Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Не е ли тъжно че на прогресивно автоизложение като Женева 83 Шкода излизат с Рапид с Октавия 3 (комби).

Това ли е гордостта на марката? Това ли е облика който трябва да впечатли Европа? Къде са стила, индивидуалността, желанието да бъдеш победител? То е ясно къде са - мъртви и погребани още преди началото на века.

Вижте конкуренцията какви коли показва - Алфа 4c, БМВ, Тойота...

Публикувано

сам си отговори в края. шкода не са нито тойота нито алфа ромео нито пък бмв.те не са конкуренция на чехите. шкода си знаят мястото и хората очакват от тях точно това. без дръзки прототипи, без купета със средноразположени двиатели.

Публикувано

Шкода са там, където им нареди борда на директорите на VAG. Всичко е нормално.

Публикувано

На сайта на автосалона в секцията Премиери, за Skoda виждам следното:

Octavia Combi 1.4 TSI Elegance

Octavia Combi 2.0 TDI Elegance

Octavia Combi 4x4 1.6 TDI Elegance

Octavia Limousine 1.6 TDI Ambition

Octavia Limousine 1.8 TSI Elegance

Публикувано
сам си отговори в края. шкода не са нито тойота нито алфа ромео нито пък бмв.те не са конкуренция на чехите. шкода си знаят мястото и хората очакват от тях точно това. без дръзки прототипи, без купета със средноразположени двиатели.

:smt017 Абсолютно. И нищо тъжно или недостойно не виждам. smile049 Макар и без помпозност, пак си правят автомобили, които са по челните места в сравнителните тестове. И, които хората(не само у нас) харесват и карат.

И пак ще го напиша - много ми е интересна тази тенденция напоследък, която забелязах на явно покрай излизането на Рапида и новата О3, а именно - част от хората да са недоволни, че Шкода не е като БМВ, а друга част - недоволни, че Шкода (вече) не прави бюджетни автомобили като Дачия. smile168

Публикувано

Чехът не стана ли немец по отношение на автомобилизъм ? Немец, но от изгодните всекидневни, масово карани и съответно надеждни коли. За мен това е повече от плюс (да не кажа най-важното). Един познат наскоро ми сподели, че като бил в Германия най-често срещаната кола била Шкода, а вярвам че и в Европейски мащаб не са по-малко карани. Ще кажете, че е най-евтина, аз бих добавил, че е най-доброто съотношение цена - качество. ;)

Публикувано

"най-доброто съотношение цена - качество"

То това й е идеята на тази кола. Размер-цена-качество - съотношението е много добро... Размера има значение... Ако ги нямаше тези неща - нямаше да върви в продажбите си въобще тази марка :)

Поздрави

Публикувано
Не е ли тъжно че на прогресивно автоизложение като Женева 83 Шкода излизат с Рапид с Октавия 3 (комби).

Това ли е гордостта на марката? Това ли е облика който трябва да впечатли Европа? Къде са стила, индивидуалността, желанието да бъдеш победител? То е ясно къде са - мъртви и погребани още преди началото на века.

Вижте конкуренцията какви коли показва - Алфа 4c, БМВ, Тойота...

Ами нормално годината е 2013г. smile049

Публикувано
Един познат наскоро ми сподели, че като бил в Германия най-често срещаната кола била Шкода

Абе не е баш така, ама айде! Вярно, че е популярна кола в Германия, но по честосрещаемост (ей, ква дума само!) едва ли се нарежда дори в топ 5 - все пак немецът си предпочита родните марки, да не говорим, че може и да си ги позволи. Освен това, по мои лични наблюдения, в Германия ако видиш Шкода, то това ще е почти задължително Супърб 2 комби и нищо друго. Много рядко съм виждал друг модел на Шкода там.

Публикувано

Германия е две части - ГДР и ФРГ. И в двете са наблюдават бая различни неща.

Публикувано

Аз пък ще ви кажа впечатления от една неутрална държава. Бях много приятно изненадан, когато видях, че в Швейцария масово се кара Октавия 2 комби. От всички други модели забелязах само единични бройки. Много Шкода, много нещо. А по времето на соца, Шкода не е била популярна в тази страна и не е имала кой знае колко фенове. Много бързо е набрала позиции там и швейцарците я предпочитат. Прагматични хора smile049

Публикувано

Нали трябва да е красива за изложението. Малко са я пристегнали, какво толкова smile168

Публикувано

:smt017 Абсолютно. И нищо тъжно или недостойно не виждам. smile049 Макар и без помпозност, пак си правят автомобили, които са по челните места в сравнителните тестове. И, които хората(не само у нас) харесват и карат.

И пак ще го напиша - много ми е интересна тази тенденция напоследък, която забелязах на явно покрай излизането на Рапида и новата О3, а именно - част от хората да са недоволни, че Шкода не е като БМВ, а друга част - недоволни, че Шкода (вече) не прави бюджетни автомобили като Дачия. smile168

Абе каквото и да се прави угодия няма :lol: Супер са си моделите на шкода,като изключвам за себе си фабия 2 и ситиго но съм сигурен че технологично са много добри коли, още повече че във фабии 2 много съм се возил. Губела се славата на марката, ако не беше ВАГ марката хич нямаше да я има във фактическата действителност-помня както малък 90 и някоя година беше и по телевизията говореха за това че ФВ току що е купил марката която била фалирала,нещо от сорта :) Що се отнася до старите шкоди много пенсионери вече са ми казвали "през соц-а бяха най-чупливите коли, но беше престижно да имаш шкода като марка кола".

Публикувано
Абе каквото и да се прави угодия няма :lol: Супер са си моделите на шкода,като изключвам за себе си фабия 2 и ситиго но съм сигурен че технологично са много добри коли, още повече че във фабии 2 много съм се возил. Губела се славата на марката, ако не беше ВАГ марката хич нямаше да я има във фактическата действителност-помня както малък 90 и някоя година беше и по телевизията говореха за това че ФВ току що е купил марката която била фалирала,нещо от сорта :) Що се отнася до старите шкоди много пенсионери вече са ми казвали "през соц-а бяха най-чупливите коли, но беше престижно да имаш шкода като марка кола".

На пенсионери много вяра да нямаш. Нали ги знаеш тях : "Едно време и пироните беа по остри"...

Публикувано
http://autobild.bg/Стилни-fabia-combi-monte-carlo-и-roomster-noir-от-skoda/a3631?photo=3&_t=264
Публикувано
...Що се отнася до старите шкоди много пенсионери вече са ми казвали "през соц-а бяха най-чупливите коли, но беше престижно да имаш шкода като марка кола".

Явно все попадаш на куци пенсионери, които не са знаели що е то поддръжка на един автомобил. Повечето СОЦ возила искаха доста немърливо отношение за да се наложеше ходене по сервиз или ремонт пред блока/къщата (ехх, това последното беше много яко, хубави времена бяха). Без значение дали е Шкода, Жига, Лада, Москвич и т.н. - всички бяха здрави коли. Разликата е в това, че шофьорите на Москвич, който носеше много на товар, и на Лада, която пък много вървеше, се кефеха на Шкода колко меко и комфортно вози, колко са й готини уредите, таблото, лостчетата и превключвателите и колко са й удобни седалките. Единственият й недостатък или по-скоро факта, заради който мнозина отбягваха Шкода като автомобил, е по-слабият й двигател. Но пък за сметка на конете той харчеше много по-малко, сравнено с повечето други СОЦ возила.

Публикувано

Skoda и "чуплива"!!! smile091 smile091 smile091

Публикувано

Това с ремъците е голяма тъпотия. Серийно няма да са толкова ниски, защо заблуждават публиката... Само това по повод достойнството.

Иначе мисля, че са застанали с гордост на изложението в Женева, при това не без основание.

А тези нови модификации на вече стари модели много, много ми допаднаха:

08-1362740231-skoda-roomster-noir.jpg

Skoda-Monte-Carlo-Fabia-Combi.jpg

Публикувано

Готини са Роска, ако работиш в баничарница...

Публикувано
... или ремонт пред блока/къщата (ехх, това последното беше много яко, хубави времена бяха)...

:smt017 особено като се съберяхме 3-4 души да си бачкаме заедно

Публикувано

Точно това имах предвид :smt017

За съжаление времената станаха доста по-забързани, хората по-умислени и хладни. Та затова подобна гледка вече рядко има, а в скоро време съвсем ще изчезне :(

Публикувано
... или ремонт пред блока/къщата (ехх, това последното беше много яко, хубави времена бяха)...

:smt017 особено като се съберяхме 3-4 души да си бачкаме заедно

И кибиците дават акъл ... :) хубави времена ...

Публикувано

То май технологиите вече не са подходящи за тротоарен ремонт.

Простите неща с повдигане на крик и ровичкане по спирачки/окачване/etc. продължават да се наблюдават все още.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.