Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

О със сигурност е различно, познат го глобиха точно за неносене - не си беше взел полицата и стикерите и картончетата от брокера, демек нямаше нищо. Но не беше някаква драма сумата, нещо в десетките левове, защото при проверка в нетя си излизаше, че колата си има валидна ГО.

Да, аз съм отказвал да си дам талона към книжката, за да не ми пишат акт за "без винетка". Онзи чичо, който всъщност ме спря заради дневните светлини на Октавията (каза ми, че за него били фарове за мъгла), ми писа 10лв фиш за липса на документи и си тръгнах - така ми се размина глобата за липса на винетен стикер, защото това нарочно не го бях купил. :) Заради този фиш за липса на документи за 10лв не успях да си изкарам златен талон /ей така за майтапа исках да го взема/ преди два месеца. Живи и здрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Синият талон към книжката полицай за последно го е виждал преди бая години. Няма и да го види. На мен това ми е билета за завеждане на щети при застраховател, друга цел няма. Правил съм опити да съм "by the book" преди години и се случваше следното:

Съставя ми се акт за нещо си, давам си талона, прибират го. След 35-40 дни отивам в КАТ за да си получа и платя НП. Вися 2 часа на опашка, само за да ми кажат, че НП не е готово и да ми бият един печат на акта, който да ми дадял право още 30 дни да карам така. Демек общо за ходенията 5-6 часа на кучето у дупитУ. Ми не, мерси. И това, защото съм влязал примерно в забранена квартална улица, което по онова време беше акт за 30 кинта.

В продължение на няколко години талона ми седеше в КАТ, даже не носех и акт със себе си. Спирали са ме над 10-15 пъти за това време. От тия 10-15 спирания са последвали 2 акта за по 10 кинта за неносене на син талон, сиреч "нередовни документи". Накрая имах драма с Лев Инс, не искаха да ми заведат щета, щото не съм им предоставял синият талон. Отидох в КАТ, "оправиха ме", платих си каквото трябва. Прибрах си талона и от тогава на полицай не го давам. Виждали са ми го в портфейла при проверка и като са ме питали защо не го давам им казвам, че им се е сторило и гледам нагло. Нямам никакъв проблем да ми пишат акт/фиш за 10 кинта. Първо няма да ме съборят, второ слабо вероятно да се случи, щото не им се занимава.

Говореше се преди време, че ще отпадне и тая глупост, но кога ли. Както виждам от собствен опит, КАТ са неспособни за над година да изпратят един ел. фиш на адрес, камо ли да ги накараш да свършат нещо напредничево и конструктивно...

Редактирано от sauber
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го научих от кумеца тоя трик... Спирали го за нещо - той не дава талона, пишат му за "нередовни документи", защото по закон няма как да му пишат за другите неща, тъй като няма всички документи в себе си. Нямало как да ти вземат само книжката без другите глупости и т.н., защото можеш да кажеш "вие ми изгубихте талона и книжката" или пък "изгубих си книжката, ето ми го талона"... Общо взето - така е в Схемистан - всичко е измислено достатъчно добре.

Вместо глоба 300лв, по онова време, за липса на винетка - глоба 10лв за нередовни документи. Случва се :)

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.. как беше... Да еба тая държава....

Цецо , днеска ме кефиш ;)

Между другото по форумите се разнасят какви ли не митове и един шкодаджия-модератор си изпати веднъж - вместо 50 лв. за 10 км. , 5 месеца без книжка ... на мен веднъж умишлено ми скриха книжката и пак ми писаха 100 лв. за превишена скорост и 10 лв. за непълен комплект документи ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля , че тука е мястото да кажа : е от такива тарикати , държавата е на тоя хал :)

Нема смисъл, мислех да напиша нещо дълго, вярно и "много добро" - ама заеби :) Съгласен съм, нека ни берат лайката на всички, ние ще си траем групово, и готово :) Вместо, като мангалите, да скочим всички вкупом, за да не знаят на кого да наберат лайката после, ако има "после", че при мангалите доста често няма "после"  ;)

С оглед на последните събития с гьон-сурат мутри и тъпанари в парламента, действията им и т.н. - супер горд съм, че не съм им дал повече от 10лв тогава, за да си карат трибуквените немски кенефи на спокойствие :) Ако тарикатлъците, които практикувам, ограничават даването на пари към тия насрани долни гащи - 100% аз съм супер горд "тарикат" и това няма да се промени, докато съм с всичкия си (колкото и да е той).

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност това беше шега и трябваше да се посмеем , ама незнам , защо го взе толко навътре .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А не, аз изобщо не съм го приел така, споко :D Просто "ми дойде", като се сетих за Схемистан и т.н. Не нещо друго... :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те тия в парламента са пряка функция на тия извън парламента. Просто тарикатеенето им е на нивото, на което се намират. Дали ще тарикатее леля Пена и ще замита вместо да мете или г-н....... (да не ме баннат за политически пристрастия) ще гепи 10 млн. като преебе държавата със 100млн. ... Принципа и моралните "подбуди" не са много различни. Просто инструментариума е различен, ако им размениш местата, картинката ще си остане баш същата - леля ти Пена ще прибере 10те млн. а г-н... ще замита боклука.... Матриал - бъркаш, струваш... както е рекъл един умен човек  - "с пръдня - боя не става".

Та да ебем държавата, то единия секс ни остана...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е истината!

"

Те тия в парламента са пряка функция на тия извън парламента. Просто тарикатеенето им е на нивото, на което се намират. "

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Колеги, има ли начин да се влезе в автомивката Auto Clean (тази на кръговото на Драгалевци) не от околовръстното, а от към Черни Връх?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Караш към Драгалевци, на Фантастико десен и после първата в дясно. Пътя е малко черен, но е 30 метра :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета,

Трябва ми ВАГ диагностикиа. Дайте насока, за предпочитане южните квартали или в близост до южната дъга.

За Пепино знам, човека е зает, аз не обичам да чакам. А и ми трябва само да се върже и да се прочете. Свети енджин чек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета,

Трябва ми ВАГ диагностикиа. Дайте насока, за предпочитане южните квартали или в близост до южната дъга.

https://www.facebook.com/pg/scarsofia/about/?ref=page_internal

Тук ми помогнаха с прекодиране на халогените на Пасат-а.

Казаха ми, че са бивши служители от Порше и разни други официални VAG  сервизи.

Като ориентир - табелата с цени на горивата на бензиностанцията до железариите на Климент Охридски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро ще пиша стихотворение за тебе брат! Чесно ти казвам =))) Отивам след 30тина мин да я вържат момчетата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъс ай съспектед - дебитомер. Направо им поръчах да ми доставят нов и утре

ще ми го сменят :)

Дай отзиви за работата на сервиза, като свършат работа и ги питай дали не искат да драснат една тема във форума- да се представят.

Редактирано от stanley
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То за Дебитомер Стенли...там ако не се представят добре на 3 болчета, не знам :D

Но ще върна отзив. Ще видя и бибитката дали могатнда ми оправят, че почва да грачи, явно ще заминава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aбе , пичове, само аз ли така го разбирам, че БМВ тата ще паднат зверски, защото бонус-малус точките (адска тъпотия) им се водят с колата , съответно тези с по 1200лв ГО , ще продават адски евтино ,а след една година пак ще се изчистят точките? Батко ви маи се приближава към 530D?!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бонус Малус е перфектнаи справедлива система. Не виждам да се въведе акоро обаче, така че не се надявай...

Дано да греша де. Щото не е редно някой с 0 нарушения и 0 ПТПта да плаща толкова, колкото някой с 4 акта и два удара тая година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4 акта не са нищо. Колан , червен светофар, паркиране и леко чукване и ето ти ги , ама аз не чух нито за какви нарушения , нито от преди колко години , нито колко точки се чистят за година, нито за кое колко се взема. Всичко е за пари за застрахователите. Аз на 16 имам катастрофа с баща ми по таван, човека си е жив и здрав , но и това ако го зачитат, ГО трябва да е 1000лв... А пък и е смешно как увеличението е до 400% а отстъпката до 25%... Знаеш ли колко бързо ще ги наваксаш тези 25% ... не само че ще плащаш повече , а то и доста , само от едно каране в бус лента и едно забравяне на фаровете, а с леките ПТП та подозирам че хората просто ще си кажат - аз не искам да плащам 100лв повече за ГО, ето ти 50лв да си оправиш спуканата броня, sorry!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нямам виновно причинени ПТП от 5-6 години и последният ми акт е от преди близо 10 години. Значи отивам в ЗПАД "Захарно Петле" и викам: "Ако дадете 50 кинта ще си направя ГО при вас"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ГО е губеща застраховка за ЗКтата. Или поне беше до преди актуализацията от преди 2-3 месеца. Сега не знам как е. И тъй като е губеща, ето ти казуса Олимпик, както и още един такъв, който се задава по трасето. За име не ме питайте, не е редно да се коментира публично. А кой, как и защо е допуснал да се стигне до тук е въпрос, които можем да си зададем за хиляди неща в наща татковина.

Факт е, че Бонус Малус (или Мики Маус както му казвам аз) трябва да се въведе и то спешно. Факт е, че ГОто трябва да бъде на поне това ниво, на което е към момента за да нямаме фалити и хора, които са духнали попарата с обезщетения.

Да не мислите, че се кефя от високата цена с две коли с 2.8 мотор? Ми не се, но ако трябва да бъда реалист, това е положението.

п.с. - И не забравяйте, че МНОГО от нещата, които трябва да се случат по отношение на ГО и авто застраховане са пряко свързани и зависещи от КАТ. Сиреч дори и да се появят заченки на промяна в положителна посока (Като въвеждането на Мики Маус), това означава, че много, ама много дълго време ще има "epic fails", преди да се случи нещо добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.