Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Koendzhiev(и) избират Fabia - въпроси относно покупка.


Koendzhiev

Recommended Posts

   Здравейте. Първо да се представя, защото съм нов във форума. Казвам,се Христо на 22 от Габрово.

 Започвам нова тема, защото съм (сме) изправени пред избор на нов автомобил и имаме няколко въпроса. Пишейки в мн. число имам предвид майка ми и баща ми и аз , но понеже аз съм по-свободен, на мен се пада честта да пиша във форума и да им предавам информацията.

Та след дълго чудене и обикаляне по шоуруми накрая с баща ми убедихме майка ми, че Skoda Fabia не е прекалено ниска и определено е по-добрия избор от Dacia Sandero Stepway ( тя си я беше харесала) Още малко време и ще я убедим, че и комби е по-добре от хечбек :D Миналата седмица бяхме във шоурума на Шкода в Стара Загора и там се срещнахме с дилъра (изключително любезен и търпелив) .В крайна сметка се спряхме на следния вариант Fabia Combi 1.2 tsi 110 коня 6 скорости в най-високо ниво на оборудване – Edition.

Дилърът ни каза, че в 30-та седмица ще бъде произведена такава в цвят капучиново бежово и ще бъде с хомологация N1 (което е перфектно за нас) и в 32-ра седмица ще може да се достави.

И от тук започват въпросите и чуденето.

 

Дали да вземем наличен автомобил или да чакаме до 3 месеца, само заради избор на цвят. (макар, че капучиново-то ни харесва много, но ако избираме бихме изпрали нещо което е една идeя по-ярко – червено, синьо или кафяво) На второ място дали си струва екстрата „Пакет за лоши пътища“, защото според мен не, но баща ми смята, че би била добре за нашите пътища и евентуално би повдигнала колата още малко. Предполагам, че секретни болтове могат да се сложат винаги, а не трябва да се поръчват. Има ли някакви други екстри, които е желателно да се поръчат или в този си вид Edition е напълно достатъчен.

 

Видях, че в Германия се предлага Fabia Combi Scout Line. Някой знае ли дали скоро ще се предлага и у нас. На автосалона в София през Октомври миналата година, питах и ми казаха, че за Rapid Spaceback и Fabia Combi ще се предлага Scout Line, но като допълнителна екстра , а не като отделен модел. Но досега май няма такова нещо.Питам, защото съм направо влюбен в това http://indianautosblog.com/wp-content/uploads/2016/02/Skoda-Fabia-Combi-ScoutLine-front-three-quarter-at-the-2016-Geneva-Motor-Show-Live.jpg :plate_skoda:

 

Другите ни въпроси са свързани със самата покупка на лизинг. Дилърът ни даде няколко варианта с различна първоначална вноска в проценти. Направи ми впечатление, че от 20 веднага отиваме на 35 % .Защо няма 25 или 30 ? Цената на комплекта за регистрация в КАТ е 695 лева. Какво включва ?   :eusa_think:  Автокаското е 4,8 % , и доколкото разбрах е в Алианц. Реално има ли възможност за избор къде да се направи каското и къде е най-добре според вас. Лизинговия план който гледахме изглежда така :

 

При първоначална вноска 20 % - 5510лв

Сума за получаване на автомобила – 8674лв

60 месечни вноски – 385лв

 

При първоначална вноска 35 % - 9643лв

Сума за получаване на автомобила – 12806лв

60 месечни вноски – 309лв

Или 48 месечни вноски – 377лв

 

Остатъчната стойност е 1929 лева в двата случая, а таксата за лизинг е 413 лева и е включена във вноските. Има ли някакви други скрити таксички или това е всичко. Не съм проучвал, но дали ако се вземе от лизингова компания или лизинг от банка би излязло една идея по-евтино.Като цяло лизинга на Шкода ли е за предпочитане ? Като необходим документ за сключване на лизингов договор е посочено служебна бележка за доходи – някой знае ли за какъв период назад ?

 

Сетих се и още нещо важно. Какви за цените на техническото обслужване на този двигател – 1,2 tsi. Някой който е минал поне няколко пъти през сервиза може ли да сподели какви са сервизните интервали, какво се сменя и какви са цените.

 

И накрая, един малко тъп въпрос – от къде бихте ни посъветвали да поръчаме автомобила – от Стара Загора или от Горна Оряховица. (най-близо до Габрово) Ако някой има впечатление от дилърите. 

 

Поздрави, 

Ичо  :banger_2: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скаут лайн -а е само един пакет пластмаси налепени по колата , нищо повече ... със сигурност скоро ще го има в супершкода ;)

По същество карам вече 3 месеца Фабия 3 комби , вкарвал съм я на какъв ли не терен (само в блато не е влизала) и бих казал , че пакета лоши пътища въобще не и трябва - има достатъчен просвет , но понеже я взех складова и не мога да твърдя , че моята няма .

Относно поддръжката на мен ми казаха , че ако няма някакви проблеми да отида на втората и на четвъртата година за смяна на масло , а колко излиза една смяна не питах .

Единствено се обади педала на съединителя на третия ден (взе да скърца) , но леко накисване с тефлонов шпрей и всичко заспа и от тогава 3000 км. само бензин .

Колкото до таксите - до колкото разбрах тези пари са всички нотариални такси , данъци и т.н. ... самия комплект за КАТ мисля , че е 50 лв. от тези пари.

Преди да взема моита си направих труда да прегледам онлайн какво мога да взема от различни банки и какво трябва да върна и се оказа , че лизинга през ЕураТек е най-изгоден , трябва да се примириш със застрахователя Алианц , което не е чак толкова лошо , защото до колкото знам са коректни с възстановяването на щети.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

направили сте чудесен избор!

Според мен е изгодно да купите налична кола, защото може да изстискате по-голяма отстъпка, нищо повече не ви трябва от това, което е включено в Edition.

За Скаута споделям мнението на Best Forman само една черна пластмаса, същото е за пакета лоши пътища.

В раздела за Рапид се споменаваха суми от 140 до 270 лева за обслужване.

За лизинга моите наблюдения са че собствен лизинг на компанията продавач е най-изгоден, а за каското в Алианц е по-скъпо, но пък са коректни, до сега не съм имал отказана щета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми изискаха минимална вноска от 30% за да одобрят лизинга (тъй като взимам чрез фирмата ми). Според мен тези проценти са ориентировъчни и няма проблем за всякакъв друг процент. 

 

От екстрите над едишън на мен ми трябваше променлив под на багажника -  обикновено имам два-три статива, чадъри, резервени дрехи, които се разпръскват из целия багажник. Сега планирам да ги слагам отдолу и отгоре да ми е чист багажника. 

 

За отстъпка не знам какво е докарал Милен Димитров, но аз за поръчкова кола не можах да постигна на практика нищо, а се опитах поне 12 пъти. Срам :( 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Супърба ми направиха 10%, за Фабията малко под 5% и  ми подариха секретни болтове, всичко е въпрос на преговори ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И дилърите освен, че трябва да папат, нямат особени права да дават отстъпки - отстъпка от 10% не ти е направена персонално на теб от дилър, а е била заложена за определения модел, при определени условия или за налична във високо изпълнение(продават се трудно) или отказана кола(там се дават по-лесно). Големите отстъпки ги прави само "шефът", ама не техния пряк ръководител, а собственикът на ЕТ, другите просто нямат думата!

 

пс. Относно избора - чудесен автомобил, лично за мен и селекшъна е повече от добър. Доста от допълнителните неща включени в едишън са свързани с възможни проблеми и ремонти в бъдещ период, и не са друго освен "гъзариики". Няма да съжаляваш с 110кс 1.2тси, хубав заради 6те скорости, бърз и икономиничен мотор. Ако ще я поръчваш, сложи си подгряване на дюзите за чистачките, 50тина лева е и си струва ;)

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за мненията и съветите. Ще решим дали да я поръчваме, или да я вземем налична. За мен определено Edition си струва повече - има алуминиеви джанти, фаровете за прожекторни (с лупи), подгрев на седалки.Радиото Bolero и   6-те  говорителя. Единствено ако можеше веднага се отказвам от KESSY  , както и от задните ел. стъкла, за сметка на HHC - Hill hold control и подгряване на дюзите за чистачките и едни сребристи рейки на покрива (безсмислено похарчени пари, ама ми харесват на външен вид) :D

 

Само да видим, какво ще измислим, че  се прокрадват едни опасения - 60 месеца да  се  дават по 385 лева, се притесняваме в един момент да не ни дойде нанагорно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

HHC що си мисля, че може да се отключи софтуерно?

 

А за подгряването на седалките ми стана малко тъпо, защото в упътването пише, че не могат да се перат. Не че на сегашната ми кола съм ги прал за 9 години...

 

Нивата на Фабия са така измислени, че във всеки средностатистически случай пързалката свършва в едишън :)) Аз исках заден парктроник, фаровете и затъмнените стъкла и то стана безсмислено дс ги поръчвам отделно.

 

При kessy-то веселата схема е да държиш, като мен нещата в чантата на жена си, да я оставиш някъде и после в един момент да осъзнаеш на бензиностанцията, че няма как да запалиш колата след като си я изгасил, защото ключът е останал в нея :))

Редактирано от Soronprfbs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пакета лоши пътища е много смислен! Имам го и определено върши отлична работа. Алианц е много коректен застраховател, няма да имаш грижи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пакета лоши пътища е много смислен! Имам го и определено върши отлична работа. Алианц е много коректен застраховател, няма да имаш грижи.

Просвета при Фабия 1 и Фабия 3 е много различен ... Фабия 3 изглежда като Скаут в сравнение с единицата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър ден на всички. Вече има развитие по темата. Утре ще ходим до Стара Загора и ще "поръчваме" тази, която ще бъде произведена в 30-тата седмица. Fabia Combi 1.2 tsi 110 Edition. Дано успеем да се спазарим с дилъра за някой подарък (я болтове, я калобрани или нещо подобно. :D )

Единствено ме притеснява това дали няма да имаме проблем с това N1 - вземаме я с лизинг на физическо лице, N1 го искаме заради по-ниския данък. Така или иначе никога не пътуваме 5 човека. Доколкото разбрах като е N1 минава технически преглед всяка година а след 10-тата година по два пъти, но реално си избива парите още на първата година от данъка?

И един въпрос изникна, отново свързан с комплекта за регистрация пред КАТ. Ясно, че за да се регистрира ще има Гражданска Отговорност, но как стоят нещата с винетката. Ще трябва ли да си купим, или ще има ?!

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винетката не е включена в първоначалната вноска :sorry:

Колкото до N1 -то поне за срока на лизинга ГО ще ти е Х2 , защото ще се води на лизингодателя (поне при мен е така) ... всичко останало се преживява , а и не мисля , че в България някой ще вземе да се заяжда за това 3+1.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E тя и да не е N1 нали пак е на лизингодателя . Чак след като изплатим остатъчната стойност след 5 години ще е наша и ще сменим номерата. За пъвата година нали ГО е включено и не го плащаме , след това колко ще е цената ?! Ако ще плащаме двойна гражданска не се ли обезсмисля идеята около N1 ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ГО е включена в първоначалната вноска ... от ЕТ ще ви дадат към договора всички такси , лизингов план и т.н.

Не се обезмисля , защото ще плащаш горе-долу половината за ГО + пътен данък и като сложиш и таксата за преглед пак си на икономия ... провери в нета има данъчни калкулатори и калкулатори за ГО и ще видиш реалната разлика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 месеци по-късно...

Здравейте, отдавна не съм писал в темата, ама не е имало и за какво. На 12.11. взехме колата от Еуратек Стара Загора. :plate_skoda:   Изключително сме доволни от обслужването и отношението на персонала. 

За Fabia-та след време ще споделя впечатления. За сега мога да кажа само едно - аз повече дизелова кола няма да карам. Не съм очаквал, че карането на малък бензинов мотор с турбо, може да е толкова приятно. За 200 километра до сега разходът е 6,0 /100. Ще видим как ще е в бъдеще. На Green Score -а изкарахме 86 точки, което не знам дали е добре.Имам един  въпрос обаче. От менюто на Bolero - то има опция Skoda Suround, но не е активна, а би трябвало. Нали оборудването Edition го включва.Друго което ми направи впечатление и останах приятно изненадан е , че под предната дясна седалка няма "жабка" с капак, както под шофьорската, а е поставен  сгъваем чадър на Skoda. 

Искам да попитам и още нещо - някой знае ли дали се предлага  aftermarket гумена стелка тип леген за багажника, както има и за октавиа, защото май има оригинална такава, ама цената е три цифрена, което не е оферта.Също така забравих да попитам, дали се предлага само това пластмасово нещо на снимката. skoda-fabia-hatchback-14.jpg?itok=2AZ1lA

 

Ето няколко снимки. Надявам се, като се прибера за уикенда да ми остане време да я изведа на разходка и да направя по-хубави.  :tongue_1:

 

Untitled8888hicHaVN_sredna.jpg

 

Untitled5445fJSm1In_sredna.jpg

 

Untitled8paYx9Qi_sredna.jpg

 

Взехме 4 зимни гуми Continental WinterContact TS 860 от промоцията на Еуратек  и стоманени джанти Alcar  :doubleup:

WP_0066381Ybzgou_sredna.jpg

 

От къде мога да се намеря (купя) стикери на Skoda Club ? Може и само файла - има кой да ми ги направи. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честита придобивка! Много безаварийни и приятни километри. Изглежда супер , а джантите стоят интересно и различно :)

 

За стикери - пиши едно ЛС на Mishelle

 

Ето инфо :)http://skodaclub.bg/forum/index.php?/topic/47357-клубни-рекламни-материали-стикери-и-др/#entry377345

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито!

http://www.superskoda.com/Skoda/FABIA-III/тук ще намериш доста глезотийки, прериодично пускат отстъпки и се правят общи поръчки от колегите във форума.

За Болерото и при мен отначало небеше активен сараунда, но като го по ръчках малко /не си спомням какво точно/ и сараунда тръгна.

Сега отивам да проверя даля нямам 2 Шкода чадър :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за пожеланията.Гумите (зимни)са 185/60/15. Джантите нямат нищо общо с Еуратек. Купени са от Габрово.Цената е 94лева на бройка.Ето сайта http://www.alcar.de/96223_DE.htm

 

А са купени от тук http://www.stena.bg/index.php?lang=bg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито!

http://www.superskoda.com/Skoda/FABIA-III/тук ще намериш доста глезотийки, прериодично пускат отстъпки и се правят общи поръчки от колегите във форума.

За Болерото и при мен отначало небеше активен сараунда, но като го по ръчках малко /не си спомням какво точно/ и сараунда тръгна.

Сега отивам да проверя даля нямам 2 Шкода чадър :D

съжалявам за оф топика, но къде може да видя кога се правят общите поръчки?

 

Колега честито за колата, много да и се радвате. Новата кола сигурно е най-големият кеф.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.