Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Реален разход

werz

Recommended Posts

Нов "рекорд": Хасково-София по магистралите, средна скорост до входа на София 118 км/ч. Среден разход - 7,4/100. 4 човека в колата + багаж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 587
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Izolini

60

• shaft

38

• PRR

28

• b3lq7a

25

Най-много писали в темата

Някой дали има информация за средна скорост за по-голям пробег? И разход за него. Примерно поне 10000 км. На предишната ми кола за около 250 хил.км. беше 42-44 км/ч. Сега за 39000 е около 49 км/ч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето по тази причина въобще не си гледам макси дот-а,макар че е изненадващо точен!Открай време си засичам разхода на колонка и пълно/пълно и тогава най-добре ми излзиат сметките :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

София-Ахтопол, 104 км/ч средна скорост по борд, 5 човека, от които едно дете на 10 години, пълен багажник, една почивка около 10 мин и 10-15 минутно задръстване на входа на Бургас.

Ахтопол - Царево - Силистар и обратно + още 4-5 ходения с колата до далечаната част на плажа в Ахтопол.

Ахтопол - Бургас - спазване на ограниченията през по-голямата част от времето.

Климатик почти през всички пътувания.

Общо 698 км.

Разход по колонка 6,02/100.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

София-Пампорово 7/100 (според компютъра). Средна скорост 72 км/ч. О2 1,6тди. След Асеновград има ремонти и спирахме 2-3 пъти за по 3-4 мин, че много трафик. Иначе средната скорост може би щеше да е към 80 км/ч. Толкова висок разход не бях виждал до сега на извънградско. По магистралата карахме 120-160 според условията, след това по-бавно. Имам чувството, че жегата вдига разхода повече от студа.

Гео Милев - Момчиловци 6,3/100 според компютъра. Средна скорост 80 км/ч. 2:58 време за 239 километра. По магистралата 140-180 при страхотен трафик. Въпреки това на Пловдив средната скорост (включително излизането от София) беше 121 км/ч. Две спирания по ремонтите. От Бачково до Рожен (пътя го знам на изуст) през цялото време кутията беше на "S" и карах като бесен заради колоните от коли (един бастун с едно А8 ми скъса нервите - изпреварваше ме във всяко населено място със 100, после по завоите караше с 20, та го изпреварвах три пъти). Климатроника беше включен през цялото време. За такова юркане + климатроник разхода е приличен. Редактирано от Izolini
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гео Милев - Момчиловци 6,3/100 според компютъра. Средна скорост 80 км/ч. 2:58 време за 239 километра. По магистралата 140-180 при страхотен трафик. Въпреки това на Пловдив средната скорост (включително излизането от София) беше 121 км/ч. Две спирания по ремонтите. От Бачково до Рожен (пътя го знам на изуст) през цялото време кутията беше на "S" и карах като бесен заради колоните от коли (един бастун с едно А8 ми скъса нервите - изпреварваше ме във всяко населено място със 100, после по завоите караше с 20, та го изпреварвах три пъти). Климатроника беше включен през цялото време. За такова юркане + климатроник разхода е приличен.

Направо си е разход-мечта ,мен ако питаш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пише си под снимката ми. 1.6 tdi 110 к.с.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пише си под снимката ми. 1.6 tdi 110 к.с.

На мобилни не се виждат, затова така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да както каза Шафт не се виждат на мобилни.

Впечатляващ разход, аз съм с 2.0 дизел минималния досега на дълъг път е 3.9 - редовно е 4-4.2

Бтв с времето на дизела се вдига или пада като е нова?На бензина пада -отпуска се,но за дизела чета че се запушвал с времето от нашата нафта и като цяло вдигал.

П.п. не ми пука дали е +- 1л, но ми е интересно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчиловци - Гео Милев 5,4/100 според компютъра. Средна скорост 75 км/ч. 3:13 време за 240 километра. Две спирания по ремонтите и едно на Макдрайв. От Момчиловци до Наречен карах кротко, че малката спеше, от там нататък както аз си знам. Климатроника го включих чак в Асеновград. По магистралата 140-180 като трафика беше по-тежък, от колкото на отиване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тръгване от Пловдив- Сливен- Бургас-Павел баня и каране в съответните градове 4.8 .Щях да заредя после пълно пълно,но бързах.за сравнение пълно пълно 530км. с 46лв. http://prikachi.com/images.php?images/609/8896609i.jpg

Редактирано от b0b0lin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала!

Шега: Някой скоро няма ли да прикачи снимка как е закачил една цистерна и до Бургас му е върнала колата 50 литра :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2400 км. минах последните дни. От тях имам 140 градско и 145 нормален път. Останалото е в магистрално каране. Климатика е бил пуснат в 50 % от времето, разхода ми е 8.2 със средна скорост 107 кмч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей така за спорта :tongue_1: :tongue_1: О3-2.0D без климатик и темпомат на 90 и не е по нанадолнище :):)

image1_1.jpg

Колега, не е вярно това бре :д тия харчат като 1.4тси(да ти видят снимката спамерите от другата тема, за избор на мотор, където много знаят кое колко харчи)... майтапа настрана, ако махнеш темпомата - още ще свалиш.

Днес Благоевград-център - София-център 7.4/100 със средна скорост 92кмч, карал съм от 110 до 130кмч по магистралата, без темпомат и климатик. По-нисък не съм правил досега. Ама на отиване карах 130-160кмч даде 9.2/100 пак без климатик и темпомат. Това по борд, но никога не едавала на 50л наливане повече от 0.5л разлика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2.0 TDI 150кс ръчна. С климатик - двама + дете, багаж нормално. Скорости по магистралата 120-140, рядко при изпреварване 160. Извън магистриала 100-110.

София- Бургас : 4.4/100

София-Бургас-Хисаря-София : 4.2/100

София-Сандански : 3.9/100

Сандански-Олимп Гърция-София : 4.6/100

София-Разград : 4.1/100

Разград-София : 4(4.1)/100

Бургас-Пазарджик : 4.3/100

последното е бавно, карах зад приятел, който кара по-бавно и от мен (80-90км/ч+селищата по пътя с 50км/ч)

София - Копривщица 103км, 1:39ч, 3.2/100

Копривщица - София 115км, 1:58ч, 3.3/100 (10км Софийско)

Поздрави

Редактирано от Guest
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

fallenfbsd, твоя разход потвърждава мнението, че големия мотор на дизел при умерени скорости е икономичен. За сравнение при мен с мотор 1.6tdi 90к.с разхода се върти около 4.4-4.9л/100км смесен каране градско-извънградско при зареждане само до горе с по-скъпата нафта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2.0 TDI 150кс ръчна.

София- Бургас : 4.4/100

София-Бургас-Хисаря-София : 4.2/100

София-Сандански : 3.9/100

Сандански-Олимп Гърция-София : 4.6/100

София-Разград : 4.1/100

Разград-София : 4(4.1)/100

Бургас-Пазарджик : 4.3/100

Поздрави

Абсолютно еднакви са стойностите и при мен. Изключително съм доволен от колата в предвид, че 99% ми е извънградското.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.