорост, разход 5,2/100

Във вторник за мое съжаление ще се наложи да ходя за трети път до Димово, като тогава смятам да се напъна да спазвам стриктно всички ограничения, да видим колко ще бъде резултата.

Редактирано от Izolini
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Средна 137км/ч София-център-Созопол, 7.2 на 100 с климатик. 3ч и 15мин... и направихме 99х км... Много благодарна кола е октавията, 9год вярна служба!

post-7686-0-81106400-1467315123_thumb.jpg

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как достигате такива високи средни скорости?!? Миналата седмица ходих до Варна и такова гонене беше, а на магистралата не съм отлепил газта от пода и накрая 72 км/ч средна скорост. 5.5 разход с климатик през цялото време(1.9 tdi agr). Русе - Варна 1 час и 37 минути....

Редактирано от Mahorec
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е... до Варна е трудно да го направиш това :) Карай по Тракия, особено, когато няма много коли. Аз си държа 120-130км/ч средна скорост. Последно беше София-Бургас - 3 часа и 30 минути за 400км без спиране с климатик през цялото време - около 122км/ч средна скорост. Разхода беше около 9 - 4 човека с 4 куфара в багажника... и никаква аеродинамика.

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше трафик днес. Тръгнах в 8 сутринта от мола на Стамболийски. В 8и30 минах караулката. Кара се с газ до долу, моята е 2.0 БКД, мапната е и в сравнение със сток бяга доста по-добре. Като видя коли пред мен се измествам в лява лента(държа винаги лявата свободна) и присветвам отдалече, ако мине номера без спирачка мине, ако не спирачка и после пак стигам 200+ до следващия. Ако нулирам борда от караулката ще направа над 160 средна с този разход и без проблеми със същия трафик(на места нямаше коли и беше спокойно, но около пловдив, стара Загора и Сливен по 20кн се караше със 120...).

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

София - Варна обикновено съм със средна около 140-142 кмч. Няма нищо трудно и невъзможно. Също така да отбележа, че го постигам без простотии и тъпи изпреварвания. Разбира се ако има много трафик - няма как да стане. За това обичам да пътувам вечер. Пускам дългите и съм капитан. Но при тази средна скорост правя около 9.5-9.8 разход. Като знам, че има колеги на които градско не им харчат толкова колите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че нещо, но 140km/h средна скорост е ... да кажем изключително неразумна за България. Още повече, предвид естеството на пътя, а именно 2/3 нормални пътища, 1/4 магистрала и няколко населени места. Последно минах този маршрут със 115km/h, до входа на София, и ... абе кретения си беше от моя страна ;) А разхода беше към 7.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си мисля, че не скоростта е опасна, а невниманието и слабата преценка къде тряба да намалиш. Карайки с 200 по магистала, при положение, че не притесняваш останалите като им се лепиш, може да се каже -леко неразумно, но чак опасно. С 40% макс си над ограничението, по-опасно е на околовръстното в локалното със 100 и в квартала със 80...

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, но тия писания са опасни! Излизало ми е животно на магистралата и беше цяло чудо, че се разминах само с уплаха. На първокласен път (София-Варна) ми се е случвало да настигна, при спускане, където фаровете не помагат много, трактор без светлини и движещ се с 20! Излизали са ми кучета, а наскоро крави и овце на същия тоя маршрут. Изобщо за какво внимание говориш !??!?! Разстоянието необходимо за спиране при 70km/h спрямо 50km/h е двойно, при 100 спрямо 70 също е двойно! Разликата в спирачното разстояние при 100 и 140 също е двойна! И, при положение, че повечето съвременни автомобили спират за 37 метра, при 140 това прави 75 ! А това са точно твоите 40% отгоре!

Сериозно - замисли се! Писах горе, че и аз спретвам такива кретении, но поне си признавам, че са грешки. Да не говорим, че отчасти го направих защото изобщо не усетих скоростта с която се движех  :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

60л са Скаут и 4x4, другите са с 55л.

60 на Скаута, може да го дават,обаче аз в моя толкова не мога да събера,пък и повече от 800-900км. с един резервоар не мога да мина.Ако говорим за най-новия скаут,може.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:plate_offtopic:

Аз си мисля, че не скоростта е опасна, а невниманието и слабата преценка къде тряба да намалиш. Карайки с 200 по магистала, при положение, че не притесняваш останалите като им се лепиш, може да се каже -леко неразумно, но чак опасно. С 40% макс си над ограничението, по-опасно е на околовръстното в локалното със 100 и в квартала със 80...

Подчертаната част е вярна, останалото НЕ! Разликата при тези +40% скорост над ограничението се превръщат в -10% във времето за пътуване и +20% в разхода. Правил съм си много експерименти, най-безболезнено и с най-малко напрежение - натискане на спирачката и доускорение по магистрала се пътува с разрешената скорост 140 (150 по километраж) от там на горе при нормален трафик непрекъснато е газ-спирачка. При по-ниска скорост също е зле, защото пък непрекъснато някой те натиква зад камион с 90 и после пак трябва да доускоряваш (а и чисто субективно аз съм по-опасен, когато карам бавно, защото не внимавам).

Пепи е написал, че да постигнеш 140 средна скорост на маршрут София - Варна е неразумно, а на ми се струва невъзможно. Магистрала в момента има само от София до Яна (на мен там ми е излизало не животно, а старец нарамил туби с вода) и после от тунела Ечемишка до Златна Панега, при това радиусите на завоите и неравностите не позволяват каране с над 180 без да рискуваш да прескочиш някоя мантинела. В същност в момента е опит за убийство + самоубийство дори постигането на 140 средна скорост от София до Златна Панега, какво остава за след това?

Редактирано от Izolini
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз говоря за София-Созопол... и се возихме предимно със 180-200, на места с по-малко. 40км/ч на магистрала отгоре не са като 40 в града. И не съм си давал зор, по-принцип така си карам. Може и по-бързо и с рискови моменти, но за тези 137км/ч нямах нито една рискова маневра или изпреварване и засичане. Имам от миналата година до Бургас за 2ч15мин, това е бързо за мен, а може с по-бърза кола и за 2ч да се направи - виж с един суперб 3.6 няма и да разбереш, че си пътувал.

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последното нещо което съм искал е да влизам в дискусии на тема скорости. Далеч съм от мисълта, че ще ми порасне пи**ата или пък, че някой ще започне да кара по-бързо, а аз по-бавно. Написах мнението си с цел, да се види какъв разход ми дава колата при тази скорост. Ако някой модератор чете, моля да ми го затрие. Хич не искам някой да се дразни от мненията ми...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей,умната с тези скорости ,че законите на физиката са безкомпромисни,особено по нашите пътища ,пълни с ол......ни! :eusa_naughty:

Редактирано от zar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам и бързо(бързо за мен си и според колата ми) и бавно, зависи кого возя. На мама и става лошо от високи скорости и не карам прекалено бързо с нея. Тази година 

София Черноморец ми даде 47 лева бензин няма 25 литра. Това по магистралата 5 часа спокойно шофиране, средна скорост 100 км/час(даже си пазя касовата бележка защото тате не ми повярва че съм сипала толкова малко), без климатик и с 3 почивки като 2 от тях по дълги.

По борд компютър ми даде 5,7 но пак ми се появи грешка и постоянно свети, така че не му вярвам много. Миналата година по същия път само, че натоварена малко повече и средна скорост 120 заредих за 60 лева.

Не че защитавам Иво, но съм го виждала как кара и се съобразява. Миналата година като бяхме на Узана, той тръгна след нас и ме изпревари, почти 30 км го следвах, но моята баба на 150 се намръщи тогава. Но си караше спокойно и не рисково. Да факт е неправилно е с 200 км, но всеки за себе си преценява, аз примерно мога ма няма да ми дадат  :fiu: а и на моята количка толкова ще да и е и силата.

Редактирано от diana_kraice
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.................

Във вторник за мое съжаление ще се наложи да ходя за трети път до Димово, като тогава смятам да се напъна да спазвам стриктно всички ограничения, да видим колко ще бъде резултата.

Напънах се, но само частично успешно. София-център Враца (минах през ЕКО да заредя на евтинджоса, литъра с всички отстъпки ми излезе 1,78)-Димово-Белоградчик-Мездра гледах да карам основно на темпомат с 5-10 над ограниченията, защото се оказа, че като изключа темпомата веднага скачам на 120 min. За този маршрут резултата беше 81 км/ч средна скорост и 4,0/100 разход (клима не съм пускал изобщо, не за икономия, просто настивам  :sorry: ).

И тук дойде гредата. След Мездра, на разклона за Черепишки манастир - патрулка напреки на пътя, имало ремонт и всички за София - през Своге  :BangHead: за което естествено нямаше никаква предварителна индикация, иначе щях да мина през Петрохан. След дълги и сложни  :censored: по адрес на скапаняка, който е одобрил ВОД на обекта, включих скоростната кутия на "S" и карах така през цялото дефиле чак до Нови Искър, изпреварвайки на всяко място, което поне напомня права. (На една по-дълга права преди Лъкатник изпреварих 2 тира едновременно със 140 и видях в последния момент патрулката в отбивка в насрещното, дано не е била с включена камера. КАТ-ърджията, който беше по-близо до пътя, ме изгледа с очи като палачинки, докато прелитах покрай него). В резултат разхода само заради последните 20% от пътя отскочи до 4,3/100, а средната скорост слезе под 70 km/h.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

037129702.jpg?r=0

Само да се изфукам :) Ясно ми е, че на колонката няма да е толкова, ама не бях виждал такива показания. Да са грешни...колко пък да са грешни!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.