Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

Ми нали в неделя се борихме със Супърба на Миро (ама там го нямаше). При мен беше на променлив интервал 30к или две години. От менюто си го смених на 15к и сега мога сам от там да си го ресетвам. Днес не съм с моята кола, утре ще направя снимки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дойде ми известие, че имам писмо от НАП. Някой получавал ли е от тях честитка за неплатени глоби към КАТ? По неофициален път знам, че имам две снимки 2017г. и две от 2018г. За никоя от тях не съм търсен, нищо не ми е връчвано и прочие. Навеждаме на мисълта, че са ги броили за надлежно връчени по фиктивен път по ЗАНН. Нещо, за което лесно ще ги ошамаря.

Търсили са ме от тая частната поща M&BM.

Мисля да си спретна един административен купон :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@sauber, може и да не е заради снимки. От M&BM съм получавал известия за данъци и известия свързани с "любезни" съседи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен вероятностите са 3:

1. Ревизия на физическо лице, което хич не ми се вярва. Първо съм по конец от всякъде, второ не мисля, че има кой да ме "поръча". Пък трето, не съм някой милионер със стандарт на живот видимо НЕ отговарящ на официалните доходи.

2. Да е свързано с една от две фирми, на които съм МОЛ. Но не виждам защо ще ме търсят на моя адрес, при положение, че и двете са изрядни, имат си физически адрес и нямат и никога не са имали и стотинка задължения към държавата, нито пък закъснение. Също не са имали ревизии, не са пазарували от съмнителни фирми и т.н.

3. Четирите фиша от КАТ да са стигнали до НАП, което ми е най-вероятно. Или пък 1,2 или 3 от тях. От 15 години чувам как неплатените глоби се пращали към НАП, но не се е случвало нито на мен, нито пък познавам някой, на който да се е случвало. Две от снимките са 2017г., което означава, че наближава да им дойде давността (най-вероятно са от някъде през лятото с тая кола). И може би в тоя ред на мисли са се активизирали, знам ли...

Ще пиша ако е от КАТ, да си знаете и вие (недай Боже) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наказателно постановление за 10 кинта от ВНИМАНИЕ - Февруари 2011г. и един фиш за 50 кинта от община Варна.

Първото е long gone, второто е за паркиране и ми е написан от общинска полиция, която няма право да контролира и санкционира по ЗДвП. То чат пат не е лошо да е смотана държавата :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Just now, ID A написа:

@sauber, я кажи как се маха фиш с изтекла давност, като този от 2011, като им седи в системата?

Просто заявление към началника. Даже обикновено като ходиш да плащаш ги затриват сами, защото знаят, че няма как да стане. Не винаги, но ми се е случвало много пъти. Имам глоби от 2018 примерно и 1 от 2014, само ми я казват да си знам, махат я и плащам 2018.

Парадокса тука е, че няколко пъти съм ходил да си плащам всички глоби в КАТ от 201яг. насам. И това НП никой не ми го е търсил...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, sauber написа:

А не, жената пак ше пише жалби, да й запълня малко времето :D

Искаш да кажеш, че като искам да жаля някой фиш, да се обърна към теб (т.е. към жена ти)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, sauber написа:

...От 15 години чувам как неплатените глоби се пращали към НАП, но не се е случвало нито на мен, нито пък познавам някой, на който да се е случвало. ...

Аз...изядох го сам. :)

Камера 300лв от 2011 - бил съм със 100км/ч в населено място (Мурсалево), и фиш за 10лв от 2013-та /ходихме до Ловеч и на Микре ме спряха за дневните светлини на Октавията (във фаровете за мъгла), но нямах винетка, не си дадох документите, за да няма дебела глоба и ми писаха фиш за без документи/. Всичко това ми беше връчено и беше отишло в НАП. Имаше и лихви няколко лева. Книжката си я поднових безпроблемно, казаха ми, че имам глоби, казах, че са от преди 5-7 години и това беше. Дадоха ми новата книжка. 

Обаче...трябваше да предоставя документ в банката, че не дължа данъци и нямам никакви задължения в НАП. Излизаха ми акт и фиш, общо 317 лева или нещо такова беше... Нищо друго. От НАП казаха, че това не отпада по давност, нямах време да проучвам и намазаха блажно. :)

Пак не можаха да ми дадат документа, дори след плащането, стана скандал, давах много зор, защото парите взеха и няма документ, че не дължа нищо, а в банката ме чакат, продавачите нервничат и аз под ЯКА пара... Ходих на гърба на ЦУМ да се разправям на 6тия етаж, дали ме били на публичен изпълнител, ала бала глупости, никой нищо не е търсил никога от мен. Там ми казаха, че няма как да оправят нещата веднага - дадох им жега, защото не ми дреме какво ги бави, парите взеха вече. След 20 минути си тръгнах с документа, който ми трябваше. Газ в банката и всичко мина в последните 15 минути. 

Такива лайна ядох преди 5-6 месеца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15 часа, Izolini написа:

Искаш да кажеш, че като искам да жаля някой фиш, да се обърна към теб (т.е. към жена ти)?

Трябва да я питам дали може да поема работа, защото тя е доста ангаже...Мойте неща ги обжалва защото в замяна гладя дрехите на малката понякога... :D

Преди 13 часа, shaft написа:

Аз...изядох го сам. :)

Камера 300лв от 2011 - бил съм със 100км/ч в населено място (Мурсалево), и фиш за 10лв от 2013-та /ходихме до Ловеч и на Микре ме спряха за дневните светлини на Октавията (във фаровете за мъгла), но нямах винетка, не си дадох документите, за да няма дебела глоба и ми писаха фиш за без документи/. Всичко това ми беше връчено и беше отишло в НАП. Имаше и лихви няколко лева. Книжката си я поднових безпроблемно, казаха ми, че имам глоби, казах, че са от преди 5-7 години и това беше. Дадоха ми новата книжка. 

Обаче...трябваше да предоставя документ в банката, че не дължа данъци и нямам никакви задължения в НАП. Излизаха ми акт и фиш, общо 317 лева или нещо такова беше... Нищо друго. От НАП казаха, че това не отпада по давност, нямах време да проучвам и намазаха блажно. :)

Пак не можаха да ми дадат документа, дори след плащането, стана скандал, давах много зор, защото парите взеха и няма документ, че не дължа нищо, а в банката ме чакат, продавачите нервничат и аз под ЯКА пара... Ходих на гърба на ЦУМ да се разправям на 6тия етаж, дали ме били на публичен изпълнител, ала бала глупости, никой нищо не е търсил никога от мен. Там ми казаха, че няма как да оправят нещата веднага - дадох им жега, защото не ми дреме какво ги бави, парите взеха вече. След 20 минути си тръгнах с документа, който ми трябваше. Газ в банката и всичко мина в последните 15 минути. 

Такива лайна ядох преди 5-6 месеца.

Давността на АУАН или НП от КАТ са едно нещо, a пари, които търсят НАП са друго. В първия случай имат давност 2 години, във втория (тука почвам да говоря на изуст без да съм юрист и по спомени от обществени обсъжадния преди години) мисля, че се прие хипотезата за абсолютната давност, която е 10 години.

Там където си ходил на последния етаж на социалното министерство, за да си спестиш обяснения къде е, просто го наричай "гълъбарника". Няма никой, който да не знае кое е гълъбарника, особено по фирми и счетоводства :D Иначе самите държавни изпълнители им пръснаха чесъна. В момента се образуват дела за щяло и нещяло. Десет лева от КАТ - дело, осигуровките закъсняли да се внесат 5 дена - дело, не си си платил 4 лева за асансьор на входа - дело. Аз там по стечения на обстоятелствата работя с една дама, която чудна като човек и професионалист. Хем си върши работата много пунктуално, хем влиза в положение и не тормози, а гледа да ти осигури спокойна среда за да можеш да се издължиш.

Няма как да смогнат, но за сметка на това ги натискат зловещо. При мен обжалването ще мине вероятно, но то няма да е баш пред НАП. Довечера ще гладя и ще имам повече яснота :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, sauber написа:

...

Давността на АУАН или НП от КАТ са едно нещо, a пари, които търсят НАП са друго. В първия случай имат давност 2 години, във втория (тука почвам да говоря на изуст без да съм юрист и по спомени от обществени обсъжадния преди години) мисля, че се прие хипотезата за абсолютната давност, която е 10 години.

Там където си ходил на последния етаж на социалното министерство, за да си спестиш обяснения къде е, просто го наричай "гълъбарника". Няма никой, който да не знае кое е гълъбарника, особено по фирми и счетоводства :D Иначе самите държавни изпълнители им пръснаха чесъна. В момента се образуват дела за щяло и нещяло. Десет лева от КАТ - дело, осигуровките закъсняли да се внесат 5 дена - дело, не си си платил 4 лева за асансьор на входа - дело. Аз там по стечения на обстоятелствата работя с една дама, която чудна като човек и професионалист. Хем си върши работата много пунктуално, хем влиза в положение и не тормози, а гледа да ти осигури спокойна среда за да можеш да се издължиш.

Няма как да смогнат, но за сметка на това ги натискат зловещо. При мен обжалването ще мине вероятно, но то няма да е баш пред НАП. Довечера ще гладя и ще имам повече яснота :D

Да бе, писах от телефона и не ми се занимаваше да дописвам подробно :D Там, баш в "гълъбарника". 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "sauber" - Шофирам с "Акт за Установяване на Административно Нарушение" от над Две Години. Както се казва - малко е изтекъл (това, като онзи лаф, където Жената била малко Бременна). "Наказателно Постановление" за въпросният Акт не ми е връчено. Сигурен ли си за Давността от Две Години и какво по-точно значи тази Давност? Ако отида в "КАТ" няма ли да ми връчат "Наказателно Постановление" макар да са изминали над Две Години от Установяване на Административното Нарушение?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това е идеята - не са "успяли" да те намерят две години (не, че са те търсили) и да ти връчат глобата. По закон си пише, че от нарушението текат две години и ако имаш повторно нарушение в рамките на две години от първото - имаш още по-солени глоби. Тоест, тези две години текат от времето на заснемане /по-скоро от изготвянето на глобата/ и те трябва да те намерят и да ти кажат, че си направил белята. Щом те намерят и се подпишеш имаш 14 дни да си платиш с "отстъпка". Ако изобщо не платиш, а са те намерили и са ти връчили фиша - след като изтекат тези две години дължимото се прехвърля в НАП. Ако не те намерят изобщо да ти връчат глобата, тоест те не са те намерили и ти нямаш идея, че имаш глоба - текат си две години и нещата отпадат. Тогава няма лесен начин да отиде в НАП, защото ти нямаш идея, че си прегрешил. Това ще отпадне в съда 100%, защото не са ти дали никаква информация по никакъв начин, за да можеш да реагираш адекватно.

Мен ме прецакаха с писмо по пощата, като нямах ни-най-малка идея кой ми пише и какво е това препоръчано писмо до мен... Отидох, подписах се, дадоха ми писмото - вътре снимка на Шкодата, ден, час, скорост 100км/ч от която вадеха 3км/ч за евентуална грешка, парична сума, която дължа и т.н. Аз, разбира се, си го преместих в другия крачол и актът отиде в НАП. Така стана и с фиша за 10лв. :)

Ако не те намерят и не ти го връчат и нямаш вземане даване с КАТ, и изтекат 2 години от нарушението - супер си. ;) 

Още с колата на бащата (2009-та година) съм минал на чисто червено на Орлов Мост (изобщо нямам никакъв спомен за това нещо) - пуснаха ми видео, където се видях, че завивам в посока театъра зад канала на чисто червено, без да спра изобщо. Писмото дойде на адрес, където никой не беше стъпвал последните 6-7 години, но дойде след година и 2 месеца от нарушението. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "shaft" - Благодаря за Информацията. Направих си "Screen Shot" за Бъдещо ползване :) Обаче не разбрах всичко. В моя случай, Служители на "КАТ" ме спряха на Пътя (не е Снимка) и ми съставиха "Акт за Установяване на Административно Нарушение". Ходих два пъти да ми презаверят "Акт"-a иииии спрях да ходя. Въпросът сега е, как най-безболезнено да си взема"Контролният Талон" от "КАТ"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, sauber написа:

Трябва да я питам дали може да поема работа, защото тя е доста ангаже...Мойте неща ги обжалва защото в замяна гладя дрехите на малката понякога... :D

.......

При мен обжалването ще мине вероятно, но то няма да е баш пред НАП. Довечера ще гладя и ще имам повече яснота :D

Довечера в 8 съм у вас. Да гладим заедно :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, tuningmania написа:

До "sauber" - Шофирам с "Акт за Установяване на Административно Нарушение" от над Две Години. Както се казва - малко е изтекъл (това, като онзи лаф, където Жената била малко Бременна). "Наказателно Постановление" за въпросният Акт не ми е връчено. Сигурен ли си за Давността от Две Години и какво по-точно значи тази Давност? Ако отида в "КАТ" няма ли да ми връчат "Наказателно Постановление" макар да са изминали над Две Години от Установяване на Административното Нарушение?

От ЗАНН (Закон за Административните Нарушения и Наказания

Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:

а) две години, когато наложеното наказание е глоба;

б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;

в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.

(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.

(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.

(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането и в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.

Преди 2 часа, tuningmania написа:

До "shaft" - Благодаря за Информацията. Направих си "Screen Shot" за Бъдещо ползване :) Обаче не разбрах всичко. В моя случай, Служители на "КАТ" ме спряха на Пътя (не е Снимка) и ми съставиха "Акт за Установяване на Административно Нарушение". Ходих два пъти да ми презаверят "Акт"-a иииии спрях да ходя. Въпросът сега е, как най-безболезнено да си взема"Контролният Талон" от "КАТ"?

Ако смяташ, че към момента имаш само изтекли актове в КАТ, отиваш до там, правиш справка. На база справката (вътре само с изтекли актове) пишеш едно просто заявление до началника - "Г-н жълтожилетков ***, във връзка с чл. 82 от ЗАНН, моля това, това и това да бъдат заличени от системата ви. С уважение: Да ти е*а пи**ата лелина, еди кой си." или нещо от сорта. След което ще си вземеш талона по някое време. Това, което мога да те посъветвам е да не се занимаваш, защото няма смисъл. Единствената причина да имаш син талон е когато завеждаш щета по каско, защото застрахователите го искат. Така се доказвало, че си правоспособен шофьор (WTF?!). Другата причина е да не ти напишат акт за нередовни документи на стойност 10 лв. Последното е с вероятност да се случи между 0 и 1 %. Карал съм 6-7 години без син талон, спирали са ме петдесетина пъти и имам точно 2 такива акта...

Преди 2 часа, Mishelle написа:

Довечера в 8 съм у вас. Да гладим заедно :P

ЕЛАТЕ МИ ПОВЕЧЕ ! Има Корона в хладилника и мегдан за трима да гладят едновременно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пътуващите по АМ "Хемус" - ако избягвате задръстването на първия тунел (към 14.00 беше около 3 км.) по стария път , преди разклона Ботевград/АМ има стеснение регулирано със светофар , но е точно на един ляв завой и изкачващите се камионджий малко не спазват светофара , а като му кажеш "Върни се бе пе...ст" казва "Ще изпусна камиона" .

П.П. Ако забележите някъде из и около София цистерна с ДКН на влекача Р6302 , теглете една дългосвиреща на тъпака и от мене ... е така да си знае .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.