Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Реален разход

werz

Recommended Posts

Разхода 6.4 е по колонка. Значи ще го считам за нормален. Борда показа 5.9. По килограми 3 възрастни и багаж. Карах спокойно, но малко над ограниченията. Странното е че разхода се доближава до този на А6 3.0 куатро натоварено по сходен начин :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 587
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Izolini

60

• shaft

38

• PRR

28

• b3lq7a

25

Най-много писали в темата

Разхода 6.4 е по колонка. Значи ще го считам за нормален. Борда показа 5.9. По килограми 3 възрастни и багаж. Карах спокойно, но малко над ограниченията. Странното е че разхода се доближава до този на А6 3.0 куатро натоварено по сходен начин :)

Според мен е леко завишен-визирам с около 0,5-0,7. Не искам в никакви филми да те вкарвам, но би трябвало да е около и малко под 6 при такава натовареност и такъв стил на каране. Но ако си познаваш добре колата и знаеш всичко е ОК, просто си ти дава такъв разход, все пак е техника няма как да са напълно еднакви колите в разхода си  :) . Да не говорим че и качеството на горивото указва също голямо влияние на разхода, а знаем колко е добро в БГ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още се запознаваме с колата, затова питам :) нафтата беше българска и турска приблизително по равно. климатика доста се отразява на вървежа, а от там и на разхода предполагам. Като сложа и малко субективни фактори по пътя ще го броя за нормален, макар че ми се искаше да е по-малко. Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "Spiky29" - От табелката на Село Горна Малина, до табелката на Град София, разход 3.8 литра на 100 километра, с "Skoda Superb Combi, 2.0 TDI, 170 конски сили, 4х4" с Българска Нафта, най-евтиния дизел на "Luk Oil". Колко ли би дала с хубава нафта?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти си го бутал половината време, за това. Я дай аз да го прекарам по тоя маршрут.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "Izolini" - Е целта беше да видя колко е минимумът..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти си го бутал половината време, за това. Я дай аз да го прекарам по тоя маршрут.

Като сложиш, че борда лъже 10-15% всичко си идва на мястото

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да питам и аз, според вас нормален разход ли е 6.4 за 2.0 140коня БКД? Това излезе за маршрут София-Кушадасъ-София-Габрово-София 2500км, да кажем 2000 от тях с климатик?

Аз съм със същия мотор, и мога да кажа, че е съвсем нормален разход. На мен ми харчи същото когато колата е с 4 човека с багаж, с пуснат климатик, и си карам в разумни граници над ограничението (не е нещо за хвалене, ама да бъдем реалисти).

Когато сте само двама без багаж и е 20ина градуса навън, и караш с темпомат залепен на 120, си пада с 1 пункт надолу поне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "Spiky29" - От табелката на Село Горна Малина, до табелката на Град София, разход 3.8 литра на 100 километра, с "Skoda Superb Combi, 2.0 TDI, 170 конски сили, 4х4" с Българска Нафта, най-евтиния дизел на "Luk Oil". Колко ли би дала с хубава нафта?

И си убеден че този разход е реален? Айде сега по сериозно  :D. Сигурно си карал с 70 на 6 предавка. Говорим за реални разходи на гориво, не някакви експерименти които не са приложими в ежедневието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "Spiky29" - Скоростта ми бе 80 км/ч на 6-та скорост. А дали посочения разход е реален, все още не смея да твърдя на 100%, защото от скоро притежавам гореспоменатия автомобил и все още не съм правил реални тестове за разход на гориво. На таблото пишеше 3.8 литра на 100 километра среден разход. Имам фото а даже ако не се лъжа и видео-материал от въпросния тест. Гледайки Градско, какъв цифри пише на таблото, почти вярвам и на извънградските цифри :) Като намеря време да тествам по-обстойно автомобила, ще знам със сигурност и колко е грешката между показание на таблото и на колонката в бензиностанцията. Но имайки предвид, че на предишния ми автомобил (Skoda Octavia 1 Combi 1.9TDI, 110 конски сили) с 60 литров резервоар изминах 1520 километра през цялото време с 80 км/ч и ми светна лампата за резерва, в България с най-евтината нафта на "Luk Oil", с още един Човек и доста багаж, мисля, че не може да кажеш, че този начин на шофиране не е приложим ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "Spiky29" - Скоростта ми бе 80 км/ч на 6-та скорост. А дали посочения разход е реален, все още не смея да твърдя на 100%, защото от скоро притежавам гореспоменатия автомобил и все още не съм правил реални тестове за разход на гориво. На таблото пишеше 3.8 литра на 100 километра среден разход. Имам фото а даже ако не се лъжа и видео-материал от въпросния тест. Гледайки Градско, какъв цифри пише на таблото, почти вярвам и на извънградските цифри :) Като намеря време да тествам по-обстойно автомобила, ще знам със сигурност и колко е грешката между показание на таблото и на колонката в бензиностанцията. Но имайки предвид, че на предишния ми автомобил (Skoda Octavia 1 Combi 1.9TDI, 110 конски сили) с 60 литров резервоар изминах 1520 километра през цялото време с 80 км/ч и ми светна лампата за резерва, в България с най-евтината нафта на "Luk Oil", с още един Човек и доста багаж, мисля, че не може да кажеш, че този начин на шофиране не е приложим ;)

Радвам се че все още има такива шофьори- да карат с 80 км/ч. Вече всички са изтребители ;) . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На шеста скорост с 80км/ч на колко оборота е двигателя ти?

Аз на пета с Фабията превключвам над 90км в час, еее... нямам шеста..., при мен под 1500оборота на скорост усещам как се тормози двигателя ?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е реален разход, това е пилене на нерви. И си е предимно спускане. Фабията от Рожен до Асеновград ми даваше 2,6/100. Ама на качване удряше 10.

Вчера правих преход София-Скопие-София. Там изкарах доста часове, та борда се беше занулил, но разхода на отиване беше 4,4 а на връщане 5,1 (на отиване карах подчертано спокойно и спазвайки ограниченията, на връщане определено по-бързо, особено през Конявския баир карах като алтав).

Само да отбележа, че моя борд бърка в обратната посока след намесата от Пепино - дава по-висок разход от този по колонка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се че все още има такива шофьори- да карат с 80 км/ч. Вече всички са изтребители ;) . 

Това е малко, като репортажа по Нова, където журналиста обясняваше как всички превишават скоростта, защото го изпреварват ... и показа километража. Караше със 120 на магистралта ;) Карането с по-ниска скорост може и да е по-икономично, но пък създава предпоставки за ПТП в поне същия обем, както и карането с превишена скорост  :blush:

За да не съм съвсем off-topic: Micio до момента дава среден разход 6.99 по колонка. За сравнение Мица я продадох със среден разход 6.10. И двете са в режим 2/3 градско, 1/3 извънградско.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, Пепи, аз съм 6,44 по колонка, като съотношението е 53/47 градско/извънградско. Като чистото градско ми е над 8/100.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пиша до Европейската комисия с предложение. Производителите да бъдат задължени освен 3те вина стандартен разход (градски, извънградски и смесен) да поставят и четвърти като стандарт - форумен.

Иначе понеже гледам, че освен Октавия, други колеги също пишат за разхода, моя към момента (осреднен):

Градско (в София, има значение кой град) - 16.8

Извънградско - 9.5

Стойностите са при "нормално" каране. Могат да пораснат с 3-4 литра при желание, както и да паднат с около 2, ама "на клизма".

Иначе това е третата кола, която карам и НЕ, повтарям НЕ виждам никаква разлика в разхода при пуснат/спрян климатик/климатроник.

Между другото, по засечката, която направих колонка-борд, макар да не вярвам да е супер точна тая засечка, борда показва с около 300 грама по-малко.

Карането с по-ниска скорост може и да е по-икономично, но пък създава предпоставки за ПТП в поне същия обем, както и карането с превишена скорост  :blush:

+ 1 . По-често изпадам в ситуации с бавно каращи от колкото с "бързо" каращи. Повечето хора смятат, че когато "аз съм си с ограничението, кво", значи карат влак и не се намират в триизмерно пространство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пиша до Европейската комисия с предложение. Производителите да бъдат задължени освен 3те вина стандартен разход (градски, извънградски и смесен) да поставят и четвърти като стандарт - форумен.

...

Тоооо... така и така тези трите, които дават производителите са супер лъжливи :D Да добавят и четвъртия, не би било проблем :D На Кодияк 150 коня дизел дават 4.6 разход :D :D :D Моооже, моооже.... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "stocher" - На 6-та скорост, с 80 км/ч, оборотомера показва малко над 1500 оборота в минута.

Редактирано от tuningmania
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, явно 6тата е със същото предавателно число, като и при мен на 5та. Фабията с моят двигател има нужда от повече скорости, за някой скорости едната ми е ниска, другата е висока!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "stocher" - И при "Octavia"-та ми (1.9 TDI, 110 конски сили, 5-степенна ръчна скоростна кутия), на 5-та скорост, с 80 км/ч, съм малко над 1500 оборота в минута. С две думи, нещо предавателните числа на 6-степенния "DSG" на "Superb"-а нещо не са сметнати добре..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "Izolini" - Аууу, още по-зле.. Ужас.. Инженерите с каква скорост си мислят, че се движат автомобилите им, в 95% от времето? Служебно Шофирам "Audi Q 5 3.0 TDI" със 7-степенна автоматична скоростна кутия и там е доооста по-добре. На 7-ма с 80 км/ч мисля, че беше с около 1200 оборота в минута..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бъркаш фундаментално! Какъв въртящ момент има моето 1.6, какъв твоето 2.0, какъв това 3.0 или Ауди А8 4.2 дето на 130 е към 1600 оборота?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "Izolini" - Не разбирам какво общо има въртящият момент ако с 3-те посочени от ТЕБ за пример автомобила поддържаме 80 км/ч на едно и също място?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.