Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
Преди 16 часа, PRR написа:

Юли, това е решено доста добре. Включва на доста висока предавка, доколкото тия предавки изобщо ги има - повечето са CVT, та оборотите не скачат много над 2000. Реално почти всички хибриди са автоматици.

Пепи, точно това визирах - посочения от тебе случай е добро решение, но за собственика на хибрида. За мотора е адски завишено износване - студен старт, неподкачено масло, директно в работни обороти под товар. Това за лятото не е ОК, а за зимата? Интересно ми е колко от тук пишещите, притежаващи автомобил само с двигател, още с въртенето на ключа потеглят с 2000 оборота.

• Отговори 559
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• PRR

136

• igeorgiev82

84

• joro-120L

47

• The Best Forman

40

Публикувано

Юли, 2000 оборота са повече от ОК, както за бензин, така и за дизел (то почти няма хибриди с дизел). Между другото, препоръката е като се запали, веднага да се тръгне, а това не става с под 1000 оборота. Реално повечето автомобили, които аз съм карал, държат около 1200 оборота първите секунди, докато леко се вдигне температурата. В случая с хибрида ще се включи ДВГ-то, ще "скочи" до 2000 оборота и просто ще загрее малко по-бързо. Но, пак, реално все едно си запалил сутринта колата на -10 и веднага тръгваш. Дори съм сигурен, че хибрида ще го направи "по-меко" отколкото 80% от "нормалните" водачи.

Публикувано

Реално натоварването ще е разделено между двете, няма да е като чисто ДВГ на студено. 

Веднага да тръгнеш е с цел екология.

Публикувано
Преди 2 часа, chaveto написа:

Веднага да тръгнеш е с цел екология.

Не е. Това го знам отпреди 40 години, + още 20, когато баща ми ме е возил, и когато нямаше екологии.

И така правя. Кво да я чакам и обикалям, като киречова дупка. Паля и тръгвам, без издевателства към мотора.

Особено пък дизел, който по-бързо загрява, когато е в движение. Единствената й работа на място е докато затворя вратите на гаража или почистя стъклата от сняг.

Публикувано
Преди 22 часа, Mishelle написа:

Интересно ми е колко от тук пишещите, притежаващи автомобил само с двигател, още с въртенето на ключа потеглят с 2000 оборота.

Аз. Рампата на гаража ми е толкова стръмна, че с под 2000 оборота изобщо не можеш да издрапаш. Вишната пали, излиза от гаража, 5-10 секунди да видя, че вратата се затваря и излитам.

преди 28 минути, joro-120L написа:

Не е. Това го знам отпреди 40 години, + още 20, когато баща ми ме е возил, и когато нямаше екологии.

Жоре, не си прав, че не е прав, защото и двамата сте прави. Сега се прави с цел екология - в Германия ако двигателя ти работи, докато си чистиш снега, ще отнесеш глоба.

Публикувано
Преди 2 часа, Izolini написа:

Жоре, не си прав, че не е прав, защото и двамата сте прави. Сега се прави с цел екология - в Германия ако двигателя ти работи, докато си чистиш снега, ще отнесеш глоба.

Да, Ице. Прав си. Има глоби. Сега е заради екологията. Затова е и старт/стопа, нали. И всички простотии, които могат да се измислят. Мисълта ми е, че ако тръгнеш веднага, това не вреди на автомобила. Защото преди имаше и такива спорове. При студен старт, да работи на място или не, чисто технически. Та, и преди екологиите е по-добре - палиш и тръгваш. Навремето съм го чел и в литература, но не си спомням къде беше.

Публикувано
преди 18 минути, Izolini написа:

И в Англия също. Дори вече пред училищата има пазач (Traffic warden) който кара маметата с големите джипове, като си карат децата да гасят пред училището докато си разкопчават и свалят детето или ако не ги пращат да си ходят или да паркират къде намерят.

Юли, на хибрида като му запали мотора рядко вдига до 2000 об. щот при тея обороти скоростта е сравнително висока. Казвам го от бая опит с аудита, ФВта и Тойоти. Като запали почва да реди предавки и държи малко над 1500 об. На Тойота CVTто ше те изстреля при ниска скорост и 2000 оборота. На Голфа и Тигуана примерно при 2000 об. на 6та, скоростта е 70 мили (113 км/ч), което е максимално разрешената скорост на магистрала. Що се отнася до масло, всички модерни двигатели са с клапа, която държи маслото горе. Преди тези клапи бяха в масления филтър, сега са част от двигателя. Маслените помпи са с високо налягане, а маслото е 0W20.

Публикувано
Преди 2 часа, C2H5OH написа:

Що се отнася до масло, всички модерни двигатели са с клапа, която държи маслото горе. Преди тези клапи бяха в масления филтър, сега са част от двигателя.

Това е добре, но кой ще смаже цилиндрите. Те не се мажат под налягане, нито са на маслена магистрала.

Преди 2 часа, C2H5OH написа:

Маслените помпи са с високо налягане,

Какво ще е налягането, зависи от редукционния клапан. Помпата си нагнетява докато той отвори. Откакто е измислена. Стандартно държат на 3-4 бара, което е достатъчно и няма повод да се променя.

Публикувано

Никой не говори да седя да чакам, просто палиш, изчакваш няколко секунди да се качи маслото навсякъде и тръгваш. Така както го пише в дебелите книги, но не даваш газ. Защото двигателя не е влязъл в работна температура. А това кое МПС с какви обороти тръгва и се движи е много относително.  Относно масленните помпи, вече и клапана за налягането е електронен, с цел икономия/екология. Разбира се не на всеки един двигател.

А всичките тези драми ги няма при електричките, просто ако нещо не е ОК те ограничава в мощността за да пази железата.

• Одобрявам 2
Публикувано
преди 20 минути, chaveto написа:

Никой не говори да седя да чакам, просто палиш, изчакваш няколко секунди да се качи маслото навсякъде и тръгваш.

Написах го, щото някой може да се притесни, че вече няма да си чака колата да позагрее на място. Няма нищо страшно. Познавам един такъв. И не приема от дума и не приема. :)

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.