Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
Преди 16 часа, PRR написа:

Юли, това е решено доста добре. Включва на доста висока предавка, доколкото тия предавки изобщо ги има - повечето са CVT, та оборотите не скачат много над 2000. Реално почти всички хибриди са автоматици.

Пепи, точно това визирах - посочения от тебе случай е добро решение, но за собственика на хибрида. За мотора е адски завишено износване - студен старт, неподкачено масло, директно в работни обороти под товар. Това за лятото не е ОК, а за зимата? Интересно ми е колко от тук пишещите, притежаващи автомобил само с двигател, още с въртенето на ключа потеглят с 2000 оборота.

• Отговори 551
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• PRR

136

• igeorgiev82

84

• joro-120L

43

• The Best Forman

40

Публикувано

Юли, 2000 оборота са повече от ОК, както за бензин, така и за дизел (то почти няма хибриди с дизел). Между другото, препоръката е като се запали, веднага да се тръгне, а това не става с под 1000 оборота. Реално повечето автомобили, които аз съм карал, държат около 1200 оборота първите секунди, докато леко се вдигне температурата. В случая с хибрида ще се включи ДВГ-то, ще "скочи" до 2000 оборота и просто ще загрее малко по-бързо. Но, пак, реално все едно си запалил сутринта колата на -10 и веднага тръгваш. Дори съм сигурен, че хибрида ще го направи "по-меко" отколкото 80% от "нормалните" водачи.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.