Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

Направо си казват, без никакво мотане и после като те пуснат, техни колеги ти правят втора засада и отнасяш фиш... 

Редактирано от Mahorec
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-отзад е, ако е тя - обаче ми прилича на старата 2-ка. Иначе първата е Йети, втората е Октавия, третата е Рапид спейсбек, после е фабиа 2 мисля.

Поздрави

ПП: По-скоро най-отзад е Citigo и май я няма новата фабия :)

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-отзад е, ако е тя - обаче ми прилича на старата 2-ка. Иначе първата е Йети, втората е Октавия, третата е Рапид спейсбек, после е фабиа 2 мисля.

Поздрави

ПП: По-скоро най-отзад е Citigo и май я няма новата фабия :)

Според мен са серията Монте Карло.

Редактирано от Milen Dimitrov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се струва , че тази снимка е направена  точно с такава цел ... "тука има - тука няма , де е топчето" или просто "хвърляне на боб"   :tongue_2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая втората е много малка за да е Октавия. Фаровете за мъгла са с малко по-различен вид, Сянката на вратите е различна от това което се вижда на Октавията. Има и сякаш някакъв черен спойлер под фара за мъгла. Пък и нали сега се очаква да покажат новата Фабия 3.

Колега mRt, думата която търсиш е teaser. Точно това е и тая снимка - да събуди любопитството.

Редактирано от ivand911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ivand911 , "думите" които съм използвал са точно тези които съм искал , т.е. търсене не е имало ;)

Иначе , подкрепям мнението за Монте Карло .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се струва , че тази снимка е направена  точно с такава цел ... "тука има - тука няма , де е топчето" или просто "хвърляне на боб"   :tongue_2:

Абе, да има интрига!

Да се питаме - къде е млякото? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, някой ходил ли е да се занимава с тия новите глупости с Евро 4 и т.н. за данъците за колите?

Аз си проверявах данъка преди малко и излиза 282лв (миналата година беше 1:1, по-миналата беше 293лв). Колата е 2010-та, 105 коня... Данъка не мърда по дяволите?!

Говорят за някакви евро 4 и днес по радиото ги слушах, трябвало да се носи бележка и т.н. - На мен в талона си ми пише Евро 4, също така и при проверката на данъка пише номера, рамата и модела на колата"- Евро 4". Което ме кара да си мисля, че си ми е написано Евро 4 в общината, а на отстъпки пише "14лв" - ъъъ??? Или новата глупост не обхваща над 101 коня? Какво ли?

Поздрави

ПП: Уф, сори, намерих отговора:

§ 2. В чл. 59 ал. 1 и 2 се изменят така:
„(1) За превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW вкл. и съответстващи на екологични категории "Евро 3" и "Евро 4” данъкът се заплаща с 30 на сто намаление, а за съответстващите на „Евро 5" и "Евро 6” – с 50 на сто намаление, от определения по чл. 55, ал.1 и 3 данък.
(2) За автобусите, товарните автомобили, влекачите за ремарке и седловите влекачи с двигатели, съответстващи на екологични категории "Евро 3", "Евро 4", "Евро 5", „Евро 6” и „ЕЕV”, данъкът по чл. 55, ал. 5, 6, 7 и 13 се заплаща с 50 на сто намаление.”

Т.е. студена вода и това е :)

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе,дайте акъл как да демонтирам шайбата на една  хидравлична помпа. С чука ли да маам или да сеча с манарата дорде стане на трески  :lol:

http://prikachi.com/images.php?images/923/7124923k.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Apple навлизат и при автомобилите(Волво ХС90):

http://jalopnik.com/this-is-how-apple-carplay-works-1535254559

Явно това е бъдещето, голям дисплей на мястото на конзолата с бутоните в средата. И от тоя дисплей ще командваш всичко в колата и ще има и предимствата на един таблет примерно. Вече има и доста интересни устройства и с Андроид - 1 ДИН или 2 ДИН.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Apple... Това са една велика компания :) Колкото и да им мразя политиката, просто велика компания с велики продукти! Евала! Винаги са първи, след това всеки действа по техните стъпки...

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе,дайте акъл как да демонтирам шайбата на една  хидравлична помпа. С чука ли да маам или да сеча с манарата дорде стане на трески  :lol:

http://prikachi.com/images.php?images/923/7124923k.jpg

Със скоба за лагери, а ако помпата е за скрап и малко греене няма да е излишно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първи път  при Тесла Модел S 2012 го видях този централен дисплей. Няма предвид просто дисплей в средата на колата. При Теслата е един гигантски дисплей ,може би 20 -22 инча.

http://www.caranddriver.com/photos-12q3/461960/2012-tesla-model-s-interior-photo-462046

http://www.motortrend.com/roadtests/alternative/1206_2012_tesla_model_s_first_drive/photo_03.html

Там на един дисплей се събира навигацията, плеъра и управлението на климатика.

Сега Аpple се опитват да направят един продукт(CarPlay) който да се ползва от много производители на коли. Даже се споменава че в Женева ще се види на няколко коли:

CarPlay will debut at this week's Geneva Motor Show, in models by Ferrari, Mercedes-Benz, and Volvo. If that list sounds a little exclusive, don't worry, more will follow—from the likes of Nissan, Peugeot, Jaguar Land Rover, BMW, and General Motors. It will land as part of an iOS 7 update, and only work with Lightning connector iPhones—so, that's the 5, 5S and 5C. It will be available in "select cars shipping in 2014." [Apple]

Което малко ме съмнява, че изведнъж толкова производители ще почнат да ползват CarPlay. По скоро ,ще е в някои концептуални модели.

Скоро като си поръчваш колата и ще питат, с какъв софтуер я искате - Андроид или Apple или друг. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а лада ще пуснат концепт, който ще се свързва с нокия 3310. той ще има монохромен дисплей и ще може да възпоризвежда класики като змия, тетрис и понг, за по-качествена и прецизна емулация, ще се използва джойстик от конзола атари 2600

Редактирано от Thunderbolt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само дето точно в това не са първи. Епъл де.

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, изпадна ми този алтернатор на 120А с номер 028903018.

Мога ли да го сложа на АЕЕ двигател, ще отговарят ли отворите където се закрепва за двигателя и ще даде ли грешка компютъра и ще може ли ролката на моя алтернатор да се сложи на 120-ката.

Благодаря

Редактирано от Ton4o_84
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За какво ти е такъв голям алтернатор 120 ?

С такъв каквото и да правиш според мен е безмислено ама ти си знаеш ...

Би трябвало отворите да се разминават поне така предполагам несъм на 100% сигурен .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За какво ти е такъв голям алтернатор 120 ?

С такъв каквото и да правиш според мен е безмислено ама ти си знаеш ...

Би трябвало отворите да се разминават поне така предполагам несъм на 100% сигурен .

Искам да сложа подгряващи дюзи от дизеловия двигател и да имам ампераж в малко излишък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.